ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πόρισμα καταπέλτης για Καζάκο από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης

kazakos1Σε πόρισμα-κόλαφο για τον Γιάννη Καζάκο και τις παράνομες προσλήψεις της ΚΕΔΗΖ, κατέληξε το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, προτείνοντας την πειθαρχική του δίωξη απ’ την Αποκεντρωμένη, αλλά και την ποινική του παραπομπή για τουλάχιστον 4 κακουργήματα.
Πρόκειται για ένα ηχηρό ράπισμα προς τον τέως δήμαρχο και τη ΔΑΔΑ για το σύστημα πελατείας που εξέθρεψαν (ή ανέχτηκαν) στο δήμο Ζωγράφου, παραβαίνοντας κάθε έννοια δικαίου και βλάπτοντας το κοινό συμφέρον.

Τις διαπιστώσεις όμως του πορίσματος καλούνται να «ακούσουν» και όσοι εξ άλλων χώρων φλερτάρουν με την εύνοια και τη συντήρηση φαινομένων που «γέννησε» η περίοδος Καζάκου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΖΩ2, οι επιθεωρητές:

 

-Ζητούν απ’ το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ζωγράφου να αποκαταστήσει τη νομιμότητα.

 

-Ζητούν από την Αποκεντρωμένη την πειθαρχική δίωξη του Γ. Καζάκου και της άμεσης συνεργού του στις λογιστικές «αλχημείες» Χρυσούλας Παπά, γεγονός που αναμένεται να καταλήξει και στην απομάκρυνση της τελευταίας από την υπηρεσία.

 

-Δεν ζητούν την πειθαρχική δίωξη των δημοτικών συμβούλων που είχαν την επίμαχη περίοδο αρμοδιότητα στα θέματα των δυο αστικών εταιρειών του Δήμου και της ΚΕΔΗΖ, επειδή σήμερα δεν έχουν την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου.

 

-Παραπέμπουν για τα «περαιτέρω» την υπόθεση στα ποινικά δικαστήρια.

 

Περιβόλι αυθαιρεσιών

 

Η αναλυτική έκθεση που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τις επόμενες μέρες αποτελεί ένα πραγματικό περιβόλι αυθαιρεσιών, από τις πιο ευφάνταστες μέχρι τις πιο κυνικές. Αρκεί να αναφέρουμε μερικές χαρακτηριστικές λεπτομέρειες, για να καταλάβει ο αναγνώστης του λόγου το αληθές:

 

-Κάποιοι από αυτούς που προσλήφθηκαν το 2005, αναφέρονται στις καταστάσεις με στοιχεία αστυνομικής ταυτότητας που εξέδωσαν το 2007!

 

-Κάποιοι, την ώρα που εφέροντο να μισθοδοτούνται από την ΚΕΔΗΖ, έπαιρναν επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ!

 

-7 «εργαζόμενοι» κηρύχτηκαν ως πλεονάζον προσωπικό από τις δυο αστικές εταιρείες που διαλύθηκαν, χωρίς να έχουν ποτέ οποιαδήποτε εργασιακή σχέση με τις εν λόγω εταιρείες!

 

-Η εξουσιοδότηση με την οποία προχώρησε ο Γιάννης Καζάκος στην κήρυξή τους ως πλεοναζόντων ΔΕΝ δόθηκε ποτέ από ΚΑΝΕΝΑ δημοτικό συμβούλιο, ήταν πλαστογραφημένη από τον ίδιο!

 

-Άλλες μισθοδοτικές καταστάσεις τηρούνταν στο Δήμο, άλλες εφαρμόζονταν και άλλες έφτασαν, όταν ζητήθηκαν, στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.dimotikisygkoinwnia2

 

Αυτά είναι μόνον κάποια ενδεικτικά παραδείγματα από το πόρισμα, που όπως είπαμε σύντομα θα δημοσιευτεί, και τότε ακόμη και οι πιο δύσπιστοι θα πάρουν μια καλή «γεύση» από το βίο και την πολιτεία της περιόδου Καζάκου.


Φυσικά, η όλη ιστορία πέρα από το πειθαρχικό και ποινικό μέρος, έχει πολιτικές προεκτάσεις και απομένει στους «επιγόνους», στα σχήματα που θα διαδεχτούν τη ΔΑΔΑ και στους ανθρώπους που θα τα στελεχώσουν να δείξουν κατά πόσον μπορούν να πάρουν αποστάσεις από το παρελθόν της παράταξης, αρθρώνοντας ένα διαφορετικό πολιτικό λόγο.

