Αυστηρή δήλωση Κατωπόδη για τις ασφαλτοστρώσεις

1aaa-exookΓια παραποίηση γεγονότων, σε βαθμό ακραίο, ώστε να καταντά συκοφαντία, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Βύρωνα, επιδιώκοντας να «κλείσει» τη συζήτηση που εξακολουθεί να «έρπει» στην πόλη, σε σχέση με την ποιότητα των εν εξελίξει ασφαλτοστρώσεων. Παράλληλα, με δήλωσή του ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης, τονίζει ότι η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε να παραλάβει τις ασφαλτοστρώσεις στις οποίες παρατηρήθηκαν κακοτεχνίες, απαιτώντας να ξαναγίνουν με ευθύνη του εργολάβου. Διαβεβαιώνει δε τους δημότες, ότι δεν είναι διατεθειμένος να διαπραγματευτεί με κανέναν ούτε την ασφάλεια των πολιτών, ούτε την έντιμη και διαφανή διαχείριση δημόσιων πόρων.

 

Ολόκληρη η δήλωση του Δημάρχου έχει ως εξής:

 

«Από τα μέσα της προηγούμενης θητείας μας αρχίσαμε να υλοποιούμε ένα μεγάλο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων και μπετοστρώσεων, συνολικού ύψους 4.500.000€ με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη. Πράγματι, σε κάποιες από αυτές τις ασφαλτοστρώσεις υπήρξαν κακοτεχνίες και αστοχίες, με ευθύνη της τεχνικής εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο, τις οποίες και εντοπίσαμε. Αποφασίσαμε να πάμε κόντρα στη «συνήθη πρακτική» που θέλει να κρύβονται οι κακοτεχνίες «κάτω από το χαλί» και να μην καταλογίζονται στους εκάστοτε υπεύθυνους, υπό το φόβο του πολιτικού κόστους. Είμαστε αντίθετοι σε αυτή τη λογική, που εκτός των άλλων δημιουργεί υπόνοιες συναλλαγής ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν, όπως στην προκειμένη περίπτωση. Αρνηθήκαμε να παραλάβουμε τις ασφαλτοστρώσεις αυτές και απαιτήσαμε να ξαναγίνουν με ευθύνη του εργολάβου, ώστε να ανταποκρίνονται στα προβλεπόμενα από τη σύμβαση και στις σύγχρονες προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας του πολίτη. Η στάση μας αυτή δεν έχει προηγούμενο, αφού για χρόνια δίδονταν προς χρήση έργα που δεν πληρούσαν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις και ήταν επικίνδυνα για τους πολίτες, χωρίς κανένας να αναλαμβάνει την πολιτική, έστω, ευθύνη να εφαρμόσει το νόμο και την κοινή λογική. Η διαδικασία αυτή θα συνεχιστεί μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα, όπως προβλέπουν οι συμβάσεις, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα και την ποσότητα των υλικών. Η δημοτική αρχή Βύρωνα έχει συστήσει επιτροπή που παρακολουθεί στενά τις εργασίες και διενεργεί τους προβλεπόμενους ποιοτικούς ελέγχους σε όλες τις ασφαλτοστρώσεις που γίνονται στην πόλη μας. Διαβεβαιώνω τους δημότες ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να διαπραγματευτούμε με κανέναν, ούτε την ασφάλεια των πολιτών, ούτε βεβαίως την έντιμη και διαφανή διαχείριση δημόσιων πόρων».

 


Ενημέρωση από τον Δήμο για τους ποιοτικούς ελέγχους

στις ασφαλτοστρώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη

 

1aaa-asfaltostr1«Το τελευταίο διάστημα έχει εγερθεί μια φημολογία σχετικά με την ποιότητα των ασφαλτοστρώσεων που γίνονται στο Δήμο Βύρωνα. Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο Δελτίο Τύπου είναι γεγονός ότι σ’ ένα τμήμα των ασφαλτοστρώσεων αυτών διαπιστώθηκε εργοστασιακή αστοχία υλικού (όχι ποσότητας αλλά ποιότητας του υλικού).

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, που εντοπίστηκε το πρόβλημα, η δημοτική αρχή κατέστησε σαφές στον ανάδοχο, ότι το έργο δεν πρόκειται να παραληφθεί και ότι πρέπει να αποκαταστήσει τις εν λόγω αστοχίες. Αυτή τη στιγμή το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί και ο ανάδοχος αποκαθιστά σταδιακά τις κακοτεχνίες που έχουν εντοπιστεί. Μέχρι σήμερα έχουν ξαναγίνει νέες ασφαλτοστρώσεις στον Καρέα, σε τμήματα των οδών: Αναπήρων Πολέμου, Θυμάτων Πολέμου, 25ης Μαρτίου, Β. Αντωνιάδη, Λ. Καρέα και στη Φρυγία στις οδούς: Στέφανου Σαράφη, Αθανασίου Διάκου, Νεοχωρίου, Αργυροκάστρου, Τραλέων, Λυδίας (συνολικών τετραγωνικών 8.227).

