Άνοιξε το «σπίτι της Έλις»

spiti-tis-elis-vironasΤο απόγευμα της Κυριακής 21 Σεπτέμβρη, πραγματοποιήθηκε στο χώρο μας στην οδό Καλλιπόλεως 20 στο Βύρωνα, Γιορτή Γνωριμίας, παρουσία του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης κ .Χρήστου Σπυρόπουλου και της Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Παιδείας και Νέας Γενιάς- Ελένης Βασιλοπούλου.

 

Ο κύριος Χρήστος Σπυρόπουλος, απηύθυνε πρώτος το προσωπικό μήνυμα ελπίδας και μίλησε με θερμά λόγια για μια σταθερή αρωγή της Δημοτικής Αρχής προς το ευαίσθητο αυτό έργο που στόχος του είναι η φροντίδα & η αγάπη για το συνάνθρωπο και ειδικότερα για την 3η ηλικία.

-Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης προς τους παρευρισκομένους με θερμές ευχές για την επίτευξη του στόχου μας σε έντονα εορταστικό κλίμα και με μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων – εθελοντών μελών καθώς και φίλων – συνεργατών του προγράμματος, ο Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ζυρίχης κ. Ραδόπουλος Μιλτιάδης – Ορθοπεδικός/Αθλίατρος, η Επισκέπτρια Υγείας κ. Αριστέα Μαμζέρη, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου «Το Σπίτι της Έλις» κ. Ελευθέριος Βακάλης καθώς επίσης και η Συντονίστρια Δημοσίων Σχέσεων – Επικοινωνίας κ. Ξένια Γεωργιάδου.
Ανάμεσα στους παρευρισκομένους ξεχώρισαν οι : κ Νικόλας Πανταλέων Σύμβουλος Απασχόλησης & Επαγγελματικής Κατάρτισης – ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ / ΠΡΟΞΕΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ, ο κ. GILLES – HENRI TARDY YΠΟΠΡΟΞΕΝΟΣ – ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΓΑΛΛΙΑΣ – ΠΡΟΞΕΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ, ο κ .Κώστας Ζούμπος τέως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Θεμάτων, Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Δημοτικός Σύμβουλος στη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ, η κ. Αδαμοπούλου Μαριάνθη τέως Δημοτική Σύμβουλος (1986-2014,Αντιπρόεδρος Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, Επίτιμο Μέλος Δωρικής Αδελφότητας, ο κ. Αθανάσιος Γλυνάτσης, Νευρολόγος-Ψυχίατρος, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Μαυρόπουλος Αναστάσιος μετά της συζύγου του, ο κ. Σουμάλας Χριστόφορος του Σωτηρίου, εκπρόσωπος Τοπικής Κοινότητας Δωδώνης, η κ. Παπά Ιόλη, πρώην Διευθύντρια Πνευμονολογικού Τμήματος Νοσοκομείου Ν.Ι.Μ.Τ.Σ., η κ. Μπιλλήρη Άννα-Μαρία Κοινωνική Λειτουργός – Εργασιακός Σύμβουλος Ο.Α.Ε.Δ. Βύρωνα-Καισαριανής, η κ. Παναγιώτα Βακάλη Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Επίτιμο Ιδρυτικό Μέλος, ο κ. Βακάλης Δημήτριος Καθηγητής 5 Ξένων Γλωσσών και 1ος «θαμώνας» του Σπιτιού της Έλις, η κ .Κωνσταντίνα (Τίνα) Γκολφινοπούλου- Δαβάκη, φιλόλογος (ΜΑ)-Τραπεζικό Στέλεχος-π. Μέλος ΔΣ Κέντρου Φροντίδας Οικογένειας (ΚΕΦΟ)- Μέλος Επιτροπής Δημοτικής Βιβλιοθήκης, η Μικροβιολόγος κ. Μαίρη Παπαναστασίου, η Προϊσταμένη Ψυχιατρικού Τμήματος στο Ψ.Ν. Πεντέλης, η Κοινωνική Λειτουργός από το ΚΑΠΗ Ζωγράφου, ο Βαγγέλης Καφές – δημοσιογράφος, o Στέλιος Κουγιουμτζόγλου, εκπρόσωπος του ΚΕΠ Βύρωνα και πολλοί ακόμη.


Στα πλαίσια της λειτουργίας του Προγράμματός μας, όλοι εμείς στο «Σπίτι της Έλις» ,οραματιζόμαστε να δημιουργήσουμε μια κοιτίδα αγάπης, ασφάλειας, φροντίδας και ευ ζην για τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής τους έχοντας σύμμαχο μας τις όμορφες ανθρώπινες σχέσεις και αξίες που τόσο πολύ ανάγκη έχουμε στις μέρες μας.

