ΜΕΤΡΟ: Δεκέμβριο η δημοπράτηση της γραμμής Γαλάτσι - Γουδή

xartis-metroΤον Δεκέμβριο θα γίνει η δημοπράτηση τού πρώτου τμήματος της Γραμμής 4 του Μετρό από το Αλσος Βεΐκου έως το Γουδή, συνολικού μήκους 11,9 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 1,25 δισ. ευρω.

Αυτό ανέφερε την Τρίτη ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Χρήστος Τσίτουρας στο εργοτάξιο του Κορυδαλλού όπου έφτασε το Μηχάνημα Διάνοιξης Σηράγγων - ο «Ιππόδαμος» - έχοντας διανοίξει συνολικά 2.110 μέτρα σήραγγας της επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό Αγια Μαρίνα-Δημοτικό Θέατρο.

Το εργοτάξιο επισκέφθηκε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Στράτος Σιμόπουλος.

 

 

Σύμφωνα με πηγές της Αττικό Μετρό, τα έργα - αν δεν υπάρξουν ενστάσεις - μπορούν να ξεκινήσουν σε 8-12 μήνες με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί έως το 2022. Η γραμμή περιλαμβάνει 14 σταθμούς και 13 σήραγγες και θα εξυπηρετεί καθημερινά 220.000 επιβάτες.

Οι σταθμοί είναι οι: Αλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Κυψέλη, Δικαστήρια, Λεωφόρος Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Νηαρ Ηστ, Ιλίσια, Ζωγράφου και Γουδή.

 

Υπό ένταξη και οι σταθμοί Βύρωνα- Ηλιούπολης

Εν τω μεταξύ, όπως έχει γίνει γνωστό από ενημέρωση του Δήμου Βύρωνα, στη γραμμή 4 – κατόπιν παρέμβασης της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» - προστέθηκε και η γραμμή «Ευαγγελισμός – Παγκράτι – Βύρωνας – Ηλιούπολη», η χάραξη της οποίας είναι έτοιμη.
Στις 9 Οκτωβρίου 2014 αντιπροσωπία του Δήμου Βύρωνα αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Γρηγόρη Κατωπόδη , τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μιχαήλ Καραγιάννη  και τον   επικεφαλής της παράταξης “Μαζί για τον Βύρωνα” κ. Μίλτο Μπαντή, συνάντησαν τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» κ. Χρήστο Τσίτουρα για το θέμα της διέλευσης του μετρό από την περιοχή του Δήμου Βύρωνα.

 

Ο κ. Τσίτουρας, ενημέρωσε μεταξύ των άλλων ενημέρωσε ότι:

• Στο τέλος του 2014, θα ξεκινήσουν οι γεωλογικές μελέτες στην περιοχή του Βύρωνα ώστε να διερευνηθεί το υπέδαφος. Οι μελέτες, υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθούν μετά από 1,5 χρόνο.
• Στις μελέτες της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ», προτείνεται η ένταξη του Ταπητουργείου στο Σταθμό, με ότι αυτό συνεπάγεται την αναπαλαίωση, ανακατασκευή και την εν γένει αναβάθμιση του κτηρίου, με σκοπό την ανάδειξη της πολιτιστική του αξίας. Στα σχέδια της εταιρείας προβλέπεται επίσης, η ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής πλησίον της Πλατείας Εθνικής Αντίστασης.
• Το μοναδικό – αλλά πολύ σημαντικό πρόβλημα – που υπάρχει, είναι η χρηματοδότηση του έργου. Για αυτό το λόγο, είναι αναγκαία η άσκηση πίεσης από την πλευρά των εμπλεκόμενων Δήμων προς το Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, ώστε να βρεθούν οι αναγκαίοι πόροι, με τον προϋπολογισμό για την υλοποίηση του έργου να υπολογίζεται σε (περίπου) 350 εκατομμύρια ευρώ.


Εν κατακλείδι, η συνάντηση που πραγματοποίησε ο κ. Κατωπόδης και ο κ. Καραγιάννης με τον κ. Τσίτουρα, και ότι ειπώθηκε σε αυτήν, δε σηματοδοτεί απαραίτητα την ένταξη του Βύρωνα στο δίκτυο του Μετρό. Δεν αποτελεί δηλαδή άλλη μια μη πραγματοποιήσιμη υπόσχεση – όπως συνέβαινε στο παρελθόν από παλαιότερες διοικήσεις του δήμου – αλλά, μια αποτύπωση της πραγματικότητας. Μια πραγματικότητα, που για να τελεσφορήσουν τα αισιόδοξα μηνύματα τα οποία εμπεριέχει, απαιτείται η άσκηση δημόσιας πίεσης – μέσω ενεργοποίησης της τοπικής κοινωνίας -  προς το αρμόδιο Υπουργείο για την εξασφάλιση πόρων για τη χρηματοδότηση του έργου.

Εφημερίδα - Τεύχος 82

    

marketinn

 1aaa-color-mpaz

1aaa-bazari

1aaa-panthessaliki

1aaa-afisaesamea

Τελευταία Νέα
Ο δεινόσαυρος ΝΑΤΟ που σέρνεται

Ο δεινόσαυρος ΝΑΤΟ που σέρνεται

Του Finian Cunningham4 Δεκεμβρίου 2019   Οι διαιρέσεις και οι κακόβουλες επικρίσεις μετα..

Readmore

Χριστούγεννα στο Βύρωνα

Χριστούγεννα στο Βύρωνα

Ο Δήμος Βύρωνα γιορτάζει τα Χριστούγεννα με ένα πλούσιο και ποικίλο καλλιτεχνικό ..

Readmore

«Κίνημα» εθελοντισμού ωθεί ο Δήμος Ζωγράφου

«Κίνημα» εθελοντισμού ωθεί ο Δήμος Ζωγράφου

Το έναυσμα στην ανάπτυξη του εθελοντισμού στην πόλη του Ζωγράφου δίνει η Δημοτική..

Readmore

Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών στην επιστολή Σκουρλέτη - Χαρίτση

Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών στην επιστολή Σκουρλέτη - Χαρίτση

«Η αλήθεια για το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ είναι ενοχλητική για την αξιωματική αντιπο..

Readmore

Χέρι-χέρι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στην αντιλαϊκή πολιτική και στο Δήμο Ζωγράφου

Χέρι-χέρι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στην αντιλαϊκή πολιτική και στο Δήμο Ζωγράφου

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζωγράφου για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.