Προϋπολογισμός 2013: Χωρίς όραμα, χωρίς προοπτική

euroΓια έναν προϋπολογισμό χωρίς όραμα και προοπτική για τον οποίο η Διοίκηση δεν είναι καθόλου περήφανη έκανε λόγο ο δήμαρχος Ζωγράφου Κώστας Καλλίρης στην εισήγησή του κατά την ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 28 – 12 – 2012 με μοναδικό θέμα τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2013.

 

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε μία αίθουσα άδεια τόσο από πολίτες όσο και από δημοτικούς συμβούλους. Κάτι η ημέρα, καταμεσής των εορτών, κάτι ενδεχομένως το γεγονός ότι πλέον καταργείται η αποζημίωση των 70 ευρώ που λάμβαναν ανά συνεδρίαση οδήγησε το ¼ των δημοτικών συμβούλων να απουσιάσουν. Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα της ΔΑΔΑ όπου εκτός από τον για μικρό ακόμα διάστημα επικεφαλής και τέως δήμαρχο της πόλης Γιάννη Καζάκο, το παρόν έδωσε μόνο η κα Μπότου, η οποία βρίσκεται ούτως ή άλλως με το ένα πόδι εκτός παράταξης.

 

Μετά το δήμαρχο τον λόγο πήρε η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρία Βαρσαμιδάκη, η οποία αναφέρθηκε με τη σειρά της στο γεγονός ότι ο προϋπολογισμός αυτός στερείται αναπτυξιακών προοπτικών, με την μόνη διαφορά ότι η μεν κατάθεσή του καθίσταται υποχρεωτική και τα νούμερα που παρουσιάζονται είναι απολύτως ρεαλιστικά και υλοποιήσιμα.

 

Ακολούθησαν ερωτήσεις κυρίως από τον κ. Καζάκο τεχνικής κυρίως φύσεως, οι οποίες απαντήθηκαν στο σύνολό τους από τους παρευρισκόμενους δημοτικούς υπαλλήλους των οικονομικών υπηρεσιών. Ένας από τους υπαλλήλους ο κ. Στασινόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός πως σε περίπτωση απόκλισης από τα μεγέθη του προϋπολογισμού σε ποσοστό άνω του 10% προβλέπονται με τη νέα μνημονιακή νομοθεσία βαρύτατες κυρώσεις με αποκορύφωμα την επιβολή οικονομικής επιτροπείας στο Δήμο.

 

Κατά τις τοποθετήσεις σύσσωμη η αντιπολίτευση συντάχθηκε με τη γνώμη που εξέφρασε ο κ. Καλλίρης χαρακτηρίζοντας τον προϋπολογισμό άνευ οράματος και οποιασδήποτε προοπτικής, έναν προϋπολογισμό κατάθλιψης, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε.

 

Από το «Μαζί για την πόλη μας», λαμβάνοντας τον λόγο, ο τ. αντιδήμαρχος επί Σακκελλαρίδου και νυν δημοτικός σύμβουλος κ. Σταματάκης κάλεσε τη Διοίκηση να δημιουργήσει ένα μέτωπο το οποίο σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία θα αντισταθεί στην επιχειρούμενη απορύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Κλείνοντας προειδοποίησε πως η πρωτοβουλία αυτή είναι αναγκαία καθώς τα χειρότερα έπονται.

 

Η προσκείμενη στο ΚΚΕ Λαϊκή Συσπείρωση δια της επικεφαλής της Αφροδίτης Ρέντζιου καταφέρθηκε στη Διοίκηση κατηγορώντας τη για συνέργεια στην καταστροφική κυβερνητική πολιτική, με την οποία συντάσσεται πλήρως ο προϋπολογισμός.

 

Ο κ. Καλλίρης αντέκρουσε τις κατηγορίες παραπέμποντας στη δράση του απέναντι στην κυβερνητική πολιτική ως μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα παραβεί και το νόμο. Παράλληλα τόνισε πως μπορεί να ακούγονται όμορφα όλα αυτά για το μέτωπο αντίστασης της ΤΑ και της τοπικής κοινωνίας ωστόσο η μικρή συμμετοχή και η έλλειψη οποιασδήποτε μαζικότητας στις μέχρι τώρα κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ αποδεικνύουν, κατά τον ίδιο, πως ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για το τι συμβαίνει στους ΟΤΑ, καθώς καλείται να αντιμετωπίσει τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα που έχουν επιβληθεί.

 

Εν τέλει ο προϋπολογισμός υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με μόνες τις ψήφους της διοικούσας παράταξης.

Εφημερίδα - Τεύχος 81

    

marketinn

 

1aaa-Afisa event

1aaa-fotis

 1aaa-goikonomou

Τελευταία Νέα
ΒΥΡΩΝΑΣ: Ζητείται ψυχραιμία και συναίνεση ενόψει του Δ. Σ. της Παρασκευής

ΒΥΡΩΝΑΣ: Ζητείται ψυχραιμία και συναίνεση ενόψει του Δ. Σ. της Παρασκευής

Ύστερα από την εμπλοκή που δημιουργήθηκε από την ματαίωση του Δημοτικού Συμβουλί..

Readmore

Θεοδωρικάκος: Ενισχύονται Δήμοι και Περιφέρειες με πόρους και αρμοδιότητες

Θεοδωρικάκος: Ενισχύονται Δήμοι και Περιφέρειες με πόρους και αρμοδιότητες

  Για μια νέα δομή στο κράτος, ενίσχυση αρμοδιοτήτων, πόρων και προσωπικού στη..

Readmore

Πως θα «απελευθερωθεί» η Καισαριανή από την Αττική Οδό

Πως θα «απελευθερωθεί» η Καισαριανή από την Αττική Οδό

Πρόταση και σχέδιο ψηφίσματος της παράταξης «Πρώτη Φορά Καισαριανή» για το Δημο..

Readmore

Χρειαζόμαστε καλύτερη καθαριότητα στην πόλη, χωρίς ιδιωτικές εταιρείες

Χρειαζόμαστε καλύτερη καθαριότητα στην πόλη, χωρίς ιδιωτικές εταιρείες

"Έχουμε τις προτάσεις, με συνεννόηση μπορούμε να τα καταφέρουμε", τονίζει σε ανακο..

Readmore

Απάντηση της Δημοτικής  Αρχής Βύρωνα στο «κατηγορώ» για ιδιωτικοποίηση

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής Βύρωνα στο «κατηγορώ» για ιδιωτικοποίηση

  «Μετά από το θόρυβο που προκλήθηκε και τις καταγγελίες του Σωματείου Εργαζο..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.