Στο υπουργείο Εργασίας οι εργαζόμενοι Βύρωνα, Ηλιούπολης, Καισαριανής

11ergasias-ypoΣυνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης πραγματοποίησαν τα Δ.Σ. των σωματείων εργαζομένων στους Δήμους Βύρωνα, Ηλιούπολης, Καισαριανής την Τρίτη 27 Οκτώβριου.

Σύμφωνα με ενημέρωση των συλλόγων:

«Στη συνάντηση στην οποία παραβρέθηκαν ο Γ. Γραμματέας του υπουργείου κ. Νεφελούδης Ανδρέας πλαισιωμένος από παράγοντες του υπουργείου, οι εκπρόσωποι των σωματείων ανέδειξαν για άλλη μια φορά όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας.

 

Αναφέρθηκαν στις ευθύνες της κυβέρνησης και των δημάρχων, για την καταπάτηση της εργατικής νομοθεσίας, στην ανάγκη να αλλάξει η πολιτική αυτή και να καταργηθούν όλα τα προγράμματα υπερεκμετάλλευσης των ανέργων.

Απαίτησαν να σταματήσει το καθεστώς αυτό και να εφαρμοστεί η Συλλογική Σύμβαση των ΟΤΑ και στους εργαζόμενους αυτούς. Κατήγγειλαν τα εργατικά ατυχήματα που έχουν γίνει σε μια σειρά δήμους, τις ελλείψεις στα μέσα ατομικής προστασίας, την ανάγκη να αναγνωρίζονται οι άδειες με αποδοχές και όχι με επιμήκυνση του προγράμματος όπως γίνεται μέχρι σήμερα. Απαίτησαν οι εργαζόμενοι στην κοινωφελή εργασία να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από την πρώτη ημέρα στη δουλειά να παίρνουν επίδομα ανεργίας με την λήξη του προγράμματος, να τους παρέχονται ΜΑΠ- εμβόλια και να εντάσσονται όλες οι αντίστοιχες ειδικότητες στα ΒΑΕ μαζί με το ανθυγιεινό επίδομα. 

Απαίτησαν πολιτικές που να προωθούν την μόνιμη σταθερή εργασία για να καλυφτούν οι ανάγκες των υπηρεσιών των Δήμων.
Οι εκπρόσωποι του υπουργείου υπεραμύνθηκαν των αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης, με ποιο χαρακτηριστικό σημείο τη τοποθέτηση του γ.γ. του υπουργείου ότι «με βάση τις δεσμεύσεις μας δεν μπορούμε να μιλάμε σήμερα για σταθερή εργασία», αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που υπάρχουν και την καταπάτηση της εργατικής νομοθεσίας. Επισήμαναν ότι το υπουργείο επανεξετάζει το πρόγραμμα αυτό και θα υπάρξει νέα νομοθετική ρύθμιση για την πολιτική των προγραμμάτων αυτών. Δεσμεύτηκαν ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νέα εγκύκλιος του υπουργείου με την οποία θα διασαφηνίζονται πλήρως τα θέματα των αδειών με αποδοχές, καθώς και ορισμένα κοινωνικοασφαλιστικά ζητήματα. Πριν το τέλος της συνάντησης παρενέβη ο υπουργός κ. Κατρούγκαλος ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα τηρηθεί η εργατική νομοθεσία και θα γίνουν άμεσα παρεμβάσεις για αυτό.
Τα σωματεία θα συνεχίσουμε την εργατική ταξική δράση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για μόνιμη σταθερή εργασία, για συλλογικές συμβάσεις, για τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα μας. Καλούμε τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από σχέση εργασίας να είναι σε επαγρύπνηση για να δούμε εάν θα γίνουν πράξεις έστω και αυτές οι δεσμεύσεις του υπουργείου.


ΟΛΟΙ μαζί να υψώσουμε φωνή, να δείξουμε το ανάστημα μας και τη δύναμη μας. ΤΙΠΟΤΑ δεν μας χαρίστηκε όλα κατακτήθηκαν ύστερα από μαζικούς οργανωμένους αγώνες. ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.»

 

1aaa-atomiki

1aaa-agora-viron

 

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 91

     

Τελευταία Νέα
Απάντηση της Περιφέρειας Αττικής για τα rapid test που επέλεξε

Απάντηση της Περιφέρειας Αττικής για τα rapid test που επέλεξε

  Η Περιφέρεια Αττικής από το Μάρτιο του 2020 ως σήμερα έχει υλοποιήσει σημαντικ..

Readmore

Μ. Βορίδης: Η αξιολόγηση θα εφαρμοστεί κανονικά στο προσωπικό των ΟΤΑ

Μ. Βορίδης: Η αξιολόγηση θα εφαρμοστεί κανονικά στο προσωπικό των ΟΤΑ

Την πρόθεση του να συνεχίσει την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής που ξεκίνησ..

Readmore

Ολοκληρώνεται η διανομή τροφίμων μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ

Ολοκληρώνεται η διανομή τροφίμων μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ

Στους Δήμους του Κεντρικού Τομέα διανέμονται είδη καθημερινής ανάγκης σε 2784 ωφε..

Readmore

ΒΥΡΩΝΑΣ: Με φροντίδα του Δήμου η μεταφορά των ηλικιωμένων για το εμβόλιο

ΒΥΡΩΝΑΣ: Με φροντίδα του Δήμου η μεταφορά των ηλικιωμένων για το εμβόλιο

  Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας του Δήμου Βύρωνα, στηρίζει τα άτ..

Readmore

«Όχι στις ΚΟΙΝΣΕΠ-Στελέχωση όλων των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό»

«Όχι στις ΚΟΙΝΣΕΠ-Στελέχωση όλων των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό»

Ανακοίνωση της Ενωτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Καισαριανής   «Στη συζήτηση, ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.