Οικονομικός απολογισμός Διεθνούς Συνεδρίου Μικρασιατικού Ελληνισμού

elareΤον οικονομικό απολογισμό του Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «Μικρασιατικός Ελληνισμός: Παρελθόν, Παρόν & Μέλλον» που υλοποιήθηκε από το Κέντρο Μικρασιατικού πολιτισμού πραγματοποίησε το δημοτικό συμβούλιο Καισαριανής κατά τη συνεδρίαση της 27ης Μαρτίου.

 

Ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ και δημοτικός σύμβουλος Κώστας Αναγνωστάκης, αφού διάβασε αναλυτικά τις δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν, αναφέρθηκε στους χορηγούς, κυρίως επιχειρηματίες, ιδιώτες, εταιρείες, ενώ δύο μηνιαίες αποζημιώσεις κατέβαλλε το σύνολο των δημοτικών συμβούλων.

 

Οι χορηγίες αυτές κάλυψαν τη συντριπτική πλειοψηφία των δαπανών, με αποτέλεσμα ο Δήμος Καισαριανής κλήθηκε να πληρώσει με ίδια μέσα μόλις 500 €. Η εξέλιξη αυτή δικαίωσε τις ενστάσεις που είχαν εκφράσει οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι κκ. Γιώργος Συκαμιάς, Κώστας Πανταλάκης, καθώς και οι παρατάξεις του Σπύρου Τζόκα και του Χρήστου Βοσκόπουλου, οι οποίοι και καταψήφισαν τις δαπάνες, καθότι όταν πάρθηκε η εν λόγω απόφαση δεν υπήρχαν επί τάπητος συγκεκριμένες χορηγίες.

 

Πιο συγκεκριμένα με την υπ’ αριθμ. 177/23.10.2012 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ο Δήμος Καισαριανής καλούνταν να εγκρίνει για τη διενέργεια του Συνεδρίου το ποσό των 26.187,12 €, το οποίο με ΦΠΑ 23% έφτανε τα 32.210,16 € και θα επιβάρυνε τον ΚΑ 00.6442.0001 «Διοργάνωση Συνεδρίων» του προϋπολογισμού του 2012.

 

Οι δαπάνες αυτές, τη στιγμή μάλιστα που δεν ήταν σίγουρο το ποσό με το οποίο θα καλούνταν τελικά να συμμετάσχει ο Δήμος, θεωρήθηκαν υπερβολικές από τους παραπάνω δημοτικούς συμβούλους, με αποτέλεσμα να τις καταψηφίσουν.

 

Κατά τη συζήτηση εκτός των οικονομικών θίχτηκε γενικότερα το αποτέλεσμα του συνεδρίου και το κατά πόσο τελικά υπήρξε κάποια πρόοδος σε επιστημονικό και ιστοριογραφικό επίπεδο, ένα ερώτημα που δεν μπορεί να απαντηθεί προτού δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά και τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τις επιστημονικές ομάδες και φορείς που έλαβαν μέρος.

 

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Συκαμιάς λαμβάνοντας τον λόγο επισήμανε το ελάχιστο ποσό με το οποίο κλήθηκε τελικά ο Δήμος να συμμετάσχει και κάλεσε τη Διοίκηση να προβεί στις απαραίτητες αλλαγές στην παραπάνω απόφαση προκειμένου να μειωθεί αντιστοίχως και η προβλεπόμενη επιβάρυνση του προϋπολογισμού. Το αίτημά του αυτό έγινε δεκτό με τον πρόεδρο κ. Μπλάνα μάλιστα να δεσμεύεται για την υλοποίησή του.

Εφημερίδα - Τεύχος 75

    

marketinn

1aaa-afisabr-2019

 

1aaa-arkas

1aaa-gunarmu

 

Τελευταία Νέα
MUSIC NOW 2019! Μέρες μουσικής στην πόλη

MUSIC NOW 2019! Μέρες μουσικής στην πόλη

Για πέμπτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται στο Δήμο Ζωγράφου το «Μusic now- μέρες μουσική..

Readmore

Να προστατευτεί το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή

Να προστατευτεί το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή

Χθες, 5 Ιουνίου, παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση – ενημέ..

Readmore

Στα βαρέα ανθυγιεινά οι σχολικές καθαρίστριες

Στα βαρέα ανθυγιεινά οι σχολικές καθαρίστριες

  Με τροπολογία των Υπουργείων Εσωτερικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης ..

Readmore

Τα πάνω κάτω με τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης 3Κ/2018

Τα πάνω κάτω με τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης 3Κ/2018

Δελτίο πληροφόρησης του Δικτύου Εργαζομένων στους ΟΤΑ   «Με μεγάλη καθυστέρησ..

Readmore

Μήνυμα του Ηλία Σταμέλου για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Μήνυμα του Ηλία Σταμέλου για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

«Αγαπητά μου παιδιά, Σας εύχομαι καλή επιτυχία και καλή δύναμη στις εξετάσεις σας..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.