Αντίσταση στην αξιολόγηση ως το τέλος

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα

 


1aaa-axiologisi-swmateioΜόνον επτά εργαζόμενοι στο Δήμο Βύρωνα συμπλήρωσαν τα δελτ.ια αξιολόγησης, όπως πληροφορεί σε ανακοίνωση του το Σωματείο, που παράλληλα καλεί «την δημοτική αρχή να μην εμπλακεί με κανένα τρόπο στην υπόθεση αυτή των εργαζομένων», προειδοποιώντας με δυναμική αντίδραση:


«Συνεχίζεται ο αγώνας των εργαζομένων στις δημόσιες υπηρεσίες και τους δήμους όλης της χώρας ενάντια στην αντιδραστική αξιολόγηση που επιδιώκει να επιβάλει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεπικουρούμενη και από την Ν.Δ.
Θέλουν να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στην Τρόικα.

 


Η πρωτοφανής, αντιδημοκρατική, αυταρχική και τιμωρητική πολιτική της κυβέρνησης –τροπολογία Γεροβασιλη- συναντά την αντίσταση και άρνηση μεγάλης πλειοψηφίας – συγκεντρώνονται στοιχεία- των εργαζομένων στο δημόσιο και τους ΟΤΑ.
Η αντιδραστική αξιολόγηση στο δημόσιο είναι ένα από τα προαπαιτούμενα μέτρα που έχει δεσμευτεί η συγκυβέρνηση να εφαρμόσει για να επιβληθούν αντιδραστικές αντεργατικές, αντιλαϊκές, νεοφιλελεύθερες ανατροπές που θα συρρικνώνουν το δημόσιο, θα φέρουν ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, κατηγοριοποίηση των εργαζομένων και ανθρωποφαγία ενάντια στην ενότητα και την αλληλεγγύη.
Δεν γίνεται για να γίνουν καλύτερες οι δημόσιες υπηρεσίες προς τους πολίτες, ούτε για να αντιμετωπιστούν φαινόμενα ωχαδερφισμού που χαρακτηρίζουν μερικούς εργαζόμενους. Εάν ήθελαν να αντιμετωπίσουν αυτά τα φαινόμενα θα εφάρμοζαν τον Κώδικα Υπάλληλων.
Αλλού στοχεύουν με τη λεγόμενη αξιολόγηση και τις νεοφιλελεύθερες αναδιαρθρώσεις.
Επιδιώκουν ένα μικρό ευέλικτο λεγόμενο δημόσιο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του κεφαλαίου και της αγοράς.
Η κυβέρνηση και με αντιδραστική αξιολόγηση επιχειρεί την αποφασιστική προώθηση πλευρών του νεοφιλελεύθερου σχεδίου για ένα ευέλικτο κράτος στην απόλυτη υπηρεσία του κεφαλαίου. Πρόκειται για μια αστικού τύπου αξιολόγηση που θέλουν να επιβάλουν από τα ΠΑΝΩ με αντιδημοκρατικό τρόπο. Επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια ακόμη πιο σκληρή δημόσια διοίκηση, με επιτελικά στελέχη διευθυντές, προϊστάμενους- managers, πρόθυμους να εφαρμόζουν τις αντιδραστικές αλλαγές στην παραχώρηση υπηρεσιών στους ιδιώτες, στη συρρίκνωση-συγχώνευση-κατάργηση τομέων και υπηρεσιών του δημοσίου.

Χαιρετίζουμε την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας στο Δήμο, που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικάτων – ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ ΟΤΑ, Σωματείο- συμμετέχουν στην Αποχή και δεν συμπληρώσαν τα δελτία της αντιδραστικής αξιολόγησης.

 

Παραφωνία μέχρι σήμερα, επτά εργαζόμενοι που έτρεξαν ως απεργοσπάστες να συμπληρώσουν τα δελτία αξιολόγησης. Που θέλησαν να είναι πρόθυμοι και αρεστοί και να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους συναδέλφους. Θα πρέπει όμως να γνωρίζουν εάν επιμείνουν στην στάση τους αυτή, ότι διαχωρίζονται από το υπόλοιπο σώμα των συναδέλφων. Τους καλούμε έστω την τελευταία στιγμή να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στους συναδέλφους και να αποσύρουν τα έντυπα αξιολόγησης συντασσόμενοι με την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων στο Δήμο μας. Καλούμε την δημοτική αρχή να μην εμπλακεί με κανένα τρόπο στην υπόθεση αυτή των εργαζομένων, γιατί θα μας βρει δυναμικά απέναντι της.
Κλιμακώνουμε τον αγώνα και τις επόμενες ήμερες καλώντας το σύνολο των συναδέλφων διευθυντών και προϊσταμένων να συνταχτούν με τους συναδέλφους τους και να μην καταθέσει κανένας - καμία, δελτίο αξιολόγησης.
Συνεχίζουμε δυναμικά μέχρι το τέλος ώστε η αντιδραστική αξιολόγηση να μείνει στα χαρτιά, όπως έγινε και με τις προηγούμενες προσπάθειες των κυβερνήσεων. Μπορούμε να καταργήσουμε στη πράξη τον αντιδραστικό αυτό μνημονικό νόμο.
Όλοι μαζί με ταξική ενότητα και αλληλεγγύη προχωράμε συσπειρωμένοι στο σωματείο μας. Στην ενότητα η δύναμη, στον Αγώνα η ελπίδα για σταθερή εργασία με δικαιώματα και αξιοπρεπή μισθό. Για δημόσιες υπηρεσίες στην υπηρεσία των αναγκών της κοινωνίας και όχι του κεφαλαίου.»

Εφημερίδα - Τεύχος 61

    

marketinn

Τελευταία Νέα
Ακόμη και σήμερα ο δήμαρχος Π. Μακρής ενοχλεί…

Ακόμη και σήμερα ο δήμαρχος Π. Μακρής ενοχλεί…

Ανακοίνωση της δημοτικής αρχής για τη βεβήλωση της αναθηματικής πλάκας του Π. Μακ..

Readmore

Ρένα Δούρου: Πάνω από μισό δισ ευρώ για αντιπλημμυρικά

Ρένα Δούρου: Πάνω από μισό δισ ευρώ για αντιπλημμυρικά

«Επιχειρούμε μεγάλες παρεμβάσεις στο πλαίσιο συγκεκριμένου, και όχι αποσπασματι..

Readmore

Χορεύοντας με τον Μοχάμαντ μπιν Σαλμάν

Χορεύοντας με τον Μοχάμαντ μπιν Σαλμάν

Του James Petras Από το επίσημο James Petras Website 15 Νοεμβρίου 2017 Η Σαουδική Αραβία έχει οικοδ..

Readmore

ΧΑΛΑΝΔΡΙ: Η επόμενη μέρα μετά την καταψήφιση του τεχνικού προγράμματος

ΧΑΛΑΝΔΡΙ: Η επόμενη μέρα μετά την καταψήφιση του τεχνικού προγράμματος

Τη λευκή ψήφο τους στη συζήτηση του τεχνικού προγράμματος εξηγούν στο κείμενο που..

Readmore

Η Δημοτική Αρχή Καισαριανής απαντά στον Χρήστο Βοσκόπουλο

Η Δημοτική Αρχή Καισαριανής απαντά στον Χρήστο Βοσκόπουλο

Τις τελευταίες ημέρες διακινείται στην πόλη κείμενο της παράταξης του κύριου Βοσ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.