Στο «Σπίτι της Ελις» θέλουμε όλοι να λειτουργούμε με σεβασμό, αξιοπρέπεια, κοινωνική αλληλεγγύη, Ευ ζην. Στο «Σπίτι της Ελις» εκτός από τους ενοίκους του, θα συναντήσετε το εξειδικευμένο επιστημονικό μας προσωπικό καθώς και εθελοντές. Συνεπείς στην αξία της κοινωνικής αλληλεγγύης αποζητάμε τον εθελοντισμό τόσο από τους εργαζόμενους με προσφορά ωρών όσο και από το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

 

Λίγα λόγια για τις υπηρεσίες που προσφέρονται:

-To «Σπίτι της Ελις» προσφέρει:


• Κοινόχρηστους χώρους όπου οι ενδιαφερόμενοι θα δραστηριοποιούνται δημιουργικά, με την καθοδήγηση Εργοθεραπευτή, είτε χρησιμοποιώντας το οργανωμένο υλικό μας (βιβλιοθήκη, υλικά για καλλιτεχνικές δραστηριότητες και φυσικής άσκησης, θερμοκήπιο κ.α).
• Τη δυνατότητα καλλωπισμού (κομμωτήριο, μανικιούρ, πεντικιούρ) σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους από εξωτερικούς συνεργάτες/κομμωτές.
• Δυνατότητα περίθαλψης ατόμων με νόσο Alzheimer με την στήριξη και υποστήριξή των νοσηλευτών μας και των εθελοντών μας και τη συμμετοχή της οικογένειας ή με μέλη από το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον των φιλοξενούμενων.
• Δυνατότητα αντιμετώπισης περιστατικών που χρήζουν αυξημένης φροντίδας λόγω υψηλής νοσηλευτικής οργάνωσης σε ειδικά διαμορφωμένο όροφο.
• Δυνατότητα φυσικοθεραπείας και αποθεραπείας καταγμάτων και εγκεφαλικών από έμπειρο Φυσιοθεραπευτή.
• Δυνατότητα μικροβιολογικών και ακτινολογικών εξετάσεων, με συνεργαζόμενο ιατρικό κέντρο.
• Τη δυνατότητα στέγασης είτε με τις ημέρες παραμονής είτε μηνιαία για τους ενδιαφερόμενους.

 

ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Από αριστερά:


Αντιδήμαρχος για θέματα Πολιτισμού, Παιδείας και Νέας Γενιάς- Ελένη Βασιλοπούλου, Συντονίστρια Δημοσιών Σχέσεων & Επικοινωνίας Νομικού Προσώπου " Το σπίτι της Έλλης" - Ξένια Γεωργιάδου, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης-Χειρουργός Ουρολόγος-Σπυρόπουλος Χρήστος, δεξιά η Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Νομικού Προσώπου το Σπίτι της Έλις - Ελισάβετ Βακάλη & ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου Ελευθέριος Βακάλης.

Εφημερίδα - Τεύχος 80

    

marketinn

 1aaa-gefseis

1aaa-giorthathl

1aaa-faslis

Τελευταία Νέα
Επί θύραις η ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης απορριμμάτων

Επί θύραις η ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης απορριμμάτων

Ανακοίνωση του Δικτύου Εργαζομένων στους ΟΤΑ   «Η κυβέρνηση επιταχύνει την εί..

Readmore

Άκυρος ο ορισμός διοίκησης στο «Λ. Μανωλίδης»

Άκυρος ο ορισμός διοίκησης στο «Λ. Μανωλίδης»

Μάλλον θα χρειαστεί να ξανασυζητήσει τον ορισμό διοίκησης διοίκηση στο «Λ. Μανωλί..

Readmore

Πάνω από 6000 συμμετοχές στον 37ο αυθεντικό Μαραθώνιο

Πάνω από 6000 συμμετοχές στον 37ο αυθεντικό Μαραθώνιο

  Ως μία μεγάλη γιορτή του κλασικού αθλητισμού που συμβάλλει στην τουριστική ..

Readmore

Το πλιάτσικο της Συρίας και το «Τραμπικό» χάος

Το πλιάτσικο της Συρίας και το «Τραμπικό» χάος

  Του έκτακτου συνεργάτη της ΖΩ2 Α.Ν.   Φαίνεται ότι τα πέντε Tweets του Αμερικα..

Readmore

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα υπέρ της μόνιμης και σταθερής εργασίας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα υπέρ της μόνιμης και σταθερής εργασίας

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων   Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βύρωνα..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.