«Συνεχίζουμε, ο πόλεμος δεν τελείωσε…»

Ανακοίνωση της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα


1aaa-poe-ota-katalipsi«Ρωγμή στην αντεργατική μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης», εκτιμά σε ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα, ότι δημιούργησε ο αγώνας των εργαζομένων στους ΟΤΑ, «υπέρ της μόνιμης σταθερής εργασίας για όλους», ενώ παράλληλα αποδίδει λάθη στην τακτική της ΠΟΕ ΟΤΑ:

«Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δήμων μαχητικά και δυναμικά ξεκινήσαμε ένα αγώνα με αιχμή του δόρατος τους συμβασιούχους- παρατασιούχους και αίτημα της ΠΟΕ ΟΤΑ να μετατραπούν οι συμβάσεις αυτές σε αόριστου χρόνου.


Από την αρχή του αγώνα είχαμε εκφράσει τη διαφωνία μας στα αιτήματα της ΠΟΕ ΟΤΑ και ιδιαιτέρα στο αίτημα να μετατραπούν οι συμβάσεις σε αόριστου χρόνου, δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις για να στηρίξουμε αυτόν τον αγώνα. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα στο Δήμο Βύρωνα συμμετείχαν καθολικά.
Χρόνια τώρα έχουμε καταθέσει τη διαφωνία μας στο αίτημα αυτό, προτάσσοντας τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού , για πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών στους ΟΤΑ και του δημοσίου και όχι μόνο στην καθαριότητα.
Με βάση αυτή μας τη θέση αγωνιστήκαμε με συνέπεια και γινόταν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δήμο Βύρωνα, όταν σε άλλους δήμους έπαιρναν διαρκώς συμβασιούχους, ανακυκλώνοντας τους ανέργους, αφού με διάφορα τεχνάσματα και νομικά τερτίπια κρατούσαν στη δουλειά τους ίδιους και τους ίδιους. Κυβερνήσεις δήμαρχοι και σε ορισμένες περιπτώσεις συνδικαλιστικές παραταξιακές αναζητούσαν πελατεία.
Ιδιαιτέρα στην πολιτική περίοδο των μνημονίων που οι δυνάμεις του κεφαλαίου και το πολιτικό τους προσωπικό στην Ελλάδα και στη Ε. Ένωση, για να ξεπεράσουν τα προβλήματα που δημιουργεί η καπιταλιστική κρίση, έχουν ως στρατηγική επιλογή να περιοριστεί, ακόμη και να καταργηθεί η μόνιμη σταθερή εργασία με δικαιώματα και αξιοπρεπή μισθό.
Διαμορφώνουν ένα νέο βάρβαρο εργασιακό καθεστώς για το κόσμο της εργασίας, μέσα από διάφορες μορφές ευέλικτων συμβάσεων εργασίας, όπου η μια είναι χειρότερη από την προηγούμενη. Ανακυκλώνουν τους ανέργους μέσα από διάφορα προγράμματα υπερεκμετάλλευσης, τους ξεζουμίζουν με μεροκάματα πείνας και στην συνέχεια τους πετούν στον καιάδα της ανεργίας.
Βασικός τους στόχος όχι όμως και ο μοναδικός να μειώσουν το κόστος εργασίας, να μεγαλώσει το ποσοστό εκμετάλλευσης υπέρ της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Ταυτόχρονα να διαμορφώσουν συνθήκες επισφάλειας, γαλέρας, με ευέλικτες συνειδήσεις εύκολα χειραγωγημένες από το πολιτικό σύστημα και την εργοδοσία.

