ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Έληξε με επιτυχία η άσκηση σεισμού της ΕΔΔΚ

1aaa-ASKISI DASΟλοκληρώθηκε με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή η Άσκηση Αντιμετώπισης Σεισμικού Κινδύνου που διοργάνωσε η ΕΔΔΚ την Κυριακή 2 Απρίλη 2017 στην περιοχή της Καισαριανής. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν το σχέδιο κινητοποίησης σε περίπτωση σεισμού, να στελεχώσουν συνεργεία καταγραφής-γραμματείας σε δύο από τους χώρους καταφυγής του Δήμου Καισαριανής (Σκοπευτήριο και Πάρκο Αη-Γιάννη) καθώς και το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου με τηλεπικοινωνιακό σύνδεσμο, να πραγματοποιήσουν πεζές και εποχούμενες περιπολίες για αναφορά ζημιών και έλεγχο τρωτότητας των κτιρίων, καθώς και να αντιμετωπίσουν πυρκαγιά και τραυματισμό σε αρχαιολογικό χώρο (Μονή Καισαριανής).

 

Για τους σκοπούς της άσκησης, χρησιμοποιήθηκαν ασύρματοι, φορητοί υπολογιστές εφοδιασμένοι με πρόγραμμα μετάδοσης ψηφιακών δεδομένων μέσω ασυρμάτου, τα οχήματα της ΕΔΔΚ καθώς και εξοπλισμός παροχής Α´ Βοηθειών. Εκτός της ΕΔΔΚ, στην άσκηση πήραν μέρος και 4 εθελοντές της ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ.
Την άσκηση παρακολούθησε ο Αντιδήμαρχος Καισαριανής κ. Γιάννης Περρής, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και υπεύθυνος του ΠΜΣ Διαχείρισης Κρίσεων του Τμήματος Γεωλογίας ΕΚΠΑ καθ. κ. Ευθύμης Λέκκας μαζί με μεταπτυχιακούς του φοιτητές, ο Υποδιοικητής του Α´ ΠΣ Αθηνών κ. Γιάννης Κουσαρίδας, ο Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Δ/νσης ΠΠ Περιφέρειας Αττικής κ. Ευστράτιος Δαβάκης, η Προϊσταμένη Σχεδιασμού Αυτοτελούς Δ/νσης ΠΠ Περιφέρειας Αττικής κα Ασπασία Καραμάνου καθώς και ο εκπρόσωπος της Ομάδας Διάσωσης Κορινθίας κ. Παναγιώτης Γέρου.

 


1aaa-ASKISI DAS 007-600x400Τη λήξη της άσκησης ακολούθησε αναλυτική αξιολόγηση στην οποία έλαβαν μέρος τόσο οι εθελοντές όσο και οι παρατηρητές, από την οποία βγήκαν πολύτιμα συμπεράσματα που αφορούν τεχνικά προβλήματα στη χρήση του εξοπλισμού, το ρόλο που καλούνται να αναλάβουν οι εθελοντές ΠΠ σύμφωνα με τον κρατικό σχεδιασμό, τη συνεργασία των εθελοντικών οργανώσεων μεταξύ τους αλλά και με τους κρατικούς φορείς και την Αυτοδιοίκηση. Απόσταγμα της αξιολόγησης και της άσκησης ήταν η διαπίστωση ότι για να υπάρξει ουσιαστική προσφορά στο περιβάλλον και την κοινωνία από τους εθελοντές σε οποιουδήποτε είδους θεομηνία, απαιτείται διαρκής και εκτεταμένη εκπαίδευση.

 

1aaa-bir-kata

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 94

     

Τελευταία Νέα
«Μποφόρ» υπερβολής έφερε η Μήδεια στην Καισαριανή

«Μποφόρ» υπερβολής έφερε η Μήδεια στην Καισαριανή

  Γράφει ο Καισαριανιώτης με άποψη   Το κύμα της κακοκαιρίας "Μήδεια" που έπ..

Readmore

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: «Φέρνει» τον εκλογικό νόμο στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: «Φέρνει» τον εκλογικό νόμο στο Δημοτικό Συμβούλιο

Την άμεση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητούν οι δημοτικοί σύμβουλοι της ..

Readmore

«Κάνει πίσω» το ΥΠΕΣ στη ρύθμιση για μείωση των δημοτικών συμβούλων

«Κάνει πίσω» το ΥΠΕΣ στη ρύθμιση για μείωση των δημοτικών συμβούλων

  «Κάνει πίσω» η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών στη ρύθμιση για μείωση του α..

Readmore

ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ: Αναβαθμίζονται 8 ακόμα Παιδικές Χαρές

ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ: Αναβαθμίζονται 8 ακόμα Παιδικές Χαρές

  Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο «προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για αναβά..

Readmore

Προσφορά δωρεάν εκκίνησης e-shop από τον Εμπορικό Σύλλογο Ζωγράφου

Προσφορά δωρεάν εκκίνησης e-shop από τον Εμπορικό Σύλλογο Ζωγράφου

  Ο Εμπορικός Επιχειρηματικός Σύλλογος Ζωγράφου σε συνεργασία με συμβουλευτι..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.