Προς παράταση οι συμβάσεις των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς

1aa-synergasia-paidikoiΛύση στο πρόβλημα προσωπικού των παιδικών σταθμών με παράταση όλων των συμβάσεων ως το τέλος του έτους δίνει η κυβέρνηση, σύμφωνα με ενημέρωση της «Συνεργασίας Πολιτών Καισαριανής»:


«Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο αρμόδιο Υπουργείο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων της λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών και των προβλημάτων που δημιουργούν οι συνεχείς αλλαγές προσωπικού παρακολούθησης και φροντίδας των παιδιών, αποφάσισε να παρατείνει την διάρκεια των Συμβάσεων ορισμένου χρόνου για τους εργαζόμενους στις θέσεις αυτές, συμβάσεις που έχουν ήδη λήξει ή πρόκειται να λήξουν, μέχρι το τέλος της Σχολικής περιόδου.

 

 

Συγκεκριμένα, σχεδιάζεται κάθε απαραίτητη ενέργεια, ώστε αυτό να καταστεί δυνατό, παρ’ ότι δεν προβλέπεται από την ισχύουσα Νομοθεσία, προς διευκόλυνση της ομαλής λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αττικής και πρώην Δήμαρχος Καισαριανής Σπύρος Τζόκας και η Δημοτική μας Παράταξη Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής με τον επικεφαλής της Γιώργο Κοντόσταυλο, έκαναν όλες τις απαραίτητες κινήσεις και ενέργειες για το πρόβλημα λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών της Καισαριανής, ενέργειες οι οποίες είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη Κυβέρνηση και εντατικοποιήθηκαν με την Κυβέρνηση Σύριζα.

Η Κυβέρνηση Σύριζα ανταποκρινόμενη στα αιτήματα, όχι μόνο τα δικά μας, αλλά και των περισσοτέρων Δήμων της χώρας, με ευαισθησία και προτεραιότητα τον Άνθρωπο και ιδίως το Παιδί, δίνει λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Παιδικοί Σταθμοί στην χώρα μας, για την περίοδο έως την λήξη της Σχολικής Χρονιάς. Έχει, όμως ήδη σχεδιάσει και δρομολογήσει τις διαδικασίες και τις απαραίτητες ρυθμίσεις, ώστε η επόμενη Σχολική περίοδος να ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις και συνθήκες λειτουργίας για τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Για άλλη μια φορά η Αριστερή Κυβέρνηση του Σύριζα, κατανοώντας το πρόβλημα και ξεπερνώντας ''δυσκολίες'' δίνει την λύση σε ζητήματα καίρια που απασχολούν την Κοινωνία και τον Άνθρωπο. Η κοινωνική ευαισθησία και πολιτική της Κυβέρνησης αγγίζει πια κάθε οικογένεια πληγείσα από τα μνημόνια και τις συνέπειες τους. Η πολιτική απόφαση για στήριξη της μικρομεσαίας και λαϊκής οικογένειας είναι ηθική δέσμευση και πραγματώνεται παρ' όλες τις αντίξοες συνθήκες.

Σε όλους τους τομείς της κοινωνικής πολιτικής λαμβάνονται αποφάσεις για την επανόρθωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Το ασφαλιστικό βιβλιάριο για κάθε πολίτη αυτής της χώρας είναι τρανή απόδειξη της πολιτικής αυτής βούλησης. Προτεραιότητά μας ο Άνθρωπος.»

Εφημερίδα - Τεύχος 87

    

 1aaa-festi-summer

1aaa-agora-viron

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

Τελευταία Νέα
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Κινητοποίηση γονέων στην ΚΤΥΠ για τις υποδομές της Προσχολικής Αγωγής

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Κινητοποίηση γονέων στην ΚΤΥΠ για τις υποδομές της Προσχολικής Αγωγής

Ανακοίνωση του Συλλόγου Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών   «Στη συνεδρίαση του δ..

Readmore

Δεσμεύσεις για τα ΜΑΠ ανέλαβε η Δημοτική Αρχή Βύρωνα

Δεσμεύσεις για τα ΜΑΠ ανέλαβε η Δημοτική Αρχή Βύρωνα

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων   «Ο διαρκής αγώνας με σχέδιο, επιμονή κα..

Readmore

Εν μέσω αντιδράσεων στήνονται τα κοντέινερ για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Εν μέσω αντιδράσεων στήνονται τα κοντέινερ για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Καισαριανής   «Παρουσία του Δημάρχου Χρήστου Β..

Readmore

Ξηλώστε επιτέλους την πρόκληση Μπουραζά

Ξηλώστε επιτέλους την πρόκληση Μπουραζά

Να προστατέψει ο Δήμος τις χρήσεις δημόσιας γης στο Πάρκο Γουδή     Ένα προν..

Readmore

To Music Squares ξεκινάει το ταξίδι του-Σάββατο 11/7 στην Πλατεία Τερζάκη

To Music Squares ξεκινάει το ταξίδι του-Σάββατο 11/7 στην Πλατεία Τερζάκη

Ένα μουσικό ταξίδι ξεκινάει το Σάββατο βράδυ στις 11 Ιουλίου, από την πλατεία Τερζά..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.