Ζωγράφου: Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των σχολείων

1aaa-apolimansh-zog

 

Για το άνοιγμα των σχολείων, με «εκκίνηση» τη Δευτέρα 11 Μαΐου ετοιμάζεται ο Δήμος Ζωγράφου, πραγματοποιώντας απολυμάνσεις σε συνεργασία με τη ΜΑΞΙΑΔΗΖ, ενώ ξεκίνησε και η διανομή μασκών.

 


Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Δήμου, «οι προγραμματισμένες απολυμάνσεις θα συνεχιστούν καθημερινά σε όλα τα σχολικά κτίρια σε Γουδή, Ιλίσια και Ζωγράφου, σε προαύλια, μαθητικές αίθουσες και γραφεία του διδακτικού προσωπικού, ενώ ξεκίνησε και η παράδοση, από τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Θώδα, δωρεάν μασκών για διανομή στους μαθητές. Οι μάσκες είναι τμήμα της δωρεάς 10 χιλιάδων τεμαχίων που έκανε προς τον Δήμο Ζωγράφου ο Γιάννης Αντεντοκούμπο και η οικογένειά του.
Ο κ. Θώδας, ο οποίος συζήτησε με τους διευθυντές και το προσωπικό των σχολείων για τις προετοιμασίες που γίνονται σχετικά με τον χωροταξικό σχεδιασμό για τον προβλεπόμενο αριθμό μαθητών ανά αίθουσα βάσει των κυβερνητικών οδηγιών, ενημέρωσε ότι εντός της εβδομάδας θα υπάρξει από τον Δήμο αποστολή επαρκούς ποσότητας αντισηπτικών για χρήση από τους μαθητές και τους καθηγητές.
Στις απολυμάνσεις που ξεκίνησαν από προχτές, παρόντες ήταν, πέραν του κ. Δημάρχου Βασίλη Θώδα, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αναστασία Μπότου , ο αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης Πολιτών, Επικοινωνίας και Διεθνών Σχέσεων Λάμπρος Καλαρρύτης και ο πρόεδρος της ΜΑΞΙΑΔΗΖ Λεωνίδας Κουφός.»

 

 

Το σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων

 

Ας δούμε όμως αναλυτικότερα το σχέδιο ανοίγματος των σχολείων του Δήμου Ζωγράφου,

που υπογράφει η κ. Αναστασία Μπότου:


«Τους τελευταίους μήνες άλλαξε η ζωή μας. Ένας αόρατος εχθρός ο COVID-19 θέτει σε κίνδυνο τη ζωή μας. Οι έφηβοί μας καλούνται να προσαρμοστούν σε νέες συνθήκες καθημερινότητας και γύρω μας τίποτα δεν είναι όπως παλιά. Ξαφνικά συνειδητοποιούμε ότι, όχι μόνο δεν μπορούμε να αγγίξουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα, αλλά πρέπει να κρατάμε και 2 μέτρα αποστάσεις από αυτά. Οι έφηβοί μας και ιδιαίτερα οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου, εκτός από το άγχος των πανελλαδικών εξετάσεων, καλούνται να προσέλθουν στο σχολικό χώρο και να μείνουν μακριά από τους φίλους και συμμαθητές τους, να εφαρμόσουν μέτρα υγιεινής και προστασίας και να δώσουν άλλη μια μάχη προσπαθώντας να περιορίσουν την κοινωνικότητα και παρορμητικότητά τους. Ένα δύσκολο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουν.
Ο Δήμος Ζωγράφου με υπευθυνότητα προχώρησε στο να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα υγειονομικά και προστατευτικά μέσα από τον COVID-19 για την όσο το δυνατόν ασφαλέστερη προσέλευση των μαθητών και των καθηγητών στα σχολεία.

 

1aaa-apol-zog2Συγκεκριμένα:

 

Προχώρησε σε σχολαστικές απολυμάνσεις εσωτερικών και εξωτερικών χώρων των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου.
Έχει προμηθεύσει τα Λύκεια και τα Γυμνάσια με πάνινες μάσκες, που μπορούν να πλένονται και να επαναχρησιμοποιούνται τους μαθητές και τους καθηγητές.
Θα προμηθεύσει τα Γυμνάσια και Λύκεια με εκατοντάδες λίτρα αντισηπτικού, καλύπτοντας τις ανάγκες τους.
Επιπλέον, κάθε σχολείο θα προμηθευτεί και ένα θερμόμετρο μέτρησης θερμοκρασίας εξ΄ αποστάσεως.
Ικανοποιήθηκαν όλα τα αιτήματα των Γυμνασίων και Λυκείων για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού και ηλεκτρονικών υπολογιστών τις επόμενες μέρες θα παραδοθούν στα Γυμνάσια και Λύκεια. Επίσης, το διάστημα που λόγω Κορωνοϊού τα σχολεία ήταν κλειστά το εκμεταλλευτήκαμε και στο 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο δημιουργήσαμε δίκτυο καλωδίωσης internet σε όλες τις αίθουσες.
Περιμένουμε και τις οδηγίες για το άνοιγμα των σχολείων και εξυπακούεται, ότι θα προβούμε σε κάθε απαραίτητη ενέργεια.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε όλη αυτή την προσπάθεια συνεργάτες μας είναι οι διευθυντές των σχολείων και φιλότιμα πασχίζουμε όλοι μαζί, έχοντας κτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας, για το καλύτερο των μαθητών μας.»

 


Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών

Αναστασία Μπότου

Εφημερίδα - Τεύχος 87

    

 

1aaa-festi-summer

1aaa-agora-viron

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

Τελευταία Νέα
Η ΜΑΞΙΑΔΗΖ απαντά στις ανακοινώσεις του Μαζί - Αγαπώ Ζωγράφου

Η ΜΑΞΙΑΔΗΖ απαντά στις ανακοινώσεις του Μαζί - Αγαπώ Ζωγράφου

Το πολιτικό θάρρος εναντίον του πολιτικού θράσους     «Μέχρι τον Οκτώβριο 2..

Readmore

«ΜΑΖΙ» και «Αγαπώ Ζωγράφου» (ξανά) κατά της ΜΑΞΙΑΔΗΖ

«ΜΑΖΙ» και «Αγαπώ Ζωγράφου» (ξανά) κατά της ΜΑΞΙΑΔΗΖ

  Με ταυτόσημες σχεδόν ανακοινώσεις τους το «Μαζί για την πόλη μας» και το «Αγ..

Readmore

Τα δικαιώματα των ταξιδιωτών σε αέρα και θάλασσα!

Τα δικαιώματα των ταξιδιωτών σε αέρα και θάλασσα!

Του Χρήστου Φασλή   Το καλοκαίρι του 2020 είναι αναντίρρητα πολύ διαφορετικό από..

Readmore

Έδρεψε μετάλλια και διακρίσεις ο Ποσειδώνας Ιλισίων

Έδρεψε μετάλλια και διακρίσεις ο Ποσειδώνας Ιλισίων

  Ένα ασημένιο μετάλλιο, δυο χάλκινα και αρκετές διακρίσεις απέσπασε ο Ποσειδ..

Readmore

Σήκωσε το κύπελλο του βόλεϊ στο Ζωγράφου!

Σήκωσε το κύπελλο του βόλεϊ στο Ζωγράφου!

Ο πρωταθλητής Ελλάδας στο βόλεϊ Παναγιώτης Πελεκούδας επισκέφθηκε τον Δήμο Ζωγρά..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.