Κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων από το Δήμο Βύρωνα

vironasdsΆναψαν τα αίματα κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βύρωνα της 28ης Μαρτίου. Διοίκηση και αντιπολίτευση διασταύρωσαν τα ξίφη τους με εκατέρωθεν αντεγκλήσεις.

 

 

Αιτία στάθηκαν τα θέματα που αφορούσαν την παραγραφή ποσών που χρωστάει ο δήμος σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, αλλά και η στάση του Δήμου απέναντι σε αυτούς που του χρωστάνε.

 

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την εισήγηση της Διοίκησης οι οφειλές του Δήμου σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, οι οποίες συμπλήρωσαν 5ετία και δεν κινήθηκε νομική διαδικασία για την είσπραξή τους, παραγράφονται. Επιπλέον σε επόμενο θέμα εισηγήθηκε τη διαγραφή από τους χρηματικούς καταλόγους οφειλών ιδιωτών και επιχειρήσεων προς το δήμο που αντιστοιχούσαν σε ποσό κάτω των 1000 €, ενώ ορίζει δικαστικό επιμελητή για την κίνηση διαδικασιών κατάσχεσης κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων οφειλετών που τα χρωστούμενα τους ξεπερνούσαν τα 1000 €.

 

Αιτιολογώντας το διαχωρισμό των οφειλετών αναλόγως ποσού ο δήμαρχος Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως για αυτούς που όφειλαν κάτω από 1000 € οι οικονομικές υπηρεσίες αρκέστηκαν να παγώσουν τον ΑΦΜ τους, ενώ δεν προχώρησε σε κατασχέσεις λόγω του ασύμφορου κόστους που θα ξεπερνούσε το όφελος.

 

Η δεύτερη κατηγορία οφειλετών κατά των οποίων ξεκινά η διαδικασία της κατάσχεσης αποτελείται από 40 περιπτώσεις με συνολικά χρέη που αγγίζουν τις 274.000 €. Οι εισηγήσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του μεγαλύτερου μέρους της αντιπολίτευσης με τους κκ. Κατωπόδη και Κόνσουλα να πρωτοστατούν. Κάλεσαν τη Διοίκηση να πάρει μία πολιτική απόφαση με την οποία θα χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη διαδικασία της παραγραφής που θα οδηγήσει σε απόγνωση τους ανθρώπους που θα χάσουν λεφτά και περιουσίες σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο όχι μόνο για το Δήμο αλλά και τη χώρα γενικότερα.

 

Απαντώντας ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως οι διαδικασίες αυτές προβλέπονται από το νόμο που όλοι πρέπει να σέβονται, ενώ σε περίπτωση που δεν διαγραφούν αυτά τα ποσά ενδέχεται να θεωρηθούν απόκλιση του προϋπολογισμού και πλέον με την λειτουργία του Παρατηρητηρίου μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε επιτροπεία του Δήμου. Σχετικά με τα άτομα των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία θα κατασχεθούν ο προϊστάμενος του δημοτικού ταμείου κ. Καλογερόπουλος είπε πως αφορά αυτούς τους οφειλέτες που ουδέποτε εμφανίστηκαν για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους παρότι είχαν επανειλημμένως κληθεί να το πράξουν.

 

Ανέλπιστο σύμμαχο στις θέσεις της βρήκε η Διοίκηση στη νέα παράταξη του κ. Σωτηρόπουλου ο οποίος ψήφισε όλα τα θέματα που αφορούσαν τόσο την παραγραφή των οφειλών του Δήμου και των οφειλετών κάτω των 1000 ευρώ όσο, αν και ενάντια στη συνείδησή του όπως είπε, και την εισήγηση που αφορούσε στις κατασχέσεις των περιουσιακών στοιχείων. Οι διαδικασίες αυτές, αν και ενίοτε απαράδεκτες, αποτελούν μέρος της έννομης τάξης ανέφερε μεταξύ άλλων.

Εφημερίδα - Τεύχος 82

    

marketinn

 1aaa-diadromes-afisa

 

 

Τελευταία Νέα
Η κραυγή της σιωπής…επί σκηνής

Η κραυγή της σιωπής…επί σκηνής

Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ του Σπύρου Τζόκα, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΘΕΜΕ..

Readmore

Θεοδωρικάκος: Δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ από τον «Φιλόδημο»

Θεοδωρικάκος: Δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ από τον «Φιλόδημο»

Τη διαβεβαίωση ότι όλα τα έργα που είχαν προγραμματισθεί με το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟ..

Readmore

Κέρδισε τις εντυπώσεις το Zografou City Run

Κέρδισε τις εντυπώσεις το Zografou City Run

  Σε μία μεγάλη γιορτή, όχι μόνο για την πόλη του Ζωγράφου, αλλά για όλη την Αθή..

Readmore

Τι εκπλήξεις επιφυλάσσει ακόμη ο κ. Βοσκόπουλος στους συνοδοιπόρους του;

Τι εκπλήξεις επιφυλάσσει ακόμη ο κ. Βοσκόπουλος στους συνοδοιπόρους του;

  Ο κ. Βοσκόπουλος κατήλθε στις δημοτικές εκλογές με χρίσμα του ΚΙΝΑΛ. Για την ..

Readmore

«Αγαπώ Ζωγράφου»: Βαδίζω-συμβαδίζω με την πόλη μου

«Αγαπώ Ζωγράφου»: Βαδίζω-συμβαδίζω με την πόλη μου

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Δημοτική Κίνηση «Αγαπώ Ζωγράφου» αναλαμβάνει την..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.