Αγώνας…επανεκκίνησης

1aaa-kalatia-np«Αγώνα δρόμου» για την επαναλειτουργία, αρχικά των εγκαταστάσεων στίβου, εντός του Μαΐου, στο πλαίσιο του grosso modo χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη, έχει ξεκινήσει το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Αθλητισμού Ζωγράφου.
Έτσι, την προηγούμενε εβδομάδα, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Γ. Γιαννακόπουλος, με τον αντιπρόεδρο Δ. Μπουλούκο, επισκέφτηκαν το Ιλίσιο Κολυμβητήριο, όπου και διαπίστωσαν ότι χρειάζεται αρκετή δουλειά για την επανεκκίνηση, δεδομένων των…

βαρών που πρόσθεσε στο Κολυμβητήριο η διαχείριση του πρόσφατου παρελθόντος. Καλύτερα είναι τα πράγματα στις γηπεδικές εγκαταστάσεις.

Η διοίκηση του ΝΠ κινήθηκε στη γρήγορη λήψη μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό και δέχθηκε αρνητική κριτική για αυτό. Σήμερα, με την εξέλιξη της κατάστασης, αισθάνεται δικαιωμένη που ενήργησε χωρίς χρονοτριβή.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πρώτες απολυμάνσεις σε ολόκληρη την πόλη του Ζωγράφου ενόψει της πανδημίας, έγιναν από το Νομικό Πρόσωπο και ήταν το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαρτίου, όταν παρουσία του Προέδρου Γιώργου Γιαννακόπουλου και του Αντιπροέδρου Δήμου Μπουλούκου, έγιναν απολυμάνσεις στη Βίλα Ζωγράφου, στη Βίλα Βουγά και το Μουσείο Κοτοπούλη και συνεχίστηκαν σε όλους τους αθλητικούς χώρους, δηλαδή στο «Γρηγόρης Λαμπράκης», στο κλειστό Δημοτικό Γήπεδο στην Ορίωνος, στο Ιλίσιο Κολυμβητήριο και στο «Αντώνης Φώτσης», στο «Σωτήρης Πέτρουλας» και στα γήπεδα στο Γουδή.
Δύο ημέρες αργότερα – στις 10 Μαρτίου – και με αίσθημα ευθύνης αποφασίζει να αναστείλει τη λειτουργία όλων των τμημάτων των καλλιτεχνικών εργαστηρίων, δηλαδή τα τμήματα Ζωγραφικής, Θεατρικού Εργαστηρίου, Θεατρικού Παιχνιδιού, Παραδοσιακών Χορών, Φωτογραφίας, Κινηματογράφου και Κοσμήματος. Επίσης σταμάτησε η λειτουργία της αίθουσας εκδηλώσεων του Νομικού Προσώπου στο ισόγειο της Ανακρέοντος 60.

 


1aaa-apoly-npΣτις 12 Μαρτίου 2020, πάλι για την προστασία της δημόσιας υγείας, σταμάτησε η λειτουργία του Δημοτικού Γυμναστηρίου στην Πολυφήμου, ενώ απαγορεύτηκε και η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από το κοινό, δύο ημέρες πριν η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ανακοινώσει τη διακοπή των προπονήσεων όλων των αθλητικών σωματείων.
Τελευταίο μέτρο ήταν η αφαίρεση των στεφανιών από τις μπασκέτες στα υπαίθρια γήπεδα του Δήμου, καθώς παρά τις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, το κλείσιμο των αθλητικών χώρων του Δήμου Ζωγράφου και τις σχετικές ανακοινώσεις που έβγαλε όλο αυτό το διάστημα το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου για την απαγόρευση χρήσης των εγκαταστάσεων, συνεχίστηκαν τα περιστατικά, με νεαρά κυρίως άτομα, να εισέρχονται χωρίς άδεια στις κλειστές εγκαταστάσεις και να παίζουν μπάσκετ.

 

1aaa-ga-ma

1aaa-atomiki

1aaa-agora-viron

 

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 91

     

Τελευταία Νέα
Πως γιορτάζεται η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στο Βύρωνα

Πως γιορτάζεται η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στο Βύρωνα

Λόγω της έξαρσης του κορονοϊού και σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, ..

Readmore

ΒΥΡΩΝΑΣ: Σε δημόσια διαβούλευση η ανάπλαση της πλατείας Φατσέα

ΒΥΡΩΝΑΣ: Σε δημόσια διαβούλευση η ανάπλαση της πλατείας Φατσέα

Αναρτήθηκε σήμερα και δίνεται σε διαβούλευση με τους δημότες, τους φορείς και τις ..

Readmore

«…Άστα κλαύστα» στην Καισαριανή από το θίασο «Άπειρο +1»

«…Άστα κλαύστα» στην Καισαριανή από το θίασο «Άπειρο +1»

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση “Σχέσεις… Άστα κ..

Readmore

ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Στο…ρυθμό του κορωνοϊού ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου

ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Στο…ρυθμό του κορωνοϊού ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου

  Με πρωτόκολλα covid-19 ο εφετινός εορτασμός της εθνικής επετείου: χωρίς παρέλασ..

Readmore

Μήπως χτυπάει έντονα το «καμπανάκι» για κορωνοϊό στα σχολεία του Ζωγράφου;

Μήπως χτυπάει έντονα το «καμπανάκι» για κορωνοϊό στα σχολεία του Ζωγράφου;

Στις 19 Οκτωβρίου, με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου Ζωγράφου επιβεβαιώνεται ο..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.