Χαμός στην Καισαριανή για την επιστολή Βοσκόπουλου

voskopoulos1MplanasΥψηλοί τόνοι και μεγάλη ένταση επικράτησε στο δημοτικό συμβούλιο Καισαριανής, την Παρασκευή 26 Απριλίου, όταν τέθηκε επί τάπητος η επιστολή του δημοτικού συμβούλου Χρήστου Βοσκόπουλου, η οποία αφορούσε την τοποθέτηση μέσω κλήρωσης της συζύγου του ως τρίτου αναπληρωματικού μέλους στην τριμελή επιτροπή προμηθειών της ΚΕΔΗΚ.

 

Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω επιτροπή συγκροτήθηκε με την υπ’ αριθμ. 77 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που είχε ψηφιστεί από τις 9 Απριλίου. Η απόφαση αυτή προέβλεπε τη συγκρότηση τριμελούς επιτροπής αξιολόγησης και διενέργειας μειοδοτικού διαγωνισμού για την προμήθεια τροφίμων και ειδών καθαριότητας της ΚΕΔΗΚ.

 

Η επίμαχη επιστολή δημοσιεύτηκε σε τοπική ηλεκτρονική εφημερίδα που εδώ και καιρό βρίσκεται σε ανοιχτή σύγκρουση με τη Διοίκηση Καμπάκα. Αναφερόμενη στη Διοίκηση της πόλης περιλάμβανε σκληρούς χαρακτηρισμούς, όπως πολιτική απάτη και πολιτική μαφία. Η αντίδραση της Διοίκησης και ειδικά του προέδρου του σώματος Κώστα Μπλάνα ήταν σφοδρή.

 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μπλάνας τόνισε ότι πρόκειται για απόπειρα ποινικοποίησης και δηλητηρίασης της πολιτικής ζωής της πόλης. Μίλησε επίσης για πρακτικές αυριανισμού, που ορισμένοι χώροι χρησιμοποιούν προκειμένου να οδηγήσουν στην απαξίωση των πολιτικών διαδικασιών και των πολιτικών προσώπων, κατ’ επέκταση, ώστε να δοθεί το πάνω χέρι σε εξωθεσμικούς παράγοντες.

 

Αναφορικά με το υπό καταγγελία περιστατικό υποστήριξε πως η προμήθεια των ως άνω προϊόντων ήταν ζωτικής σημασίας και έπρεπε να πραγματοποιηθεί άμεσα. Μπροστά στη διστακτικότητα των υπηρεσιών, που τον παρέπεμπε η μία στην άλλη ο κ. Μπλάνας πραγματοποίησε ο ίδιος μαζί με τους κκ. Έξαρχο και Αναγνωστάκη την κλήρωση ανάμεσα σε όλους τους υπαλλήλους του Δήμου.

 

Από την πλευρά του ο κ. Βοσκόπουλος υπεραμύνθηκε των απόψεών του, ενώ χαρακτήρισε αθλιότητες τα περί ταύτισής του με την ηλεκτρονική εφημερίδα που δημοσίευσε την επιστολή του. Επιφυλάχθηκε ως προς τις επόμενες κινήσεις του, καθώς, όπως είπε, θα περιμένει να αναρτηθεί η απόφαση και από εκεί και πέρα θα προβεί στην οποιαδήποτε ενέργεια ενώ παράλληλα θα φωτίσει τις λεπτομέρειες της υπόθεσης.

 

Ο δήμαρχος Αντώνης Καμπάκας κατήγγειλε τον κ. Βοσκόπουλο αφενός για τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε, αφετέρου για το ότι επέλεξε αντί να φέρει πρώτα το θέμα στο ΔΣ να το στείλει στη συγκεκριμένη ηλεκτρονική εφημερίδα. Επιτέθηκε ωστόσο και στο δημοσιογράφο της τελευταίας για τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται και λειτουργεί απέναντι στη δράση της Διοίκησης και του δημοτικού συμβουλίου γενικότερα.

 

Ο εν λόγω δημοσιογράφος συγκέντρωσε τα πυρά και άλλων δημοτικών συμβούλων. Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του αντιδημάρχου Δημήτρη Βούρλου, ο οποίος επεσήμανε την επιλεκτικότητα με την οποία ασκεί την κριτική του ο συγκεκριμένος στους Δήμους στους οποίους κατά κύριο λόγο δραστηριοποιείται. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην σκληρότητα με την οποία είχε επιτεθεί στη Διοίκηση της πόλης για το θέμα του Αστέρα, ενώ είχε διατηρήσει χαμηλούς τόνους σε ό,τι αφορούσε τον όμορο δήμο Βύρωνα με τα πρόστιμα του ΣΔΟΕ για το Φεστιβάλ Βράχων και τα ποσά που δόθηκαν για την υποστήριξη του Αθηναϊκού.

 

Εν τέλει τέθηκε ως θέμα η καταδίκη ή μη των χαρακτηρισμών της επιστολής. Η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης του κ. Τζόκα απείχε, το ίδιο και η Λαϊκή Συσπείρωση. Κατά ψήφισαν οι τρεις ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι με το σκεπτικό, όπως το παρουσίασε ο κ. Συκαμιάς, ότι δεν είναι δουλειά του δημοτικού συμβουλίου να κρίνει απόψεις. Τελικά το θέμα υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τη συμπολίτευση και τον κ. Ζαρκαδούλα.

Εφημερίδα - Τεύχος 82

    

marketinn

 1aaa-imroza-7

1aaa-afiset-draseis

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

Τελευταία Νέα
Αντίμετρα για την υγειονομική κρίση προτείνει η Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής

Αντίμετρα για την υγειονομική κρίση προτείνει η Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής

Συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τον μετριασμό των επιπτώσεων της επιδημιολογικής..

Readmore

Τρίποντο αλληλεγγύης από την οικογένεια Αντετοκούνμπο

Τρίποντο αλληλεγγύης από την οικογένεια Αντετοκούνμπο

Πρόσφερε 10.000 μάσκες στο Δήμο Ζωγράφου   Ο Δήμος Ζωγράφου θέλει να εκφράσει τη μ..

Readmore

Πρόγραμμα τηλεκατάρτισης για επιστήμονες

Πρόγραμμα τηλεκατάρτισης για επιστήμονες

Ειδικό Επιδοτούμενο Πρόγραμμα τηλεκατάρτισης με πιστοποίηση για επιστήμονες πλη..

Readmore

Δήμος Βύρωνα: Αναβαθμίζει και επεκτείνει τις κοινωνικές υπηρεσίες

Δήμος Βύρωνα: Αναβαθμίζει και επεκτείνει τις κοινωνικές υπηρεσίες

Όλοι μαζί με καλή συνεργασία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία!   Η Δ..

Readmore

5 μέτρα για την στήριξη των δήμων

5 μέτρα για την στήριξη των δήμων

Η Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να αναδειχθεί πυλώνας αλληλεγγύης και διασφάλισ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.