«Όχι» στην αξιολόγηση από το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα

1aaa-axiologisi-vironaΤην απόφαση κανένας εργαζόμενος να μη συμπληρώσει τα έντυπα αξιολόγησης έλαβε το Σωματείο εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα, προαναγγέλλοντας απεργία-αποχή διαρκείας κατά τη διαδικασία εφαρμογής του συστήματος αξιολόγησης.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση:


«Η προωθούμενη αξιολόγηση στο δημόσιο τομέα δεν έχει καμιά σχέση με την ανάγκη για επιστημονική, τεχνική, επαγγελματική στήριξη των δημοσίων υπαλλήλων, δεν έχει ως στόχο να γίνουν καλύτερες, πιο σύγχρονες και ποιοτικές οι δημόσιες υπηρεσίες. Με το Ν.4369/2016, η αξιολόγηση συνδέεται με τον μισθό και τη συρρίκνωση του δημοσίου τομέα.


Πίσω από τις διακηρύξεις για «αξιοκρατία, εκδημοκρατισμό και κοινωνική λογοδοσία» στη Δημόσια Διοίκηση, η αξιολόγηση προωθείται στο πλαίσιο της συνολικής αντιδραστικής αναδιάρθρωσης του κράτους και των εργασιακών σχέσεων στο εσωτερικό του, που είναι προαπαιτούμενο όλων των Μνημονίων και εφαρμόζεται απαρέγκλιτα από όλες τις κυβερνήσεις
Στόχος είναι, βέβαια, όχι η βελτίωση του κράτους προς την κατεύθυνση ικανοποίησης των κοινωνικών αναγκών, αλλά η οικοδόμηση ενός «μικρού, ευέλικτου και επιτελικού» κράτους, δηλαδή η εκχώρηση των λειτουργιών του σε επιχειρηματικά συμφέροντα ενισχύοντας έτσι την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία τους, η συρρίκνωση έως και εξαφάνιση του κοινωνικού του χαρακτήρα, η σκόπιμη αποδυνάμωση των όποιων ελεγκτικών μηχανισμών απέναντι στην ασυδοσία των επιχειρηματικών συμφερόντων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η καταστολή εργασιακών δικαιωμάτων και, τελικά, το φόρτωμα του κόστους της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων. Θα ήταν άλλωστε, αφέλεια, να πιστέψει κανείς πως σε μια περίοδο βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, η πολιτική που εφαρμόζεται από κυβερνήσεις, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. στοχεύει σε κάτι διαφορετικό.
Η συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και των κοινωνικών του υπηρεσιών και η εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών της παιδείας, της υγείας και της πρόνοιας, εντάθηκαν από το 2010 και μετά. Είχαμε απαγόρευση προσλήψεων, απολύσεις εργαζομένων, κατάργηση οργανικών θέσεων, ιδιωτικοποιήσεις και εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες.
Από το 2013, σχεδιάζονταν να περάσει η «μεταρρύθμιση» στο Δημόσιο μέσα από την αξιολόγηση δομών και υπηρεσιών, με στόχο τη συγχώνευση οργανικών του μονάδων, την καθιέρωση αμοιβών πολλών ταχυτήτων, το «κούρεμα» των θέσεων και τις απολύσεις εργαζομένων σε ένα ποσοστό τουλάχιστον 15%, όπως προσδιόριζε τότε ο νόμος Μητσοτάκη για την αξιολόγηση.
Αυτός ο σχεδιασμός της τότε κυβέρνησης και των δανειστών δεν πέρασε. Συνάντησε τη δυναμική αντίδραση των εργαζομένων και με τη μαζική ανυπακοή και την άρνηση της συμμετοχής σ’ όλα τα βήματα της αξιολόγησης, ο νόμος ακυρώθηκε στην πράξη
Η σημερινή αξιολόγηση που επείγεται να προωθήσει η κυβέρνηση, στην ουσία της δεν είναι διαφορετική απ’ την προηγούμενη. Είναι η ίδια που είχε εγκριθεί από την τρόικα το 2012. Οι λέξεις «στοχοθεσία», «κοινωνική λογοδοσία» και «συμμετοχή» που αναγράφονται στην πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης είναι για να περάσουν ανώδυνα τα μέτρα συρρίκνωσης του δημοσίου και των κοινωνικών του υπηρεσιών.
Καμιά αναβάθμιση των υπηρεσιών του δημοσίου και καμιά αξιολόγηση δεν μπορεί να γίνει σε ένα δημόσιο υποστελεχωμένο και «γερασμένο» αφού δεν γίνονται προσλήψεις προσωπικού, εκχωρούνται αρμοδιότητες και επεκτείνονται οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
Είναι προφανές ότι το νέο σύστημα αξιολόγησης δεν απαντάει στα προβλήματα της Δημόσιας Διοίκησης στα οποία προστέθηκαν με έντονο τρόπο στην μνημονιακή περίοδο η υποστελέχωση και υποχρηματοδότησή της.
Μπορούμε και τώρα να χαλάσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης και των δανειστών. Μπορεί αυτή η αξιολόγηση να μην φαίνεται ότι οδηγεί σε απολύσεις, τις οποίες όμως και δεν αποκλείει (σαφέστατα τονίζει ότι όποιοι κριθούν ως «ακατάλληλοι για την υπηρεσία» κινδυνεύουν με αναστολή της αυτόματης μισθολογικής τους εξέλιξης και θα «κινούνται σε άλλες πιο πρόσφορες θέσεις»!!!), οδηγεί όμως στο ίδιο αποτέλεσμα, που είναι η συρρίκνωση του δημοσίου και των υπηρεσιών του με αρνητικές συνέπειες στους εργαζόμενους και στην κοινωνία.

