Συμπαρίσταται στους εργαζομένους της Γ. Ανακύκλωσης η ΠΟΕ-ΟΤΑ

geniki-anakyklosiΤη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους τους εργοστασίου Γενικής Ανακύκλωσης Α.Ε. που βρίσκονται σε απεργία εκφράζει Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.)

 

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ:

«Η εργοδοσία επιχείρησε να καταστείλει την κινητοποίηση των εργαζομένων που μετατράπηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης σε απεργία επ’ αόριστον καταθέτοντας μήνυση εναντίον τους για κατάληψη χώρου και στέλνοντας τα Μ.Α.Τ. στο εργοστάσιο. Πριν από λίγη ώρα μάλιστα έγιναν και οι πρώτες συλλήψεις εργαζομένων από τις Αστυνομικές Δυνάμεις.

 


Είχαν προηγηθεί πέντε ημέρες απεργίας καθώς η εργοδοσία αρνείται να καταβάλει στους εργαζόμενους με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου μισθούς επτά και οκτώ μηνών, όπως επίσης και το δώρο Χριστουγέννων, ενώ όσους έχει προσλάβει με 5μηνες συμβάσεις τους πληρώνει για δύο μήνες και εν συνεχεία τους απολύει.
Και σαν να μην έφτανε η μη καταβολή των δεδουλευμένων, η εργοδοσία εκβιαστικά ζήτησε από τους εργαζόμενους να παραιτηθούν των θέσεών τους και εν συνεχεία να απασχοληθούν στο εργοστάσιο ως ενοικιαζόμενο προσωπικό του εργολάβου.
Αυτή η αξίωση ήταν που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει και τους εργαζόμενους να προχωρήσουν σε απεργία επ’ αόριστο διεκδικώντας τόσο τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους όσο και τα δεδουλευμένα τους.

 


Ο αυταρχισμός και η τρομοκράτηση των εργαζομένων στο συγκεκριμένο εργοστάσιο αποτελεί και ένα δείγμα των όσων θα ακολουθούσαν αν εκχωρούνταν στα μεγάλα εργολαβικά-επιχειρηματικά συμφέροντα η διαχείριση των απορριμμάτων. Σχέδιο που προωθούσε η συγκυβέρνηση αλλά αντιστάθηκε και απέτρεψε η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. διασφαλίζοντας τον Δημόσιο και Κοινωνικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.»

 

Καταγγελία για την αστυνομική επέμβαση στη Γενική Ανακύκλωση

 

antarsyaΑνακοίνωση για το θέμα εξέδωσε σήμερα και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καταγγέλλοντας την αστυνομική επέμβαση εναντίον των απεργών και των αλληλέγγυων στο εργοστάσιο της Γενικής Ανακύκλωσης:


«Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την προκλητική αστυνομική επιχείρηση εναντίον της απεργίας των εργατών στο εργοστάσιο Γενική Ανακύκλωση ΑΕ στον Ασπρόπυργο. Τρεις κλούβες ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν το πρωί της Δευτέρας 5 Γενάρη και προχώρησαν στη σύλληψη 40 περίπου μεταναστών εργατών και μαζί του Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού σύμβουλου Αθήνας, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ και στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του Τζαβέντ Ασλάμ προέδρου της Ένωσης Μεταναστών Εργατών, δημοσιογράφου της "Εργατικής αλληλεγγύης", καθώς και μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που ήταν εκεί για να συμπαρασταθούν στους εκατό και πλέον απεργούς εργάτες και εργάτριες της επιχείρησης.

Οι εργάτες της επιχείρησης Γενική Ανακυκλώσεως ΑΕ βρίσκονται σε απεργία διαρκείας από τις 29 Δεκέμβρη για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους που σε πολλούς φτάνουν τους 8 μήνες αλλά και το δώρο των Χριστουγέννων. Οι εργαζόμενοι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία μετανάστες από το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, την Ινδία , την Αλβανία και αλλού, αρνήθηκαν να σταματήσουν την απεργία με τα ψίχουλα των 180 και 200 ευρώ που τους έδωσε η εργοδοσία.

Είναι ιδιαίτερα προκλητική η στάση της κυβέρνησης και της αστυνομίας, που έσπευσε να σταθεί στο πλάι ενός εργοδότη που δεν πληρώνει! Η επιχείρηση, από τις μεγαλύτερες στον κλάδο της ανακύκλωσης και με πολλά εργοστάσια σε όλη τη χώρα, συνεχίζει να πληρώνεται από το σύστημα ανακύκλωσης και αφήνει απλήρωτους τους εργάτες!


Καταγγέλλουμε την αστυνομική παρέμβαση και την τρομοκρατία.
    
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων εργατών και συμπαραστατών.

Καλούμε κάθε σωματείο και ομοσπονδία να απαιτήσει την απελευθέρωση των συλληφθέντων και να σταθεί στο πλάι των απεργών εργατών της Γενικής Ανακύκλωσης για να κερδίσουν τα δεδουλευμένα τους.
    
Ο αγώνας των εργατών, ενωμένων ντόπιων και μεταναστών, θα νικήσει!»

 

Εφημερίδα - Τεύχος 82

    

marketinn

1aaa-imbri-synavlia

1aaa-agora-viron

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

Τελευταία Νέα
Ο Νίκος Παππάς στη Λαϊκή των Ιλισίων

Ο Νίκος Παππάς στη Λαϊκή των Ιλισίων

  Στη λαϊκή αγορά των Ιλισίων περιόδευσαν σήμερα ο βουλευτής Νίκος Παππάς και ..

Readmore

«Δεν θα τους ακολουθήσουμε στον πολιτικό κατήφορο»

«Δεν θα τους ακολουθήσουμε στον πολιτικό κατήφορο»

Απάντηση της Μπεττίνας Γραφίδου στον Χρήστο Βοσκόπουλο   «Ανοιχτή επιστολή» α..

Readmore

«Έργα» και ημέρες του Δημάρχου Καισαριανής

«Έργα» και ημέρες του Δημάρχου Καισαριανής

Του Καισαριανιώτη με άποψη     Διάβασα και εγώ όπως όλοι οι συμπολίτες μας, ..

Readmore

«Χαλαρώνουν» τα περιοριστικά μέτρα για το Κολυμβητήριο Βύρωνα

«Χαλαρώνουν» τα περιοριστικά μέτρα για το Κολυμβητήριο Βύρωνα

Στο πλαίσιο της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για τις αθλητικές δραστηριότη..

Readmore

Δεν μπορεί να είναι εργοτάξιο το κτίριο όπου στεγάζονται δυο παιδικοί σταθμοί

Δεν μπορεί να είναι εργοτάξιο το κτίριο όπου στεγάζονται δυο παιδικοί σταθμοί

Επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων Βύρωνα προς τον Δήμαρχο και τις Δημοτικές παρ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.