 

Το σίγουρο είναι πως το εν λόγω πόρισμα αναμένεται να αποτελέσει και την οριστική ταφόπλακα της πάλαι ποτέ κραταιής κεντροδεξιάς παράταξης, ενώ αποτελεί και κακό μαντάτο όχι μόνο για τους εναπομείναντες συνεργάτες του τέως δημάρχου αλλά και για τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο στον οποίο ο κ. Καζάκος είχε δώσει το δαχτυλίδι και ανέμενε να αντλήσει δυνάμεις από το πολιτικό κεφάλαιο του τελευταίου. Οι φυγόκεντρες δυνάμεις που είχαν ήδη σχηματιστεί προβλέπεται να αυξηθούν με γεωμετρική πρόοδο και να συμβάλλουν στην περαιτέρω πολυδιάσπαση του χώρου τώρα που ο συνδετικός κρίκος που κρατούσε τις όποιες ισορροπίες, ο κ. Καζάκος, φαίνεται να απομακρύνεται για τα καλά από τα πολιτικά πράγματα της πόλης.

 

Οι τελευταίες εξελίξεις ωστόσο φέρνουν σε δύσκολη θέση και παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης, που κράτησαν μία μάλλον αμφιλεγόμενη στάση απέναντι στο ζήτημα των επίμαχων συμβάσεων. Πιο συγκεκριμένα αναφερόμαστε στην τοποθέτηση (βλ. σχετικό ρεπορτάζ εδώ) της Ράνιας Νενεδάκη από το Κίνημα στην πόλη κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 22 Ιανουαρίου, όπου είχε ταχθεί αιφνιδιαστικά και σε αντιδιαστολή με την μέχρι τότε στάση της παράταξής της, υπέρ των εν λόγω «εργαζομένων». Το γεγονός αυτό οδήγησε την παράταξή της να πάρει άμεσα αποστάσεις από τη θέση που εξέφρασε, ενώ λίγες ημέρες αργότερα επιχείρησε να τα μαζέψει και η ίδια σε συνέντευξή σε τοπικό μέσο.

 

Το ίδιο ισχύει και για την παράταξη «Μαζί για την πόλη μας» της κας Τίνας Καφατσάκη. Ενώ σωστά, όπως αποδεικνύεται, είχε καταγγείλει τις εν λόγω προσλήψεις το 2009, μόλις τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα της απομάκρυνσής τους άρχισε να τα μασάει και να κρατάει αποστάσεις, μέσω του δημοτικού συμβούλου της παράταξης Χάρη Σταματάκη.

 

Ενισχυμένος από τις εξελίξεις βγαίνει ο νυν δήμαρχος Κώστας Καλλίρης, ο οποίος και είχε προβεί στην απομάκρυνση των ατόμων αυτών, υπό την κατακραυγή τότε σύσσωμης σχεδόν της αντιπολίτευσης. Από την μία ο χώρος της κεντροδεξιάς, ένα χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές, βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση, από την άλλη η Αριστερά αντιμετωπίζει εσωτερικές αντιφάσεις, που είχαν ήδη φανεί και στη συζήτηση του εν λόγω ζητήματος.

 

1aaa-ga-ma

1aaa-atomiki

1aaa-agora-viron

 

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 91

     

Τελευταία Νέα
Συνεργασία ΚΕΔΕ - ΣΕΠΕ για την «Ψηφιακή Αυτοδιοίκηση»

Συνεργασία ΚΕΔΕ - ΣΕΠΕ για την «Ψηφιακή Αυτοδιοίκηση»

Στον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ψηφιακή τεχνολογία στην ανάπ..

Readmore

Εσύ φοβάσαι τον κορωνοϊό;

Εσύ φοβάσαι τον κορωνοϊό;

Του Θανάση Καρτερού     Ρώτησαν κάποιον αν φοβάται τον κορωνοϊό. «Είμαι άνε..

Readmore

ΒΥΡΩΝΑΣ: Ζητούνται 64 υπάλληλοι μέσω κινητικότητας

ΒΥΡΩΝΑΣ: Ζητούνται 64 υπάλληλοι μέσω κινητικότητας

Στο πλαίσιο του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας για το 2020, ο Δήμος Βύρωνα υπέβαλ..

Readmore

Οι ευθύνες της εξουσίας και η ατομική ευθύνη

Οι ευθύνες της εξουσίας και η ατομική ευθύνη

Οι φορείς της εξουσίας και η εργοδοσία βάζουν το οικονομικό κόστος πάνω από τις..

Readmore

Γ. Πατούλης: Πιο επίκαιρο από ποτέ το μήνυμα του '40

Γ. Πατούλης: Πιο επίκαιρο από ποτέ το μήνυμα του '40

Στο πλαίσιο των τιμητικών εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν από την Περιφέρεια Αττική..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.