Συνεννόηση για την ανάκαμψη

Παρέμβαση του Παναγιώτη Αγγελόπουλου
στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου

 

1aaa-zografou-brostaΕιδική παρέμβαση στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου έκανε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, θέτοντας πριν από τα διαχειριστικά θέματα που απασχολούν το Δήμο, το μείζον πρόβλημα της αποτελεσματικότητας της Δημοτικής Αρχής και της ανάγκης μακρόχρονου σχεδιασμού για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης μας.

Κατά την παρέμβασή του ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος τόνισε ότι δεν επιθυμεί να περιγράψει για μια ακόμη φορά «…όσα ζούμε καθημερινά όλοι οι Δημότες, την αλαζονική εμμονή στα ιδεολογήματα του ΣΥΡΙΖΑ, την πλήρη απέχθεια στην ενασχόληση με τα προβλήματα της πόλης και την άρνηση κάθε συνεννόησης με τις μη αρεστές κοινωνικές δυνάμεις και τις άλλες παρατάξεις από την έχουσα το …αλάθητο Δημοτική Αρχή».

«Αυτά», τόνισε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, «τα ζούμε όλοι καθημερινά, έχουν καταγραφεί στη μνήμη όλων των δημοτών και αποτελούν την κύρια αιτία της αλλαγής στη Δημοτική Αρχή το 2019. Με απασχολεί, όμως, εμένα και όλα τα στελέχη της παράταξής μας, το μείζον, η επιστροφή του τόπου μας στην κανονικότητα. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει με όρους αυθεντίας από κανέναν. Θέλω, λοιπόν, να προτείνω να δημιουργηθεί με καθαρά συμβουλευτικό χαρακτήρα ένα άτυπο όργανο από τους επικεφαλείς όλων των δημοτικών παρατάξεων. Και για να μην τρομάξει η κα Καφατσάκη, να διευκρινήσω. Δεν προτείνω να συνδιοικήσουμε. Κανείς, πόσο μάλλον εγώ, δεν θέλει να γίνει συνοδηγός σε ένα όχημα που πηγαίνει στα βράχια, όπως πηγαίνει η δημοτική παράταξη της Δημάρχου μας στις επόμενες εκλογές.

Θεωρώ, όμως, ότι δεν θα έβλαπτε την απερχόμενη Δημοτική μας Αρχή, πολύ δε περισσότερο την πόλη μας, να ακούει την άποψη και των άλλων παρατάξεων για τα μεγάλα προβλήματα που μας απασχολούν. Γιατί είναι προβλήματα που μπορούν να αντιμετωπισθούν με μακροχρόνιο σχεδιασμό και ξεφεύγουν από τα χρονικά όρια μιας δημοτικής θητείας. Έτσι, ίσως η κα Καφατσάκη ανακαλύψει ότι μπορεί να αντλήσει χρήσιμες ιδέες και στήριξη στα μεγάλα θέματα της πόλης μας. Γιατί πλέον, πρέπει να δούμε με τρόπο πρακτικό πως θα βγάλουμε την πόλη μας από την κρίση.

Η συνεννόηση, ο μακροχρόνιος σχεδιασμός και η εγκατάλειψη των ιδεολογημάτων και της αλαζονείας, αποτελούν προϋπόθεση για να περάσουμε στην επόμενη μέρα. Και ως επόμενη μέρα δεν μπορεί παρά να βλέπουμε πλέον την επιστροφή στην κανονικότητα. Ο δρόμος του μέλλοντος για μας και τα παιδιά μας, περνά από το αυτονόητο. Και το αυτονόητο μετά από 7 χρόνια κρίσης, που όλο και χειροτερεύει είναι η κανονικότητα, πάνω στην οποία θα χτίσουμε την ανάκαμψη. Του τόπου και της πόλης μας. Μην το φοβηθείτε, επομένως, κύριοι και κυρίες της Δημοτικής Αρχής. Η συνεννόηση και ο μακροχρόνιος σχεδιασμός στα μεγάλα προβλήματα της πόλης μας, μόνο καλό μπορεί να κάνουν. Στην πόλη και εσάς. Αλλά δεν με πειράζει να επωφεληθείτε. Γιατί προέχει το καλό της πόλης.».

Εφημερίδα - Τεύχος 63

    

marketinn

 

Τελευταία Νέα
«Όχι στους πλειστηριασμούς και στις κατασχέσεις»

«Όχι στους πλειστηριασμούς και στις κατασχέσεις»

Πρόσκληση για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνουν κοινωνικοί φορείς, Την ..

Readmore

Κούλουμα με κέφι και…λαϊκή συμμετοχή στην Καισαριανή

Κούλουμα με κέφι και…λαϊκή συμμετοχή στην Καισαριανή

  Με πλήθος κόσμου από την πόλη και γειτονικές περιοχές γιορτάστηκαν και φέτο..

Readmore

Καθαρά Δευτέρα στην Αθήνα 100 χρόνια πριν…

Καθαρά Δευτέρα στην Αθήνα 100 χρόνια πριν…

  Πώς γιόρταζαν τα Κούλουμα οι κάτοικοι της Αθήνας στις αρχές του περασμένου α..

Readmore

Ενθαρρυντικό το πιλοτικό πρόγραμμα αξιοποίησης απορριμμάτων στο Χαλάνδρι

Ενθαρρυντικό το πιλοτικό πρόγραμμα αξιοποίησης απορριμμάτων στο Χαλάνδρι

Επί 14 μήνες η δημοτική αρχή Χαλανδρίου «τρέχει», σε συνεργασία µε το Εθνικό Μετσόβ..

Readmore

Smart Trikala: Λεωφορεία για το μέλλον με … στάση στο Ντουμπάι

Smart Trikala: Λεωφορεία για το μέλλον με … στάση στο Ντουμπάι

Το λεωφορείο χωρίς οδηγό αποτέλεσε παγκόσμια πρωτοτυπία στο πλαίσιο του πιλοτικο..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.