Οικονομικός απολογισμός Διεθνούς Συνεδρίου Μικρασιατικού Ελληνισμού

elareΤον οικονομικό απολογισμό του Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «Μικρασιατικός Ελληνισμός: Παρελθόν, Παρόν & Μέλλον» που υλοποιήθηκε από το Κέντρο Μικρασιατικού πολιτισμού πραγματοποίησε το δημοτικό συμβούλιο Καισαριανής κατά τη συνεδρίαση της 27ης Μαρτίου.

 

Ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ και δημοτικός σύμβουλος Κώστας Αναγνωστάκης, αφού διάβασε αναλυτικά τις δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν, αναφέρθηκε στους χορηγούς, κυρίως επιχειρηματίες, ιδιώτες, εταιρείες, ενώ δύο μηνιαίες αποζημιώσεις κατέβαλλε το σύνολο των δημοτικών συμβούλων.

 

Οι χορηγίες αυτές κάλυψαν τη συντριπτική πλειοψηφία των δαπανών, με αποτέλεσμα ο Δήμος Καισαριανής κλήθηκε να πληρώσει με ίδια μέσα μόλις 500 €. Η εξέλιξη αυτή δικαίωσε τις ενστάσεις που είχαν εκφράσει οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι κκ. Γιώργος Συκαμιάς, Κώστας Πανταλάκης, καθώς και οι παρατάξεις του Σπύρου Τζόκα και του Χρήστου Βοσκόπουλου, οι οποίοι και καταψήφισαν τις δαπάνες, καθότι όταν πάρθηκε η εν λόγω απόφαση δεν υπήρχαν επί τάπητος συγκεκριμένες χορηγίες.

 

Πιο συγκεκριμένα με την υπ’ αριθμ. 177/23.10.2012 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ο Δήμος Καισαριανής καλούνταν να εγκρίνει για τη διενέργεια του Συνεδρίου το ποσό των 26.187,12 €, το οποίο με ΦΠΑ 23% έφτανε τα 32.210,16 € και θα επιβάρυνε τον ΚΑ 00.6442.0001 «Διοργάνωση Συνεδρίων» του προϋπολογισμού του 2012.

 

Οι δαπάνες αυτές, τη στιγμή μάλιστα που δεν ήταν σίγουρο το ποσό με το οποίο θα καλούνταν τελικά να συμμετάσχει ο Δήμος, θεωρήθηκαν υπερβολικές από τους παραπάνω δημοτικούς συμβούλους, με αποτέλεσμα να τις καταψηφίσουν.

 

Κατά τη συζήτηση εκτός των οικονομικών θίχτηκε γενικότερα το αποτέλεσμα του συνεδρίου και το κατά πόσο τελικά υπήρξε κάποια πρόοδος σε επιστημονικό και ιστοριογραφικό επίπεδο, ένα ερώτημα που δεν μπορεί να απαντηθεί προτού δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά και τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τις επιστημονικές ομάδες και φορείς που έλαβαν μέρος.

 

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Συκαμιάς λαμβάνοντας τον λόγο επισήμανε το ελάχιστο ποσό με το οποίο κλήθηκε τελικά ο Δήμος να συμμετάσχει και κάλεσε τη Διοίκηση να προβεί στις απαραίτητες αλλαγές στην παραπάνω απόφαση προκειμένου να μειωθεί αντιστοίχως και η προβλεπόμενη επιβάρυνση του προϋπολογισμού. Το αίτημά του αυτό έγινε δεκτό με τον πρόεδρο κ. Μπλάνα μάλιστα να δεσμεύεται για την υλοποίησή του.

Εφημερίδα - Τεύχος 75

    

marketinn

 

1aaa-kathimer

1aaa-afisa-xar2

 

Τελευταία Νέα
Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης παρουσίασε ο Ηλίας Σταμέλος

Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης παρουσίασε ο Ηλίας Σταμέλος

Στην κατάμεστη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη 17/4/2019, παρουσίασε το ..

Readmore

Δήλωση στήριξης στο ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» του Νικόδημου Κατσαρέλη

Δήλωση στήριξης στο ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» του Νικόδημου Κατσαρέλη

  Ο Νικόδημος Κατσαρέλης, δημοτικός σύμβουλος Καισαριανής από το 1998, που εκλέχ..

Readmore

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΤΩΡΑ: Γιατί το Μετρό πρέπει να είναι στο κέντρο της πόλης

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΤΩΡΑ: Γιατί το Μετρό πρέπει να είναι στο κέντρο της πόλης

Τη θέση της για το σταθμό του Μετρό υπενθυμίζει στη φάση αυτή της προεκλογικής συζ..

Readmore

Προτεραιότητα η προσχολική αγωγή για τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Προτεραιότητα η προσχολική αγωγή για τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Ανδρέας Καραβίδας: Δίνουμε μάχη για σύγχρονες και ολοληρωμένες υποδομές    ..

Readmore

Εγκαίνια Εκλογικού Κέντρου «Μαζί για τον Βύρωνα»

Εγκαίνια Εκλογικού Κέντρου «Μαζί για τον Βύρωνα»

  Την ημέρα της ονομαστικής του εορτής επέλεξε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μίλτος Μπ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.