Χαιρετισμός του Δημάρχου Βύρωνα, Γρηγόρη Κατωπόδη, για την 25η Μαρτίου

1aaa-dil-dimarxos«Βυρωνιώτισσες και Βυρωνιώτες, αγαπητοί συνδημότες,

 

Η φετινή επέτειος της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας μας βρίσκει στο μέσο μίας πολύ δύσκολης συγκυρίας στην ιστορία του τόπου μας, στην οποία καλούμαστε να αγωνιστούμε σε πολλαπλά μέτωπα.
Ο αγώνας μας σε κάθε μέτωπο παίρνει διαφορετική μορφή. Σε πρώτο επίπεδο, ο αγώνας μας απέναντι στην πανδημία παίρνει τη μορφή της ατομικής ευθύνης, καθώς ο καθένας από εμάς καλείται, σε ένα οξύμωρο σχήμα, να μην κάνει τίποτα προκειμένου να κερδίσουμε.

Αυτό φυσικά ισχύει για τους πολίτες και όχι για το ίδιο το κράτος, το οποίο οφείλει και πρέπει να ενισχύσει την Δημόσια Υγεία και τα Νοσοκομεία μας.


Χρειάστηκε μία τέτοια ευρείας κλίμακας κρίση για να μπορούμε πλέον να δούμε ολοκάθαρα την ανάγκη στήριξης και όχι συρρίκνωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το οποίο, τραυματισμένο μετά και την καταστροφική περίοδο των Μνημονίων, σηκώνει δυσανάλογα βάρη σε σχέση με τις δυνατότητές του. Πέρα από την ατομική ευθύνη του καθενός μας, η Κυβέρνηση οφείλει και πρέπει να ακούσει την φωνή των ειδικών και των επιστημόνων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και να ενισχύσει άμεσα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με επιπρόσθετες κλίνες ΜΕΘ στα δημόσια Νοσοκομεία, με την πρόσληψη επιπρόσθετου προσωπικού και την προμήθεια επιπλέον ιατροφαρμακευτικού υλικού, όχι μόνο για όσο διάστημα διαρκεί η πρωτοφανής αυτή κρίση, αλλά σε μόνιμη βάση.
Σε αυτούς τους αγωνιστές του ΕΣΥ, γιατρούς, νοσηλευτές, πληρώματα ασθενοφόρων και κάθε εργαζόμενο που δοκιμάζεται για να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του, η πόλη του Λόρδου Βύρωνα εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και την βαθιά ευγνωμοσύνη της. Ενωμένοι και με συναίσθηση της ατομικής και συλλογικής μας υποχρέωσης θα βγούμε κι από αυτόν τον αγώνα νικητές.
Σε δεύτερο επίπεδο, ο αγώνας που δίνουμε έχει να κάνει με την άμυνα και την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων. Εκεί, πάντοτε με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, οφείλουμε να ισχυροποιήσουμε τον ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή μας. Η χώρα μας, με μεγάλη παράδοση στην τήρηση του δίκαιου και του σωστού, οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, σφυρηλατώντας δεσμούς και ανοίγοντας διπλωματικές οδούς που θα βοηθήσουν αποφασιστικά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του «βρώμικου πολέμου» που δεχόμαστε. Η Ελλάδα δεν δείλιασε απέναντι σε τυράννους, δυνάστες και δικτάτορες, και δεν θα το κάνει ούτε σήμερα.
Η Δημοκρατία και η Ελευθερία είναι πάντοτε στον πυρήνα της ύπαρξής μας, που ενέπνευσε μεγάλους Αγωνιστές της Επανάστασης, όπως τον Φιλέλληνα Λόρδο Μπάιρον, που τόσο δόξασε την χώρα μας και προς τιμήν του οποίου, η πόλη μας πήρε το όνομά του.
«Εάν είμαι ποιητής, είναι ο αέρας της Ελλάδας που με έκανε», ήταν τα λόγια του Μπάιρον. Εάν είμαστε άνθρωποι, είναι η ιστορία της Ελλάδας που μας έκανε, αξίζει να συμπληρώσουμε. Μια ιστορία με στιγμές δόξας, με σκληρούς και άνισους αγώνες για υψηλά ιδανικά και ιδεώδη για τα οποία θυσιαστήκαμε, με προσφυγιά και ξεριζωμό που μας έκανε να νιώσουμε βαθιά μέσα μας τον πόνο.
Αλλά και μια ιστορία με ελπίδα, με αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο, με αλληλεγγύη και αγάπη, με πάθος και ορμή για το μέλλον. Σε αυτήν την Επέτειο, κρατάμε την ελπίδα και την αισιοδοξία μας, κρατάμε το πάθος και την ορμή του Λόρδου Μπάιρον, Αγωνιστή της Ελευθερίας και αγωνιζόμαστε για το αύριο, για την υγεία μας και για τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας.

 

Μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς και παραμένουμε άνθρωποι.

Χρόνια πολλά σε όλους!»

Εφημερίδα - Τεύχος 87

    

 1aaa-festi-summer

1aaa-agora-viron

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

Τελευταία Νέα
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Κινητοποίηση γονέων στην ΚΤΥΠ για τις υποδομές της Προσχολικής Αγωγής

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Κινητοποίηση γονέων στην ΚΤΥΠ για τις υποδομές της Προσχολικής Αγωγής

Ανακοίνωση του Συλλόγου Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών   «Στη συνεδρίαση του δ..

Readmore

Δεσμεύσεις για τα ΜΑΠ ανέλαβε η Δημοτική Αρχή Βύρωνα

Δεσμεύσεις για τα ΜΑΠ ανέλαβε η Δημοτική Αρχή Βύρωνα

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων   «Ο διαρκής αγώνας με σχέδιο, επιμονή κα..

Readmore

Εν μέσω αντιδράσεων στήνονται τα κοντέινερ για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Εν μέσω αντιδράσεων στήνονται τα κοντέινερ για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Καισαριανής   «Παρουσία του Δημάρχου Χρήστου Β..

Readmore

Ξηλώστε επιτέλους την πρόκληση Μπουραζά

Ξηλώστε επιτέλους την πρόκληση Μπουραζά

Να προστατέψει ο Δήμος τις χρήσεις δημόσιας γης στο Πάρκο Γουδή     Ένα προν..

Readmore

To Music Squares ξεκινάει το ταξίδι του-Σάββατο 11/7 στην Πλατεία Τερζάκη

To Music Squares ξεκινάει το ταξίδι του-Σάββατο 11/7 στην Πλατεία Τερζάκη

Ένα μουσικό ταξίδι ξεκινάει το Σάββατο βράδυ στις 11 Ιουλίου, από την πλατεία Τερζά..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.