8 μέτρα του Δήμου Βύρωνα για την επαναλειτουργία των Παιδικών Σταθμών

1aaa-anali-psΕνόψει της επανέναρξης λειτουργίας των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών για το έτος 2020-2021, η Δημοτική Αρχή Βύρωνα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να λειτουργήσουν με απόλυτη ασφάλεια για τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες τους, εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού.

 


Συγκεκριμένα:

 

1. Έγιναν εγκαίρως όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ανανέωση των συμβάσεων του παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού, ώστε να εξασφαλίζεται πλήρης επάρκεια, ειδικά σε προσωπικό καθαριότητας για τις αυξημένες απαιτήσεις της περιόδου.
2. Έχει εξασφαλιστεί εξοπλισμός και μέσα ατομικής προστασίας για εργαζόμενους (μάσκες μιας χρήσης, ασπίδες προσώπου, γάντια κ.λπ.), τόσο για καθημερινή χρήση, όσο και για την περίπτωση εμφάνισης κρούσματος.
3. Όλοι οι παιδικοί-βρεφικοί σταθμοί έχουν προμηθευτεί ηλεκτρονικά θερμόμετρα αυτιού υψηλής ακρίβειας και αξιοπιστίας.
4. Ολοκληρώνεται η προμήθεια σε υφασμάτινες μη ιατρικές μάσκες για το προσωπικό σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες του ΕΟΔΥ.
5. Δρομολογείται προμήθεια σε υφασμάτινες μπλούζες για όλο το προσωπικό των βρεφικών τμημάτων.
6. Οι χώροι των παιδικών σταθμών καθαρίζονται και οργανώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ (απομάκρυνση παιχνιδιών που δεν πλένονται, ατομικά κλινοσκεπάσματα κ.λπ.)
7. Για την αποφυγή συνωστισμού κατά την αποχώρηση, καθιερώνονται ζώνες αποχώρησης ανά τέταρτο αντί ανά μισή ώρα που ίσχυε.
8. Σχεδιάζονται και θα αναρτηθούν εκπαιδευτικές αφίσες και εικόνες του ενδεδειγμένου τρόπου εφαρμογής των μέτρων ατομικής υγιεινής, με έμφαση στα παιδιά προσχολικής ηλικίας.

 

«Με δεδομένη την ιδιαιτερότητα της φετινής χρονιάς εξαιτίας του κορονοϊού, οι υπηρεσίες του Δήμου Βύρωνα φρόντισαν έγκαιρα να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου μας. Ευχόμαστε στα παιδιά και τους γονείς τους καλή σχολική χρονιά με υγεία και ασφάλεια για όλους», δήλωσε ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης.

 

Οδηγίες προς γονείς:

 


• Όλα τα παιδιά που εμφανίζουν πυρετό ή/και άλλα συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19, απαγορεύεται να προσέρχονται στον παιδικό ή τον βρεφονηπιακό σταθμό. Στις περιπτώσεις αυτές συστήνεται η επικοινωνία από την οικογένεια με ιατρό και εξατομικευμένη αξιολόγηση σχετικά με την ένδειξη εργαστηριακού ελέγχου για την ανίχνευση του ιού
• Έλεγχος των παιδιών από τους γονείς τους για ενδεχόμενη εμφάνιση συμπτωμάτων (πιθανώς και με θερμομέτρηση) πριν την αναχώρηση τους από το σπίτι
• Το προσωπικό που υποδέχεται τα παιδιά, πριν την είσοδο στο χώρο υποβάλλει ερωτήσεις για να επιβεβαιώσει την απουσία πυρετού ή/και άλλων συμπτωμάτων και εκτιμά αδρά την υγεία των προσερχόμενων παιδιών και σε περίπτωση υποψίας προβλήματος συζητά το θέμα με γονέα/κηδεμόνα
• Γονείς/κηδεμόνες με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού ή/και πυρετό δεν επιτρέπεται να συνοδεύουν τα παιδιά και σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί λοίμωξη τους από το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2, θα πρέπει να ενημερώνουν άμεσα τον υπεύθυνο του σταθμού και να ακολουθούν τις οδηγίες για κατ’ οίκον απομόνωση του οικογενειακού περιβάλλοντος συμπεριλαμβανομένων των παιδιών.
• Κάθε άτομο (παιδί ή μέλος του προσωπικού) που έχει έρθει σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο περιστατικό COVID-19 δεν θα προσέρχεται στον παιδικό ή βρεφονηπιακό σταθμό για 14 ημέρες μετά την τελευταία επαφή με τον ασθενή και στο διάστημα αυτό θα παρακολουθείται στενά η υγεία του για το ενδεχόμενο εμφάνισης συμπτωμάτων.

 

1aaa-ga-ma

1aaa-atomiki

1aaa-agora-viron

 

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 91

     

Τελευταία Νέα
Πως γιορτάζεται η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στο Βύρωνα

Πως γιορτάζεται η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στο Βύρωνα

Λόγω της έξαρσης του κορονοϊού και σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, ..

Readmore

ΒΥΡΩΝΑΣ: Σε δημόσια διαβούλευση η ανάπλαση της πλατείας Φατσέα

ΒΥΡΩΝΑΣ: Σε δημόσια διαβούλευση η ανάπλαση της πλατείας Φατσέα

Αναρτήθηκε σήμερα και δίνεται σε διαβούλευση με τους δημότες, τους φορείς και τις ..

Readmore

«…Άστα κλαύστα» στην Καισαριανή από το θίασο «Άπειρο +1»

«…Άστα κλαύστα» στην Καισαριανή από το θίασο «Άπειρο +1»

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση “Σχέσεις… Άστα κ..

Readmore

ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Στο…ρυθμό του κορωνοϊού ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου

ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Στο…ρυθμό του κορωνοϊού ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου

  Με πρωτόκολλα covid-19 ο εφετινός εορτασμός της εθνικής επετείου: χωρίς παρέλασ..

Readmore

Μήπως χτυπάει έντονα το «καμπανάκι» για κορωνοϊό στα σχολεία του Ζωγράφου;

Μήπως χτυπάει έντονα το «καμπανάκι» για κορωνοϊό στα σχολεία του Ζωγράφου;

Στις 19 Οκτωβρίου, με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου Ζωγράφου επιβεβαιώνεται ο..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.