Με τους μαθητές του 4ου Λυκείου ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας

1aaa-bas-thod-meg

 

Τον τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων, με βάση τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την προστασία από τον κορωνοϊό, διαπίστωσε ο Δήμαρχος Βασίλης Θώδας, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο 4ο Λύκειο Ζωγράφου. Ο κ. Θώδας συνομίλησε με το διδακτικό προσωπικό του σχολείου και τους μαθητές της Γ΄Λυκείου για την εμπειρία του έκτακτου τρόπου λειτουργίας. Οι καθηγητές και οι μαθητές σημείωσαν ότι προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες, παρότι απαιτείται προσπάθεια, αντιλαμβανόμενοι την αναγκαιότητα των μέτρων για την προστασία της υγείας τους και ελπίζουν σε σύντομη επαναφορά στους κανονικούς ρυθμούς.
«Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα μας, είμαστε πολύ ευτυχείς που καταφέρνουμε και ανοίγουμε τα σχολεία μας έστω και με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας, επισημαίνοντας πως «όλη την προηγούμενη εβδομάδα πραγαμτοποιήσαμε απολυμάνσεις σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα της πόλης μας. Μοιράσαμε αντισηπτικά που ήρθαν είτε από το υπουργείο Παιδείας είτε από προμήθειες που έκανε ο Δήμος μας και βέβαια, μάσκες σε όλα τα παιδιά και τους καθηγητές, οι οποίες είναι δωρεά της οικογένειας Αντετοκούνμπο».

Ο κ. Θώδας εξήγησε ότι «οι μάσκες αυτές είχαν έρθει πολύ καιρό, είχαμε κρατήσει τις ανάλογες ποσότητες ώστε να μοιραστούν στους καθηγητές και τους μαθητές σε όλα τα σχολεία του Δήμου όταν ανοίξουν για να μπορούν απερίσπαστα να κάνουν το μάθημά τους, δεδομένων των συνθηκών. Εδώ και αρκετό καιρό, μέσα στη δίνη του κορωνοϊού η οικογένεια Αντετοκούνμπο επικοινώνησε μαζί μας και προσέφερε 10.000 μάσκες πάνινες, πλενόμενες και άλλες 10.000 μάσκες στα Σεπόλια. Μεγάλωσαν στην περιοχή μας και ξεκίνησαν να παίζουν εδώ στον Φιλαθλητικό».
Οι μαθητές σημείωσαν πως πρόκειται για πρωτόγνωρη εμπειρία, με έναν εξ αυτών να δηλώνει πως «δεν είναι στη φύση του ανθρώπου να είναι τόσο μακριά από τους συνανθρώπους του», αναφερόμενος στις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται μεταξύ των μαθητών, ενώ μία μαθήτρια τόνισε ότι η κατάσταση αυτή τους έχει προκαλέσει άγχος, αλλά οι μαθητές παραμένουν προσηλωμένοι στον στόχο των εξετάσεων.

 


Στο ίδιο μήκος κύματος, οι καθηγητές διευκρίνισαν ότι οι μαθητές ανησυχούν, ωστόσο προτεραιότητά τους είναι οι εξετάσεις των Πανελλαδικών. «Είναι μία πρωτόγνωρη συνθήκη, γόνιμη η ανησυχία, τους βοηθάει να οργανωθούν», δήλωσε καθηγήτρια η οποία συνομίλησε με τον κ. Θώδα και τόνισε ότι τα παιδιά αντιμετωπίζουν την κατάσταση με εξαιρετική υπευθυνότητα και εγρήγορση.
Πρόσθεσε ότι στα τμήματα έχουν προσέλθει οι μισοί μαθητές και ότι γι’ αυτούς που απουσιάζουν η εκπαίδευση γίνεται ασύγχρονα, κάτι που λειτουργεί συμπληρωματικά στη διδασκαλία.
Οι επισκέψεις του Δημάρχου Ζωγράφου θα συνεχιστούν σε όλα τα σχολεία του Δήμου ενόψει και του σταδιακής επανέναρξης των μαθημάτων και για τις υπόλοιπες τάξεις.

 

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα στην εξής διεύθυνση:

 

https://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27369&subid=2&pubid=38582518

Εφημερίδα - Τεύχος 82

    

marketinn

1aaa-imbri-synavlia

1aaa-agora-viron

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

Τελευταία Νέα
Δεν μπορεί να είναι εργοτάξιο το κτίριο όπου στεγάζονται δυο παιδικοί σταθμοί

Δεν μπορεί να είναι εργοτάξιο το κτίριο όπου στεγάζονται δυο παιδικοί σταθμοί

Επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων Βύρωνα προς τον Δήμαρχο και τις Δημοτικές παρ..

Readmore

9 προτάσεις για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων και των παιδικών σταθμών

9 προτάσεις για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων και των παιδικών σταθμών

Ανακοίνωση της παράταξης «Πρώτη φορά Καισαριανή»   «Στο έκτακτο Δημοτικό Συμβ..

Readmore

ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Να ανησυχούν ή όχι οι γονείς για τις συνθήκες υγιεινής στο 5ο Δημοτικό;

ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Να ανησυχούν ή όχι οι γονείς για τις συνθήκες υγιεινής στο 5ο Δημοτικό;

Με 100 περίπου μαθητές ξεκίνησε σήμερα το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου και τα μηνύμ..

Readmore

Να αποσυρθεί το κείμενο της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους παιδικούς σταθμούς

Να αποσυρθεί το κείμενο της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους παιδικούς σταθμούς

«Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έδωσε στη δημοσιότητα “Οδηγό Καλών Πρακτικών και Κατευθύνσεων, για την..

Readmore

Εκτός Δημόσιου Νηπιαγωγείου τα προνήπια

Εκτός Δημόσιου Νηπιαγωγείου τα προνήπια

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Γονέων των Βρεφών και Νηπίων για τους Πα..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.