 

Συνάδελφοι το Δ.Σ του σωματείου μας, έχοντας υπ’ όψιν και την απόφαση της ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε ομόφωνα
1. Κανένας εργαζόμενος δεν συμπληρώνει τα έντυπα αξιολόγησης. Τα παραδίδει στο σωματείο το οποίο συλλογικά τα καταθέτει στο τμήμα ανθρωπίνου δυναμικού.
2.Κανένας εργαζόμενος δεν αξιολογεί ούτε τον προϊστάμενό του, ούτε τον υφιστάμενό του, ούτε τον εαυτό του.
3.Απεργία – Αποχή διάρκειας όλων των υπαλλήλων από κάθε ενέργεια που συνδέεται με την περιγραφόμενη στο άρθρο 14 του ν.4369/2016 διαδικασία.
Με συλλογικό τρόπο και προτάσσοντας την συναδελφική αλληλεγγύη απέναντι στον ατομισμό, να βάλουμε εμπόδια στην υλοποίηση του σχεδίου τους. Η στοχοθεσία τους είναι διαφορετική από τη δική μας. Δικός τους στόχος είναι η επιβολή της πολιτικής που διαλύει την κοινωνία, δικός μας στόχος είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής!
Όλοι και όλες μαζί μπορούμε να νικήσουμε ακόμα μια φορά!
Όλοι και όλες μαζί μπορούμε να ακυρώσουμε τα σχέδια τους!»


Το Δ.Σ.

 

1aaa-bir-kata

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 94

     

Τελευταία Νέα
Μουσείο Βύρωνα: Ένας ζωντανός χώρος πολιτισμού

Μουσείο Βύρωνα: Ένας ζωντανός χώρος πολιτισμού

«Νοιώθω υπερήφανος που είχα την τιμή, ως δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής δημοτ..

Readmore

Απάντηση Δήμου Βύρωνα για τις καταγγελίες περί εμβολιασμού  εκτός σειράς

Απάντηση Δήμου Βύρωνα για τις καταγγελίες περί εμβολιασμού εκτός σειράς

«Ουδεμία παρατυπία και εξωθεσμική παρέμβαση» στον εμβολιασμό του δημάρχου και δυ..

Readmore

Αλήθειες και ψέματα για το Καισάριο

Αλήθειες και ψέματα για το Καισάριο

Η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου,..

Readmore

Ο αετός κι ο δράκος: ο νέος ψυχρός πόλεμος

Ο αετός κι ο δράκος: ο νέος ψυχρός πόλεμος

Η πολιτική των ΗΠΑ για «ανάσχεση» της Κίνας είναι μάταιη     Του Finian Cunningham &..

Readmore

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: 350 rapid test  από την Περιφέρεια, 2 τα κρούσματα

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: 350 rapid test από την Περιφέρεια, 2 τα κρούσματα

  Ένα ακόμη rapid test έγινε σήμερα στην Καισαριανή, αυτή τη φορά στο Δημαρχείο της ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.