Πεζοδρόμιο και πάλι η Θεοδάμαντος προς O. Πάλμε μετά από απόφαση των κατοίκων

theodamantos1Σε μία προσπάθεια να διορθώσει το αίσχος που επικρατεί στη συμβολή των οδών Θεοδάμαντος και Ούλωφ Πάλμε η Διοίκηση του δήμου Ζωγράφου κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής προκειμένου να συζητηθεί η πιθανότητα κυκλοφοριακής παρέμβασης με την οποία θα άνοιγε δίοδος στην Ούλωφ Πάλμε με κατεύθυνση προς Παγκράτι. Δεν κατάφερε ωστόσο να τους πείσει και η παρέμβαση ακυρώθηκε.

 

Να σημειώσουμε εδώ πως η προηγούμενη Διοίκηση του κ. Καζάκου, επί αντιδημαρχίας Μαρκάτου , είχε ξηλώσει εν μία νυκτί το πεζοδρόμιο που υπήρχε εκεί, όπως μας καταμαρτυρούν κάτοικοι και επιχειρηματίες, με σκοπό να ανοίξει τελικά το σημείο και να ενωθεί και στην πράξη η Ούλωφ Πάλμε με τη Θεοδάμαντος κάτι που ήδη ισχύει στο ρυμοτομικό σχέδιο της πόλης. Τότε ωστόσο το σχέδιο ακυρώθηκε από τις έντονες αντιδράσεις μερίδας των κατοίκων.

 

Η παρέμβαση αυτή, ωστόσο, σύμφωνα με τη νέα Διοίκηση αποτελεί αίτημα κατοίκων αλλά και επιχειρηματιών και για τον λόγο αυτό κάλεσε όλους τους ενδιαφερόμενους σε ανοιχτή συνέλευση την Πέμπτη 18 Απρίλη στις 18:30. Η συνέλευση έγινε στην πλατεία Μερκάτη. Σύμφωνα με κύκλους της Διοίκησης η επιλογή του μέρους αποσκοπεί να καταδείξει τις προθέσεις της Διοίκησης που δεν σταματούν, όπως λένε, σε κυκλοφοριακές επεμβάσεις αλλά στην αναβάθμιση συνολικά της περιοχής.

 

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν αρκετές δεκάδες άτομα, κάτοικοι και επιχειρηματίες δραστηριοποιούμενοι στην περιοχή. Κατά τη συζήτηση ωστόσο φάνηκε πως η πρόταση της Διοίκησης δεν έχαιρε της αποδοχής της πλειοψηφίας των παρευρισκομένων. Κάποια στιγμή μάλιστα τα πνεύματα οξύνθηκαν, όταν μέρος των παρευρισκομένων, μέλη της Επιτροπής της πλατείας Μερκάτη, επιτέθηκαν στη Διοίκηση κατηγορώντας τη για το γεγονός ότι ήρθε στη συνέλευση χωρίς να διαθέτει μελέτη που να στηρίζει την πρότασή της, ενώ έχει παρατήσει την ίδια την πλατεία στο έλεος κακοποιών στοιχείων με αποτέλεσμα να μετατρέπεται κάθε βράδυ σε στέκι διακίνησης ναρκωτικών.

 

Εν τέλει και μπροστά στην σχεδόν ομόφωνη άρνηση των παρευρισκομένων κατοίκων να δεχθούν την πρόταση της Διοίκησης το σχέδιο της παρέμβασης εγκαταλείφθηκε. Η πρόθεση, σύμφωνα με συνομιλητές του δημάρχου, πλέον είναι το σημείο να αποκατασταθεί τεχνικά και να γίνει και πάλι πεζοδρόμιο.

 

1aaa-atomiki

1aaa-agora-viron

 

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 91

     

Τελευταία Νέα
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Η μεθόδευση μιας «ειδικής» πρόσληψης

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Η μεθόδευση μιας «ειδικής» πρόσληψης

Μεθόδευση: Ουσιαστικό θηλυκό, η λέξη που ταιριάζει για κάποιον που κρύβει τις επιλ..

Readmore

Μένουμε σπίτι με…Μουσείο Γουναρόπουλου

Μένουμε σπίτι με…Μουσείο Γουναρόπουλου

  Ψηφιακό παρών δίνει εφέτος το Μουσείο Γουναρόπουλου, μιας που ο κορωνοϊός κρ..

Readmore

Μπεττίνα Γραφίδου: Να εξασφαλίσει ο Δήμος πρόσβαση όλων στην τηλεκπαίδευση

Μπεττίνα Γραφίδου: Να εξασφαλίσει ο Δήμος πρόσβαση όλων στην τηλεκπαίδευση

Τη σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την αγορά του απαραίτητου εξοπ..

Readmore

«Απαιτούμε όλα τα αναγκαία μέτρα για ασφαλή σχολεία ανοιχτά»

«Απαιτούμε όλα τα αναγκαία μέτρα για ασφαλή σχολεία ανοιχτά»

Το Κοινό ψήφισμα της Ένωσης Γονέων Βύρωνα και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ρόζα..

Readmore

Νέες διαγραμμίσεις σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας από την Περιφέρεια

Νέες διαγραμμίσεις σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας από την Περιφέρεια

  Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη συνεχίζεται με εντατικούς ρυ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.