Ζωγράφου: Ανάκληση αποφάσεων πρόσληψης κατ' εντολή Επιθεωρητών ΔΔ

d.s.-zografouΠάρθηκε από το ΔΣ Ζωγράφου η απόφαση ανάκλησης των προσλήψεων των υπαλλήλων που εργάζονταν παράνομα στο Δήμο και τα Νομικά του Πρόσωπα επί δημαρχίας Καζάκου, όπως ζητούσε το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, μέσα από το πόρισμα που είχε βγάλει για την υπόθεση, κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας 3 Ιουνίου.

 

Η εισήγηση της Διοίκησης Καλλίρη ζητούσε την ανάκληση της απόφασης, όμως, όπως τόνισε και εκπρόσωπος της νομικής υπηρεσίας του Δήμου, ενδεχομένως να τίθεται και θέμα αναδρομικότητας. Αν πράγματι τεθεί τελικά τέτοιο ζήτημα τότε οι εν λόγω υπάλληλοι είναι πιθανόν να υποχρεωθούν να επιστρέψουν μέρος των χρημάτων που είχαν λάβει ως αμοιβή κατά το διάστημα που εργάζονταν παρανόμως. Η Διοίκηση επιφυλάχθηκε να συμβουλευτεί υπερκείμενη αρχή προκειμένου να γνωμοδοτήσει επί του θέματος.

 

Με δικολαβίστικα επιχειρήματα τοποθετήθηκε για το ζήτημα αυτό ο τέως δήμαρχος Γιάννης Καζάκος, θέτοντας για παράδειγμα θέμα αρμοδιότητας του Σώματος Επιθεωρητών. Επίσης, επιχείρησε να προβάλει ένα φιλεργατικό προφίλ λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως στην προκειμένη περίπτωση ο Δήμος είχε λειτουργήσει ως ιδιωτική επιχείρηση δίνοντας τη δυνατότητα στους εν λόγω εργαζομένους να δουλέψουν και να ασφαλιστούν και αλλού. Κατά την άποψή του ο νόμος Παυλόπουλου τακτοποιούσε και τους εργαζομένους αυτούς. Κλείνοντας εξέφρασε τη βεβαιότητα, παρουσιάζοντας παράλληλα ένα ογκώδες υπόμνημα, πως θα πετύχει την ανατροπή του πορίσματος.

 

Για ομηρεία των εργαζομένων αυτών από την τότε δημοτική αρχή Καζάκου μίλησαν η Τίνα Καφατσάκη από το "Μαζί για την πόλη μας" και η Ράνια Νενεδάκη από το "Κίνημα στην πόλη". Μάλιστα η κα Καφατσάκη υπενθύμισε στο σώμα την προσφυγή που είχε κάνει η παράταξή της για το θέμα αυτό στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

 

Αντιφατική ήταν η τοποθέτηση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ανδρέα Καραβίδα. Από τη μια κατήγγειλε τις διαδικασίες με τις οποίες είχε γίνει η πρόσληψη των υπαλλήλων, από την άλλη όμως εξέφρασε την άποψη πως πρέπει να προστατευθούν όλες οι συμβάσεις και παράλληλα να επαναπροσληφθούν και οι εν λόγω υπάλληλοι.

 

Αντιδράσεις υπήρξαν και από παρευρισκόμενους πολίτες στο χώρο του ΔΣ. Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση συγγενούς ενός εκ των υπαλλήλων, η οποία κατηγόρησε τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως έτσι όπως προχωράει η κατάσταση, οι εν λόγω υπάλληλοι θα κληθούν να πληρώσουν από την τσέπη τους περίπου 25.000€.

 

Εν τέλει όταν τέθηκε το θέμα σε ψηφοφορία έλαβε 27 θετικές, 3 αρνητικές ψήφους ενώ υπήρξαν και 3 αποχές, από την Λαϊκή Συσπείρωση.

 

1aaa-atomiki

1aaa-agora-viron

 

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 91

     

Τελευταία Νέα
«Τελικά πόσο κοστολογείται η υγιεινή και η ασφάλεια των παιδιών μας;»

«Τελικά πόσο κοστολογείται η υγιεινή και η ασφάλεια των παιδιών μας;»

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καισαρια..

Readmore

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Χωρίς άδεια του ΕΟΦ το αντισηπτικό που τοποθέτησε στα σχολεία ο Δήμος

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Χωρίς άδεια του ΕΟΦ το αντισηπτικό που τοποθέτησε στα σχολεία ο Δήμος

  Χωρίς άδεια κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ είναι το αντισηπτικό που έχει τοποθετήσ..

Readmore

Ακατάλληλο αντισηπτικό στα σχολεία της Καισαριανής

Ακατάλληλο αντισηπτικό στα σχολεία της Καισαριανής

Κωφεύει ο Δήμος στις καταγγελίες γονέων και εκπαιδευτικών     Την τοποθέτησ..

Readmore

Συνέντευξη του Ανδρέα Καραβίδα στη ΖΩ 2

Συνέντευξη του Ανδρέα Καραβίδα στη ΖΩ 2

Στη συγκυρία της υγειονομικής κρίσης και τον τρόπο που ανταποκρίθηκε η δημοτική α..

Readmore

ΒΥΡΩΝΑΣ: Προληπτικά τεστ κορωνοϊού στο προσωπικό των Παιδικών Σταθμών

ΒΥΡΩΝΑΣ: Προληπτικά τεστ κορωνοϊού στο προσωπικό των Παιδικών Σταθμών

Ενόψει του ανοίγματος των Παιδικών σταθμών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη Δευτ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.