Ούτε 10 λεπτά η μείωση του φόρου στο πετρέλαιο

dethforoΕπιβεβαίωσε τους πιο επιφυλακτικούς με τις εξαγγελίες του ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Σε ότι αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης, όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι της αγοράς καυσίμων, η μείωση του ΕΦΚ κατά 30%, (όταν το 2012 αυξήθηκε 450%), μεταφράζεται σε μείωση των τιμών λιανικής κατά 7-10 λεπτά στο λίτρο.


Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλλάδος (ΟΒΕ), εκτιμώντας τις εξαγγελίες αυτές, θεωρεί ότι διαψεύστηκαν για άλλη μια φορά οι προσδοκίες των καταναλωτών για σημαντική μείωση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

«Τελικά, ο πρωθυπουργός ανήγγειλε μείωση του ΕΦΚ κατά 30%, πράγμα που ισοδυναμεί με 99 ευρώ στο χιλιόλιτρο. Αν προσθέσουμε και τον συμπαρασυρόμενο ΦΠΑ 23% τότε η πραγματική μείωση θα ανέλθει στα 121,77 ευρώ, δηλαδή θα είναι μειωμένη κατά 12,7 λεπτά το λίτρο. Με τις μειώσεις αυτές, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα κυμανθεί μεταξύ 1,10 και 1,15 ευρώ το λίτρο. Η ΟΒΕ εκτιμά ότι και με αυτή την τιμή, τα νοικοκυριά δεν θα μπορέσουν και πάλι να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης.
Η εξαγγελία του κ. Πρωθυπουργού έγινε χωρίς να προηγηθεί κανένας διάλογος με τους φορείς της αγοράς και των καταναλωτών, παρότι η ΟΒΕ το ζήτησε επανειλημμένως.
Η πρόταση της ΟΒΕ ήταν ο ΕΦΚ να επανέλθει στα επίπεδα του Απριλίου του 2011, όταν ανέρχονταν στα 21 ευρώ το χιλιόλιτρο και μαζί με τον ΦΠΑ 23% στα 25,83 ευρώ. Με την πρότασή μας αυτή, η συνολική μείωση ΕΦΚ και ΦΠΑ θα ανέρχονταν στα 380 ευρώ το χιλιόλιτρο και η τιμή ανά λίτρο θα έπεφτε στα κάτω από τα 90 λεπτά.


Καλούμε την κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει ότι κανένα θετικό αποτέλεσμα δεν πρόκειται να έχει η μικρή αυτή μείωση και δεν θα εισπράξει, και πάλι, αυτά που προϋπολογίζει. Επίσης πρέπει να συνυπολογίσουμε και όλες τις γνωστές, πλέον, συνέπειες στην υγεία του πληθυσμού, στο περιβάλλον και στον κλάδο των πετρελαιοειδών.
Την καλούμε, επίσης, να ανοίξει αμέσως διάλογο με τους φορείς της αγοράς, τους καταναλωτές και τα επιμελητήρια, ώστε να βρεθεί η πραγματική δυνατότητα των καταναλωτών να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης. Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλα δράματα από εξόφθαλμα και επαναλαμβανόμενα λάθη πολιτικής των κυβερνήσεων, πάνω στα καύσιμα.»

Εφημερίδα - Τεύχος 79

    

marketinn

1aaa-afisabr-2019

 

1aaa-arkas

1aaa-gunarmu

 

Τελευταία Νέα
Δήμαρχος Βύρωνα: Στηρίζουμε στην πράξη τη συνεργασία των παρατάξεων

Δήμαρχος Βύρωνα: Στηρίζουμε στην πράξη τη συνεργασία των παρατάξεων

«Τα περισσότερα προβλήματα είναι κοινά, οπότε και κοινές πρέπει να είναι οι προσ..

Readmore

Να απομακρυνθούν τα επικίνδυνα υλικά από το σταθμό μεταφόρτωσης Βύρωνα

Να απομακρυνθούν τα επικίνδυνα υλικά από το σταθμό μεταφόρτωσης Βύρωνα

Ανακοίνωση της ΡΕΚ   «Στις 28 Ιουνίου 2019 μέσω δελτίου τύπου εκφράσαμε την ανησυ..

Readmore

Μια ξένη «Αριστερά»

Μια ξένη «Αριστερά»

Του Σπύρου ΤζόκαΠανεπιστημιακός-συγγραφέας     «…Φτάσαμε στο θλιβερό σημε..

Readmore

Ο Καισαριανιώτης με άποψη απαντά στον Θόδωρο Ιωαννίδη

Ο Καισαριανιώτης με άποψη απαντά στον Θόδωρο Ιωαννίδη

Συνέχεια στο διάλογο με τον Θόδωρο Ιωαννίδη, που άνοιξε μέσω της ιστοσελίδας ΖΩ 2, ..

Readmore

Κ. Γεωργοπούλου: «Στην Καισαριανή δεν επιτρέπουμε να περάσουν οι εκβιασμοί»

Κ. Γεωργοπούλου: «Στην Καισαριανή δεν επιτρέπουμε να περάσουν οι εκβιασμοί»

Προεκλογική συγκέντρωση των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ στην Πλατεία Παναγιώτ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.