Σε αυτές τις συνθήκες του ενός εκατομμύριου ανέργων, της νεολαίας που μεταναστεύει, το μόνο αίτημα που αποκτά ταξικό πρόσημο περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι αυτό της μόνιμης σταθερής εργασίας, με ίσες ευκαιρίες για όλους. Αντιλαμβανόμαστε την επιθυμία του καθενός να θέλει να μετατραπεί η σύμβαση του σε αόριστου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όμως αυτό δεν είναι ταξικό αίτημα που μπορεί να κοιτάζεις την κοινωνία στα μάτια.
Με αυτό το σκεπτικό δε συμφωνούμε με την τακτική και τους χειρισμούς της ηγεσίας της ΠΟΕ ΟΤΑ και διαχωρίζουμε τη θέση μας.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ ξεκίνησε ένα αγώνα με ομοφωνία των παρατάξεων, όμως τα αιτήματα που έθετε ουσιαστικά δεν αφορούσαν όλο τον κλάδο. Και αυτό φάνηκε και από το γεγονός ότι συσπειρώθηκαν οι συμβασιούχοι- παρατασιούχοι και μόνο. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα μόνιμοι και αόριστου χρόνου έδειξαν την αλληλεγγύη τους και την ανοχή τους σε αυτό τον αγώνα. Όλος ο υπόλοιπος κλάδος παρακολουθεί από τα Μ.Μ. Ενημέρωσης και από μακριά, δεν συμμετέχει.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ διαμόρφωσε αιτήματα και μορφές αγώνα με αποφάσεις κυρίως ενός μικρού οργάνου αυτό της εκτελεστικής επιτροπής, χωρίς να συγκαλέσει ποτέ σύσκεψη των Δ. Σ των σωματείων και να ακούσει και αφουγκραστεί τη βάση. Τυχαία; ή ήθελε μια διαπαραταξιακού τύπου συνεννόηση , έτσι ώστε να μην δεσμεύεται από τους στους ίδιους τους εργαζόμενους;


Με την εμμονή στο αίτημα όλοι οι συμβασιούχοι αορίστου χρόνου οδηγεί τον κλάδο στα βράχια. Δεν είχε την ικανότητα; διορατικότητα να δει ότι η δυναμική του αγώνα υποχρέωσε την κυβέρνηση σε αναδίπλωση; Την εξανάγκασε να καταθέσει ένα σχέδιο νόμου, όπου προβλέπει μόνιμο προσωπικό και παρατείνει την παραμονή στην εργασία των συμβασιούχων μέχρι τον Μάρτιο του 2018, δίνοντας τους μόρια εμπειρίας για να συμμετέχουν στην προκήρυξη.

Χωρίς να συμφωνούμε με αυτή την τροπολογία όπως τελικά ψηφίστηκε πιστεύουμε ότι η ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ, έπρεπε να την θεωρήσει ως ελάχιστη βάση για συζήτηση και να στρέψει τον αγώνα με κατεύθυνση την μόνιμη σταθερή εργασία μέσα από προσλήψεις.

Δυστυχώς η ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ εγκλωβισμένη σε ένα αίτημα που γνώριζε ότι έχει προβλήματα- εκτός και εάν εκτιμούσε ότι μόνος του ο κλάδος των ΟΤΑ, χωρίς συντονισμό με άλλες ομοσπονδίες, είχε το συσχετισμό δύναμης και μπορούσε να το επιβάλει- οδήγησε τον κλάδο στα βράχια. Στο όνομα της λεγόμενης και φερόμενης παραταξιακής ομοφωνίας, αποφάσισε συνεχεία της κινητοποίησης , γνωρίζοντας ότι η κινητοποίηση εκφυλίζεται.

 

Για πρώτη φορά δεν ακλουθήσαμε την απόφαση της ΠΟΕ ΟΤΑ.
Ως συλλογικότητα - δεν έχουμε εκπροσωπήσει στην ΠΟΕ ΟΤΑ -προτείναμε να συνεχίσουμε οι εργαζόμενοι στο Βύρωνα με άλλο πλαίσιο αιτημάτων και άλλη μορφή αγώνα αφού η τροπολογία ψηφίστηκε.