Παράλληλα η δημοτική αρχή Βύρωνα τηρώντας, όπως οφείλει, υπεύθυνη στάση απέναντι στους πολίτες και την Πολιτεία, συνεχίζει τη διαδικασία λήψης δειγμάτων και από τις υπόλοιπες ασφαλτοστρώσεις, προκειμένου να διαπιστώσει την ποιότητα τους. Για το σκοπό αυτό όρισε επιτροπή, η οποία παρουσία του αναδόχου και με δική του δαπάνη, προβαίνει στη λήψη δειγμάτων που θα αποσταλούν σε πιστοποιημένο εργαστήριο για τους σχετικούς ποιοτικούς ελέγχους. Με τη λήψη δειγμάτων ελέγχεται η ποιότητα και η ορθή εφαρμογή των υλικών και διερευνώνται οι αιτίες των τοπικών φθορών, αποκολλήσεων αδρανών υλικών αλλά και το πάχος του ασφαλτοτάπητα στο σύνολο των οδών που εκτέλεσε ο ανάδοχος.

Μέχρι σήμερα η επιτροπή έχει προχωρήσει στη λήψη 31 δειγμάτων (σε πλακούντα ασφαλτοσκυροδέματος) τα οποία απεστάλησαν σε πιστοποιημένο εργαστήριο για εργαστηριακή δοκιμή (επισυνάπτονται φωτογραφίες). Παράλληλα, άμεσα, θα ληφθούν περί τα 40 δείγματα (με τη μέθοδο του «καρότου») για να διαπιστωθεί και το πάχος του ασφαλτοτάπητα.

 

 

1aaa-de-asfaltostraΌλα αυτά τα γνωρίζουν οι καταγγέλλοντες, γιατί έχουν αναφερθεί επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα και στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και μέσω δελτίων τύπου. Επιλέγουν όμως να τα παραποιούν και μάλιστα με ένα τρόπο ακραίο και προσβλητικό.

Η παραποίηση γεγονότων δεν είναι κριτική, η οποία είναι καλοδεχούμενη και σεβαστή, αλλά συκοφαντία.

Δεν θα τους ακολουθήσουμε σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο. Απαντάμε με υπευθυνότητα για να ενημερώσουμε τους πολίτες και συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε το σχέδιο μας για το Βύρωνα, για το οποίο μας επανεξέλεξαν πρόσφατα οι συνδημότες μας. Άλλωστε η Δημοτική Αρχή, κατά τη διάρκεια και της προηγούμενης θητείας της, έδωσε αδιαμφησβήτητα δείγματα γραφής για το σεβασμό του δημόσιου χρήματος, αξιοποιώντας το με τη μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.»

 

1aaa-brachoi

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 95

     

Τελευταία Νέα
«Εντέχνως» κόντρα στον φόβο και στην παρακμή

«Εντέχνως» κόντρα στον φόβο και στην παρακμή

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Σταύρ..

Readmore

ΒΥΡΩΝΑΣ: Καταστροφές από τη νεροποντή της περασμένης Τετάρτης λόγω αμέλειας

ΒΥΡΩΝΑΣ: Καταστροφές από τη νεροποντή της περασμένης Τετάρτης λόγω αμέλειας

Ανακοίνωση της Αριστερής Παρέμβασης Βύρωνα   «Το απόγευμα της Τετάρτης 9/6/2021 μ..

Readmore

Τσίπρας: Υπογράφω για να παραμείνει το Θέατρο Βράχων στο δημόσιο

Τσίπρας: Υπογράφω για να παραμείνει το Θέατρο Βράχων στο δημόσιο

  Με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ συναντήθηκαν την περασμένη Τετάρτη οι δήμαρχοι..

Readmore

Να σταματήσει η ανεξέλεγκτη δραστηριότητα εργολάβων και εταιρειών

Να σταματήσει η ανεξέλεγκτη δραστηριότητα εργολάβων και εταιρειών

Ανακοίνωση της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Βύρωνα       «Την Τετάρτη..

Readmore

Προνόμια και υποχρεωτικοί εμβολιασμοί

Προνόμια και υποχρεωτικοί εμβολιασμοί

Λοταρία με δώρο 5 εκατ. δολάρια στη Νέα Υόρκη, πέντε λοταρίες με δώρο 1 εκατ. δολάρια..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.