Κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων από το Δήμο Βύρωνα

vironasdsΆναψαν τα αίματα κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βύρωνα της 28ης Μαρτίου. Διοίκηση και αντιπολίτευση διασταύρωσαν τα ξίφη τους με εκατέρωθεν αντεγκλήσεις.

 

 

Αιτία στάθηκαν τα θέματα που αφορούσαν την παραγραφή ποσών που χρωστάει ο δήμος σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, αλλά και η στάση του Δήμου απέναντι σε αυτούς που του χρωστάνε.

 

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την εισήγηση της Διοίκησης οι οφειλές του Δήμου σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, οι οποίες συμπλήρωσαν 5ετία και δεν κινήθηκε νομική διαδικασία για την είσπραξή τους, παραγράφονται. Επιπλέον σε επόμενο θέμα εισηγήθηκε τη διαγραφή από τους χρηματικούς καταλόγους οφειλών ιδιωτών και επιχειρήσεων προς το δήμο που αντιστοιχούσαν σε ποσό κάτω των 1000 €, ενώ ορίζει δικαστικό επιμελητή για την κίνηση διαδικασιών κατάσχεσης κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων οφειλετών που τα χρωστούμενα τους ξεπερνούσαν τα 1000 €.

 

Αιτιολογώντας το διαχωρισμό των οφειλετών αναλόγως ποσού ο δήμαρχος Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως για αυτούς που όφειλαν κάτω από 1000 € οι οικονομικές υπηρεσίες αρκέστηκαν να παγώσουν τον ΑΦΜ τους, ενώ δεν προχώρησε σε κατασχέσεις λόγω του ασύμφορου κόστους που θα ξεπερνούσε το όφελος.

 

Η δεύτερη κατηγορία οφειλετών κατά των οποίων ξεκινά η διαδικασία της κατάσχεσης αποτελείται από 40 περιπτώσεις με συνολικά χρέη που αγγίζουν τις 274.000 €. Οι εισηγήσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του μεγαλύτερου μέρους της αντιπολίτευσης με τους κκ. Κατωπόδη και Κόνσουλα να πρωτοστατούν. Κάλεσαν τη Διοίκηση να πάρει μία πολιτική απόφαση με την οποία θα χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη διαδικασία της παραγραφής που θα οδηγήσει σε απόγνωση τους ανθρώπους που θα χάσουν λεφτά και περιουσίες σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο όχι μόνο για το Δήμο αλλά και τη χώρα γενικότερα.

 

Απαντώντας ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως οι διαδικασίες αυτές προβλέπονται από το νόμο που όλοι πρέπει να σέβονται, ενώ σε περίπτωση που δεν διαγραφούν αυτά τα ποσά ενδέχεται να θεωρηθούν απόκλιση του προϋπολογισμού και πλέον με την λειτουργία του Παρατηρητηρίου μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε επιτροπεία του Δήμου. Σχετικά με τα άτομα των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία θα κατασχεθούν ο προϊστάμενος του δημοτικού ταμείου κ. Καλογερόπουλος είπε πως αφορά αυτούς τους οφειλέτες που ουδέποτε εμφανίστηκαν για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους παρότι είχαν επανειλημμένως κληθεί να το πράξουν.

 

Ανέλπιστο σύμμαχο στις θέσεις της βρήκε η Διοίκηση στη νέα παράταξη του κ. Σωτηρόπουλου ο οποίος ψήφισε όλα τα θέματα που αφορούσαν τόσο την παραγραφή των οφειλών του Δήμου και των οφειλετών κάτω των 1000 ευρώ όσο, αν και ενάντια στη συνείδησή του όπως είπε, και την εισήγηση που αφορούσε στις κατασχέσεις των περιουσιακών στοιχείων. Οι διαδικασίες αυτές, αν και ενίοτε απαράδεκτες, αποτελούν μέρος της έννομης τάξης ανέφερε μεταξύ άλλων.

Εφημερίδα - Τεύχος 87

    

 1aaa-festi-summer

1aaa-agora-viron

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

Τελευταία Νέα
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Κινητοποίηση γονέων στην ΚΤΥΠ για τις υποδομές της Προσχολικής Αγωγής

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Κινητοποίηση γονέων στην ΚΤΥΠ για τις υποδομές της Προσχολικής Αγωγής

Ανακοίνωση του Συλλόγου Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών   «Στη συνεδρίαση του δ..

Readmore

Δεσμεύσεις για τα ΜΑΠ ανέλαβε η Δημοτική Αρχή Βύρωνα

Δεσμεύσεις για τα ΜΑΠ ανέλαβε η Δημοτική Αρχή Βύρωνα

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων   «Ο διαρκής αγώνας με σχέδιο, επιμονή κα..

Readmore

Εν μέσω αντιδράσεων στήνονται τα κοντέινερ για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Εν μέσω αντιδράσεων στήνονται τα κοντέινερ για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Καισαριανής   «Παρουσία του Δημάρχου Χρήστου Β..

Readmore

Ξηλώστε επιτέλους την πρόκληση Μπουραζά

Ξηλώστε επιτέλους την πρόκληση Μπουραζά

Να προστατέψει ο Δήμος τις χρήσεις δημόσιας γης στο Πάρκο Γουδή     Ένα προν..

Readmore

To Music Squares ξεκινάει το ταξίδι του-Σάββατο 11/7 στην Πλατεία Τερζάκη

To Music Squares ξεκινάει το ταξίδι του-Σάββατο 11/7 στην Πλατεία Τερζάκη

Ένα μουσικό ταξίδι ξεκινάει το Σάββατο βράδυ στις 11 Ιουλίου, από την πλατεία Τερζά..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.