Επτά χώρες στη 2η Συνάντηση του Προγράμματος DRYMOS

DRYMOSΟ ΣΠΑΥ προωθεί τον θεσμό του εθελοντισμού δασοπροστασίας ως πρότυπο

 

Στις 20 και 21 Ιουνίου, στα γραφεία του Εθνικού Δασικού Κέντρου (NFC) στο Ζβόλεν της Σλοβακίας, πραγματοποιήθηκε η 2η ολομελής συνάντηση του Προγράμματος "ΝΕW SKILLS FOR NEW JOBS IN THE FOREST SECTOR (DRYMOS)" με κωδικό αριθμό 2012-1-LEO05-10056 που υλοποιούν ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) σε συνεργασία με φορείς επτά ευρωπαϊκών χωρών.

 

Οι εταίροι συμφώνησαν να συνεργαστούν για την παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού στον δασικό τομέα διαχωρισμένου σε 8 θεματικές ενότητες. Ο ΣΠΑΥ δεσμεύτηκε ενώπιον των εταίρων του να αναλάβει την κύρια ευθύνη για την ενότητα πυροπροστασίας και εθελοντισμού δασοπροστασίας και την παραγωγή του σχετικού υλικού. Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου, Δημήτρης Κυργιόπουλος, Τεχνολόγος Δασοπονίας και Φλοράν Σελάυ, υπεύθυνος Γραφείου Τύπου, τόνισαν τη σημασία του θεσμού του εθελοντισμού δασοπροστασίας στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι εντάσσεται ταυτόχρονα στον αντιπυρικό σχεδιασμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συμβάλλοντας τόσο στην πρόληψη όσο και στην καταστολή δασικών πυρκαγιών. Στο πλαίσιο αυτό κρίθηκε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να εισφέρει τεχνογνωσία στον συγκεκριμένο τομέα.

 

Σε ό,τι αφορά στην ενημέρωση της επιστημονικής κοινότητας και του ευρύτερου κοινού για το Πρόγραμμα DRYMOS, από πλευράς ΣΠΑΥ, τονίστηκε ότι έγινε ειδική αναφορά σε αυτό τόσο κατά την κοινή ημερίδα για τα περαστικά δάση που συνδιοργάνωσαν ο Σύνδεσμος και η FEDENATUR, Ομοσπονδία 36 δασικών πάρκων από 8 χώρες στις 6 Ιουνίου στο δημαρχείο Ηλιούπολης όσο και κατά τη διημερίδα του Προγράμματος LIFE08 NAT/GR/000539 — Αυτόματη Ακουστική Καταγραφή και Έρευνα της Βιοποικιλότητας (AMIBIO) που πραγματοποιήθηκε στο Ζωολογικό Μουσείο της Βόννης (ZMFK) Γερμανία στις 13 Ιουνίου.

 

Το Πρόγραμμα DRYMOS αποσκοπεί στην ανάπτυξη ευρωπαϊκής διαδικτυακής πλατφόρμας επιμόρφωσης (e-learning) δασικών επιστημόνων σε 5 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, ισπανικά, πορτογαλικά και ιταλικά). Χρηματοδοτείται από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Education and Culture) στο πλαίσιο του Lifelong Learning Programme - LEONARDO DA VINCI – Transfer of Innovation (TOI) μέσω του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) του Υπουργείου Παιδείας.

 

Από την Ελλάδα συμμετέχουν ο ΣΠΑΥ (leader), το Πανεπιστήμιο Πατρών, η Action Synergy Α.Ε. ενώ από την υπόλοιπη Ευρώπη συμμετέχουν το Εθνικό Δασικό Κέντρο Zvolen (Σλοβακία), το Πανεπιστήμιο του Φριμπούργου (Ελβετία), η εταιρία Etifor του Πανεπιστημίου της Πάδοβας (Ιταλία), το Πάρκο Monsanto του Δήμου Λισαβόνας (Πορτογαλία), το Κέντρο Δασικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Καστίλλης & Λεόν CESEFOR (Ισπανία) και η εταιρία Eurosuccess Consulting Ltd (Κύπρος).

 

1aaa-atomiki

1aaa-agora-viron

 

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 91

     

Τελευταία Νέα
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Η μεθόδευση μιας «ειδικής» πρόσληψης

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Η μεθόδευση μιας «ειδικής» πρόσληψης

Μεθόδευση: Ουσιαστικό θηλυκό, η λέξη που ταιριάζει για κάποιον που κρύβει τις επιλ..

Readmore

Μένουμε σπίτι με…Μουσείο Γουναρόπουλου

Μένουμε σπίτι με…Μουσείο Γουναρόπουλου

  Ψηφιακό παρών δίνει εφέτος το Μουσείο Γουναρόπουλου, μιας που ο κορωνοϊός κρ..

Readmore

Μπεττίνα Γραφίδου: Να εξασφαλίσει ο Δήμος πρόσβαση όλων στην τηλεκπαίδευση

Μπεττίνα Γραφίδου: Να εξασφαλίσει ο Δήμος πρόσβαση όλων στην τηλεκπαίδευση

Τη σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την αγορά του απαραίτητου εξοπ..

Readmore

«Απαιτούμε όλα τα αναγκαία μέτρα για ασφαλή σχολεία ανοιχτά»

«Απαιτούμε όλα τα αναγκαία μέτρα για ασφαλή σχολεία ανοιχτά»

Το Κοινό ψήφισμα της Ένωσης Γονέων Βύρωνα και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ρόζα..

Readmore

Νέες διαγραμμίσεις σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας από την Περιφέρεια

Νέες διαγραμμίσεις σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας από την Περιφέρεια

  Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη συνεχίζεται με εντατικούς ρυ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.