Έντονη σύγκρουση στο έκτακτο Δ.Σ της Καισαριανής για τον προϋπολογισμό

MplanasΜε «διαδικασία εξπρές», δηλαδή ενημέρωση της τελευταίας κυριολεκτικά στιγμής και απόφαση ουσιαστικά χωρίς συζήτηση, η δημοτική αρχή της Καισαριανής ανταποκρίθηκε στο ζητούμενο από την Περιφέρεια για αλλαγή στις προβλέψεις του προϋπολογισμού, που κατατέθηκε πριν περίπου ένα μήνα.

 

Έτσι λοιπόν, την προηγούμενη Πέμπτη το μεσημέρι στάλθηκε η πρόσκληση για έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. την Παρασκευή στις 7,30 η ώρα, ενώ η εισήγηση με τις αλλαγές δόθηκε στους δημοτικούς συμβούλους κατά την έναρξη της συνεδρίασης. 

 

Οι ενστάσεις για τη διαδικασία που τηρήθηκε ήταν έντονες από την αρχή. Ο κ. Κατσαρέλης απ’ τη Συνεργασία Πολιτών, αντιπρόεδρος του Δ.Σ., είπε ότι «δεν ξέρει κανένας το θέμα του δημοτικού συμβουλίου», τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι δεν έχει ούτε πρόσκληση ούτε εισήγηση. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του απάντησε ότι «και τηλεφωνικά» μπορεί να γίνει η σύγκληση του Δ.Σ., παραπέμποντας στον Κώδικα.

 

Ο διευθυντής της οικονομικής υπηρεσίας κ. Χριστοδουλόπουλος διευκρίνισε ότι την Τρίτη ειδοποιήθηκε από την Περιφέρεια για την ανάγκη αλλαγών στον προϋπολογισμό, αλλά μεσολάβησε η απεργία την Τετάρτη.

 

Παρ’ όλα αυτά η συζήτηση συνεχίστηκε σε έντονους τόνους, με τη Συνεργασία των Πολιτών να αποχωρεί. Όπως μας είπε ο κ. Παπαδέλης ήταν μια κίνηση επιβεβλημένη από τα πράγματα, ένα «έμπρακτο όχι στην ενημέρωση στο πόδι», «όχι σε αποφάσεις στο πόδι».

 

Έντονη ήταν και η διαφωνία του ανεξάρτητου κ. Βοσκόπουλου, καθώς και των τριών ανεξαρτήτων της παράταξης Καμπάκα, που δήλωσαν ότι επιβεβαιώνονται για τη στάση τους να αποχωρήσουν οι τρεις ανεξάρτητοι από τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Να σημειωθεί ότι οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν προσήλθαν στη συνεδρίαση.

 

 

 

Οι επιλογές των 3 ανεξάρτητων

 

Την υπόθεση ότι λόγω του «συναινετικού κλίματος» που διαμορφώνουν οι διαδικασίες συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ οι κ.κ. Παπαλάκης, Συκαμιάς, Χατζηαναστασίου παρέμειναν στη συνεδρίαση του Δ.Σ., ενώ είχαν αποχωρήσει από εκείνην στην οποία είχε συζητηθεί ο προϋπολογισμός, διατύπωσε ο κ. Αλεξανδρόπουλος απ’ την ιστοσελίδα kessariani-vironas.

 


Σε απάντησή του ο κ. Συκαμιάς αναφέρει:

 

«Αγαπητέ κ. Αλεξανδρόπουλε,
Με αφορμή το σχόλιο σας για τη συζήτηση στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο και τη θέση μας, ότι ακόμα δεν έχουμε τη βούληση να ακυρώσουμε τις αποφάσεις της διοίκησης μέσω προσφυγών στους ελεγκτικούς φορείς, σας γνωρίζουμε ότι όντως ακόμα δεν αποτελεί επιλογή μας.

 

Μέχρι σήμερα έχουμε κάνει μια πολύμηνη προσπάθεια να πειστεί η διοίκηση για τα λάθη ή τις παραλείψεις της, που πιθανά να οδηγήσουν ακόμα και σε μπλοκάρισμα των λειτουργιών του δήμου, με επιπτώσεις στους δημότες οι οποίοι και δεν ευθύνονται για αυτές. Πιστεύουμε ότι οι αιρετοί που συμμετέχουν στα όργανα, όπως το δημοτικό συμβούλιο, οφείλουν κατά την άποψή μας, να εξαντλούν τις δυνατότητες που έχουν από τους νόμους για να επηρεάσουν την λειτουργία τους προς το ορθότερο.

 

Αν φυσικά ξεπεραστεί ο εύλογος χρόνος, ή διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα από την βούληση των εμπλεκομένων, τότε εμείς θα πράξουμε στο ακέραιο ότι έχουμε δημόσια δεσμευτεί, όπως άλλωστε και εσείς πολύ ορθά μας υπενθυμίζεται. Από τα τελευταία γεγονότα διαπιστώνουμε ότι όντως και τα δυο έχουν εξαντληθεί, με ελάχιστα θετικά αποτελέσματα.

 

Σας ευχαριστούμε για τις επισημάνσεις και πάντα στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.
Εκ μέρους των ανεξαρτήτων δημοτικών συμβούλων
Γιώργος Συκαμιάς»

 

1aaa-atomiki

1aaa-agora-viron

 

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 91

     

Τελευταία Νέα
Αναδάσωση στο λόφο του Αράπη από το ΣΠΑΥ και τον Δήμο Βύρωνα

Αναδάσωση στο λόφο του Αράπη από το ΣΠΑΥ και τον Δήμο Βύρωνα

Ο ΣΠΑΥ συνεχίζει δυναμικά το εκτεταμένο πρόγραμμα αναδασώσεων μέσω του σχεδίου π..

Readmore

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Η μεθόδευση μιας «ειδικής» πρόσληψης

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Η μεθόδευση μιας «ειδικής» πρόσληψης

Μεθόδευση: Ουσιαστικό θηλυκό, η λέξη που ταιριάζει για κάποιον που κρύβει τις επιλ..

Readmore

Μένουμε σπίτι με…Μουσείο Γουναρόπουλου

Μένουμε σπίτι με…Μουσείο Γουναρόπουλου

  Ψηφιακό παρών δίνει εφέτος το Μουσείο Γουναρόπουλου, μιας που ο κορωνοϊός κρ..

Readmore

Μπεττίνα Γραφίδου: Να εξασφαλίσει ο Δήμος πρόσβαση όλων στην τηλεκπαίδευση

Μπεττίνα Γραφίδου: Να εξασφαλίσει ο Δήμος πρόσβαση όλων στην τηλεκπαίδευση

Τη σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την αγορά του απαραίτητου εξοπ..

Readmore

«Απαιτούμε όλα τα αναγκαία μέτρα για ασφαλή σχολεία ανοιχτά»

«Απαιτούμε όλα τα αναγκαία μέτρα για ασφαλή σχολεία ανοιχτά»

Το Κοινό ψήφισμα της Ένωσης Γονέων Βύρωνα και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ρόζα..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.