ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Στις ράγες η προσχολική αγωγή

1aaa-kera-pot

 

Δέκα αίθουσες σε προκατασκευές βαρέος τύπου, που σχεδιάζεται να εγκατασταθούν στα 6,5 στρέμματα που παραχώρησε το ΕΚΠΑ, ύστερα από αίτημα του Δημάρχου Βασίλη Θώδα, καθώς και στα οικόπεδα Καράτζα και Ιλισίων-απέναντι από το θέατρο Ποταμίτη, θα στεγάζουν από την περίοδο 2021-22 τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμος:

 

 

«Ο Δήμος Ζωγράφου με μεθοδευμένες κινήσεις συνεχίζει εντατικά τις προσπάθειες για την εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης παρά το γεγονός ότι έως τώρα, δεν είχε την απαιτούμενη υποστήριξη από την Πολιτεία.
Τον περασμένο Οκτώβριο, σε συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας με τον Πρύτανη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θανάση Δημόπουλο, ζήτησε την εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος του 1998 με το οποίο είχε παραχωρηθεί στο Δήμο Ζωγράφου, χώρος 6,5 στρεμμάτων δίπλα στο Ιλίσιο Κολυμβητήριο για εκπαιδευτικούς λόγους.
Σημειωτέον ότι 22 χρόνια μετά το Προεδρικό Διάταγμα και ενώ έχουν μεσολαβήσει πέντε θητείες και τρεις διαφορετικές Διοικήσεις στον Δήμο, είναι η πρώτη φορά που Διοίκηση ασχολείται με το θέμα. Δύσκολα αντιστέκεται κάποιος στον πειρασμό να διερωτηθεί για το τι ακριβώς έκανε η προηγούμενη Διοίκηση, της κυρίας Καφατσάκη, ώστε να προετοιμάσει, όπως είχε υποχρέωση, τις διαδικασίες, λειτουργίες και υποδομές στον Δήμο για την προσχολική αγωγή. Η απάντηση είναι «τίποτα».
Εν τω μεταξύ, για να μην χάνεται χρόνος, ο Δήμος Ζωγράφου έστειλε υπόμνημα στο Υπουργείο Παιδείας με το οποίο έχει ζητήσει να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη δημιουργία δέκα (10) αιθουσών προκάτ βαρέος τύπου, για προσχολική αγωγή στον συγκεκριμένο χώρο του Πανεπιστημίου.
Επίσης, ο Δήμος παραχωρεί άλλα δύο οικόπεδα για τη δημιουργία αιθουσών και συγκεκριμένα το οικόπεδο Καράτζα και το οικόπεδο απέναντι από το Θέατρο Ποταμίτη, ώστε να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός αιθουσών για όλα τα παιδιά της προσχολικής αγωγής.
Οκτώ μήνες μετά τη συνάντηση του Δημάρχου με τον Πρύτανη, το ΕΚΠΑ συμφώνησε για την παραχώρηση των 6,5 στρεμμάτων, σε νέα επαφή που έγινε στο Δημαρχείο Ζωγράφου.
Πραγματοποιήθηκε, επίσης, σύσκεψη εκπροσώπων του Υπουργείου Παιδείας, της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του Δήμου Ζωγράφου, στην οποία συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα του αριθμού των αιθουσών που πρέπει να δημιουργηθούν για την προσχολική αγωγή.
Θα ακολουθήσει στις 21 Οκτωβρίου νέα διευρυμένη σύσκεψη της ΚΤΥΠ, του Πρύτανη, εκπροσώπων του Υπουργείου Παιδείας και του Δημάρχου Ζωγράφου με στόχο την υλοποίηση της προσχολικής αγωγής.

Ο Δήμος Ζωγράφου με κάθε τρόπο και πρόσφορο μέσο, δημιουργεί όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και διαμορφώνει τις συνθήκες, ώστε την χρονιά 2021-2022 να εφαρμοστεί πλήρως η προσχολική αγωγή στην Πόλη.»

 

1aaa-ga-ma

1aaa-atomiki

1aaa-agora-viron

 

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 91

     

Τελευταία Νέα
Ηλίας Σταμέλος: Ο κ. Βοσκόπουλος πορεύεται με την «προίκα» της δικής μας διοίκησης

Ηλίας Σταμέλος: Ο κ. Βοσκόπουλος πορεύεται με την «προίκα» της δικής μας διοίκησης

  Για «πορεία ολοταχώς προς τα πίσω» και πισωγύρισμα του Δήμου Καισαριανής κά..

Readmore

Τα Χριστούγεννα οι δωρεάν μάσκες στους μαθητές…

Τα Χριστούγεννα οι δωρεάν μάσκες στους μαθητές…

Σχεδόν ένας μήνας, μετά το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, χρειάστηκε για να βρουν οι «..

Readmore

Τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού σε μαθητές-εκπαιδευτικούς ζητεί ο Δήμαρχος Βύρωνα

Τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού σε μαθητές-εκπαιδευτικούς ζητεί ο Δήμαρχος Βύρωνα

Δύο επιστολές προς τους υπουργούς Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και Παιδείας και Θ..

Readmore

Νίκη για 18 απολυμένους συμβασιούχους του Δήμου Αθηναίων

Νίκη για 18 απολυμένους συμβασιούχους του Δήμου Αθηναίων

Ανακοίνωση της «Ανοιχτής Πόλης»   «Μετά από πρόσφατο δικαστήριο στις 16 Οκτωβρ..

Readmore

«Εκκίνηση» για τη γραμμή 4 του Μετρό

«Εκκίνηση» για τη γραμμή 4 του Μετρό

«Ξεκλείδωσε» το έργο κατασκευής της γραμμής 4 του Μετρό, και συγκεκριμένα της πρώτ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.