Άδειασμα του ΔΣ Ζωγράφου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση

dionysopoulosΤο αίμα του πίσω πήρε ο τέως αντιδήμαρχος Δημήτρης Διονυσόπουλος κατά τη συνεδρίαση της 17ης Απριλίου στο θέμα που αφορούσε την οριστική παραλαβή του έργου «Επισκευές – Μικροκατασκευές κτιριακών και Η/Μ εγκαταστάσεων δημοτικών κτιρίων 2009».

 

Να θυμίσουμε πως όταν το εν λόγω ζήτημα, που αφορά ουσιαστικά την εγκατάσταση των λυόμενων δημοτικών σχολείων στο Γουδή, ήρθε για ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο της 19ης Σεπτεμβρίου είχε καταψηφιστεί από την συμπολίτευση παρά τις αντιδράσεις του τότε αντιδημάρχου κ. Διονυσόπουλου που επέμενε πως έπρεπε να εγκριθεί.

 

Η επιμονή του μάλιστα ήταν τέτοια, που λίγο έλειψε τότε να τιναχτεί στον αέρα η δημοτική ομάδα της διοικούσας παράταξης. Ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι κατηγόρησαν μάλιστα τον κ. Διονυσόπουλο για ύποπτες σχέσεις με τον εργολάβο του εν λόγω έργου. Κατόπιν προσφυγής του εργολάβου κ. Γεωργαλή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση το θέμα επιστράφηκε πίσω στο δημοτικό συμβούλιο Ζωγράφου.


Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αφού έλαβε υπόψη τις ενστάσεις που είχαν εκφραστεί, έκρινε ότι δεν αιτιολογούνταν επαρκώς η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μην εγκρίνει το πρωτόκολλο παραλαβής του έργου.

Η εισήγηση που έφερε η Διοίκηση καλούσε το συμβούλιο να εγκρίνει την παραλαβή του έργου με τις διορθώσεις που είχαν επισημανθεί. Η εισήγηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του δημοτικού συμβούλου της ΔΑΔΑ και τέως αντιδημάρχου Γεράσιμου Μαρκάτου, ο οποίος επέμενε στις ενστάσεις που είχε και την προηγούμενη φορά εκφράσει και κάλεσε εκ νέου το δημοτικό συμβούλιο να μην εγκρίνει το πρωτόκολλο παραλαβής.

 

Ο τέως αντιδήμαρχος Δημήτρης Διονυσόπουλος χαρακτήρισε ορθή την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, θεωρώντας πως δικαίωσε τη στάση του όταν είχε ξαναέρθει το θέμα στο ΔΣ. Συνεχίζοντας εξέφρασε την άποψη πως το σώμα θα πρέπει να εγκρίνει την παραλαβή του έργου, καθώς η νομική υπηρεσία του Δήμου δεν προλαβαίνει εντός της προθεσμίας να αιτιολογήσει επαρκώς την προηγούμενη απορριπτική απόφαση.

 

Παίρνοντας τον λόγο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Άγης Παπακωνσταντίνου τόνισε, αιτιολογώντας την εισήγηση για υπερψήφιση της παραλαβής, πως σε περίπτωση που επιμείνει στην άρνησή του το ΔΣ η υπόθεση θα πάει σε δικαστήριο, το οποίο ο Δήμος θα χάσει κατά τη γνώμη του και θα επιβαρυνθεί σημαντικά οικονομικά.

 

Εν τέλει και μετά από αντεγκλήσεις μεταξύ του κ. Μαρκάτου και του κ. Παπακωνσταντίνου το θέμα υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

 

1aaa-atomiki

1aaa-agora-viron

 

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 91

     

Τελευταία Νέα
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Η μεθόδευση μιας «ειδικής» πρόσληψης

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Η μεθόδευση μιας «ειδικής» πρόσληψης

Μεθόδευση: Ουσιαστικό θηλυκό, η λέξη που ταιριάζει για κάποιον που κρύβει τις επιλ..

Readmore

Μένουμε σπίτι με…Μουσείο Γουναρόπουλου

Μένουμε σπίτι με…Μουσείο Γουναρόπουλου

  Ψηφιακό παρών δίνει εφέτος το Μουσείο Γουναρόπουλου, μιας που ο κορωνοϊός κρ..

Readmore

Μπεττίνα Γραφίδου: Να εξασφαλίσει ο Δήμος πρόσβαση όλων στην τηλεκπαίδευση

Μπεττίνα Γραφίδου: Να εξασφαλίσει ο Δήμος πρόσβαση όλων στην τηλεκπαίδευση

Τη σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την αγορά του απαραίτητου εξοπ..

Readmore

«Απαιτούμε όλα τα αναγκαία μέτρα για ασφαλή σχολεία ανοιχτά»

«Απαιτούμε όλα τα αναγκαία μέτρα για ασφαλή σχολεία ανοιχτά»

Το Κοινό ψήφισμα της Ένωσης Γονέων Βύρωνα και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ρόζα..

Readmore

Νέες διαγραμμίσεις σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας από την Περιφέρεια

Νέες διαγραμμίσεις σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας από την Περιφέρεια

  Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη συνεχίζεται με εντατικούς ρυ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.