Την επομένη του ανασχηματισμού


kalliris dimarxos zografouΤώρα που κατακάθεται η σκόνη του ανασχηματισμού, μετά την ανακοίνωση των νέων αντιδημάρχων εύκολα κανείς καταλήγει σε ορισμένα συμπεράσματα από το σχήμα που προέκυψε.

Αρχικά φαίνεται ο δήμαρχος Κώστας Καλλίρης να υλοποιεί έστω και καθυστερημένα, μία από τις βασικές προεκλογικές του δεσμεύσεις, που αφορούσε στην προώθηση νέων ανθρώπων σε θέσεις κλειδιά της διοίκησης ώστε με την ενέργεια και τη διάθεσή τους για δουλειά να οδηγήσουν την πόλη μπροστά.

Έτσι λοιπόν προώθησε δύο από τους νεότερους δημοτικούς του συμβούλους τους κκ. Ανδρέα Στεργίου και Μιχάλη Καλογιαννάκη, στους οποίους ανέθεσε τους τομείς που καλύπτουν το ευρύ φάσμα της Αλληλεγγύης(βλ. σχετικό ρεπορτάζ), σε μία εποχή κατά την οποία όλοι μας δοκιμαζόμαστε σκληρά από την κυβερνητική λαίλαπα που σαρώνει τη χώρα. Επίσης, πήραν στα χέρια τους και μια σειρά αρμοδιοτήτων που επηρεάζουν άμεσα και σημαντικά την καθημερινότητα του πολίτη. Μεταξύ αυτών είναι από την μία η Δημοτική αστυνομία και ο έλεγχος και άδειες καταστημάτων οι οποίες δόθηκαν στον κ. Στεργίου και από την άλλη τα προνοιακά επιδόματα και η Δημοτική συγκοινωνία οι οποίες παραχωρήθηκαν στον κ. Καλογιαννάκη. Τώρα εξαρτάται από τους ίδιους αν η εμπιστοσύνη που έλαβαν από το δήμαρχο θα λειτουργήσει ως εφαλτήριο για αυτούς και για την πόλη ή αν θα καούν στην πορεία.

Δεύτερον απέδειξε πως παρόλο που επιχειρεί σε γενικές γραμμές να κρατάει τις ισορροπίες δε διστάζει εντούτοις να προχωρήσει σε συγκρούσεις και ανακατατάξεις προκειμένου να προωθήσει τους σκοπούς και το σχέδιό του για την πόλη. Δε δίστασε λοιπόν να έρθει σε ρήξη με τον Δημήτρη Διονυσόπουλο τέως πλέον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Πολεοδομίας και Ελεύθερων Χώρων και την Κωνσταντίνα Κουμανιώτη τέως πρόεδρο της ΜΑΞΙΑΔΗΖ, τους οποίους απομάκρυνε εντελώς από το διοικητικό σχήμα. Τώρα το τι συνέπειες θα έχει αυτό και πώς σκοπεύουν να αντιδράσουν τα δύο στελέχη της διοικούσας παράταξης αυτό μένει να απαντηθεί.

Από τα μέχρι τώρα ισχυρά ονόματα της τοπικής (πασοκικής) πολιτικής σκηνής, μόνο ο Άγης Παπακωνσταντίνου εξέρχεται κερδισμένος του ανασχηματισμού λαμβάνοντας συν τοις άλλοις κομβικούς τομείς όπως η Πολεοδομία, τα Τεχνικά Έργα και τις μελέτες για το ΕΣΠΑ. Επιπλέον, ανέλαβε και Αναπληρωτής Δήμαρχος, μία θέση που κατεξοχήν δίνεται μόνο σε άτομα πολύ κοντά και της απολύτου εμπιστοσύνης του δημάρχου. Τη θέση αυτή κατείχε μέχρι πρότινος η Μαρία Βαρσαμιδάκη, η οποία αν και παρέμεινε αντιδήμαρχος, συγκαταλέγεται ωστόσο στους χαμένους καθώς απώλεσε το κομμάτι του Διοικητικού και της έμεινε το Οικονομικό, το οποίο ωστόσο παραμένει το νούμερο ένα πρόβλημα του Δήμου.

Σε δελτίο τύπου όπου ανακοινώνει το νέο σχήμα ο κ. Καλλίρης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν ανακατατάξεις πριν τις δημοτικές εκλογές του 2014 – τις οποίες σύμφωνα με πληροφορίες τοποθέτησε ο ίδιος περίπου σε 9 μήνες, ακριβώς δηλαδή το μισό χρόνο που απομένει μέχρι τις κάλπες. Ωστόσο, αυτό μάλλον αποτελεί μαστίγιο για τους νέους αντιδημάρχους και προέδρους να δουλέψουν παρά σοβαρή πρόθεση, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως κάτι τέτοιο μπορεί να αποκλειστεί.

Εφημερίδα - Τεύχος 81

    

marketinn

 

1aaa-Afisa event

1aaa-fotis

 1aaa-goikonomou

Τελευταία Νέα
Ζωγράφου: 6 παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο τελευταίο Δ. Συμβούλιο

Ζωγράφου: 6 παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο τελευταίο Δ. Συμβούλιο

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, στις 14.11.2019 οι παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσ..

Readmore

ΒΥΡΩΝΑΣ: Ζητείται ψυχραιμία και συναίνεση ενόψει του Δ. Σ. της Παρασκευής

ΒΥΡΩΝΑΣ: Ζητείται ψυχραιμία και συναίνεση ενόψει του Δ. Σ. της Παρασκευής

Ύστερα από την εμπλοκή που δημιουργήθηκε από την ματαίωση του Δημοτικού Συμβουλί..

Readmore

Θεοδωρικάκος: Ενισχύονται Δήμοι και Περιφέρειες με πόρους και αρμοδιότητες

Θεοδωρικάκος: Ενισχύονται Δήμοι και Περιφέρειες με πόρους και αρμοδιότητες

  Για μια νέα δομή στο κράτος, ενίσχυση αρμοδιοτήτων, πόρων και προσωπικού στη..

Readmore

Πως θα «απελευθερωθεί» η Καισαριανή από την Αττική Οδό

Πως θα «απελευθερωθεί» η Καισαριανή από την Αττική Οδό

Πρόταση και σχέδιο ψηφίσματος της παράταξης «Πρώτη Φορά Καισαριανή» για το Δημο..

Readmore

Χρειαζόμαστε καλύτερη καθαριότητα στην πόλη, χωρίς ιδιωτικές εταιρείες

Χρειαζόμαστε καλύτερη καθαριότητα στην πόλη, χωρίς ιδιωτικές εταιρείες

"Έχουμε τις προτάσεις, με συνεννόηση μπορούμε να τα καταφέρουμε", τονίζει σε ανακο..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.