Τα αιτήματα που βάλαμε και η μορφή πάλης για να συνεχίσουμε είναι:

Τέταρτη 28 Ιουνίου κατάληψη, Πέμπτη συμμετοχή στην ΣΤΑΣΗ εργασίας της ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ.
Παρασκευή 30 Ιουνίου κατάληψη του αμαξοστάσιου.
Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή ο αριθμός των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα να είναι σύμφωνος με τις πραγματικές ανάγκες. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου. Παραμονή όλων των συμβασιούχων στην εργασία και καταβολή της μισθοδοσίας τους χωρίς καμία καθυστέρηση , για το μεσοδιάστημα μέχρι την υπογραφή της νέας σύμβασης. Εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης εργασίας της ΠΟΕ ΟΤΑ σε όσους εργάζονται με το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας στο δήμο. Ίση αμοιβή για ίδια εργασία.
Αυτή η πρόταση ενώ καταψηφίστηκε στο Δ. Σ από τις παρατάξεις ΠΑΜΕ , Ανατροπή, τη βάλαμε στην κρίση όλων των εργαζομένων που συμμετείχαν στην κατάληψη. Η πρόταση της ΠΟΕ ΟΤΑ δεν στηρίχτηκε από κανένα εργαζόμενο. Η ΠΡΟΤΑΣΗ μας στηρίχτηκε μαζικά και αυτή ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ.

Καλούμε τη δημοτική αρχή σε έκτακτη συνάντηση να δώσει θετική απάντηση στα αιτήματά μας.

Με αυτό τον αγωνιστικό τρόπο σκεφτήκαμε, να υπερβούμε τη λαθεμένη και αδιέξοδη τακτική της ηγεσίας της ΠΟΕ ΟΤΑ. Δώσαμε μια μάχη, δημιουργήσαμε ρωγμή στην αντεργατική πολιτική υπέρ της μόνιμης σταθερής εργασίας, εξαναγκάσαμε την κυβέρνηση σε αναδίπλωση .

Συνεχίζουμε, ο πόλεμος δεν τελείωσε.
Η ταξική πάλη συνεχίζεται….»


Βύρωνας 28 Ιουνίου 2017

Εφημερίδα - Τεύχος 69

    

marketinn

 

Τελευταία Νέα
Παραμένει η εργασιακή ομηρία σε εργαζόμενους με το ΕΣΠΑ

Παραμένει η εργασιακή ομηρία σε εργαζόμενους με το ΕΣΠΑ

Ανακοίνωση του Δικτύου Εργαζομένων στους ΟΤΑ   «Δημοσιεύτηκε ο Νόμος 4563, Αρ. Φύ..

Readmore

Σαν προσωπική εξομολόγηση στην Καισαριανή

Σαν προσωπική εξομολόγηση στην Καισαριανή

Με τον τίτλο «Σαν προσωπική εξομολόγηση στην Καισαριανή-Απάντηση στα σενάρια» ο Α..

Readmore

40 ακίνητα του Δήμου Βύρωνα στο Υπερταμείο

40 ακίνητα του Δήμου Βύρωνα στο Υπερταμείο

Διαμαρτυρία των 6 ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων του Δήμου Βύρωνα   -Αίτημα γ..

Readmore

«Εσύ Χριστό εγώ Αλλάχ, όμως κι οι δυο μας αχ και βαχ..»

«Εσύ Χριστό εγώ Αλλάχ, όμως κι οι δυο μας αχ και βαχ..»

Την πρόθεση τους για συμβολική, αλλά και ουσιαστική, συμπαράστασή στους φίλους Έλ..

Readmore

Απάντηση σε καταγγελία για κλοπή από το ταμείο του Φεστιβάλ Βύρωνα

Απάντηση σε καταγγελία για κλοπή από το ταμείο του Φεστιβάλ Βύρωνα

Ενημέρωση από την Πρόεδρο του Διαδημοτικού Δικτύου Πολιτισμού Δήμων Βύρωνα & Δ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.