Σε εξέλιξη οι απολυμάνσεις των ιερών ναών του Ζωγράφου

1aaa-agiosΣυνεχίστηκαν και χτες, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Ζωγράφου, οι απολυμάνσεις στους ιερούς ναούς του Δήμου, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων εξάπλωσης του κορωνοϊού. Έτσι, πραγματοποιήθκε απολύμανση στους χώρους του κυρίως ναού, του παρεκκλησίου του Αγ. Ευσταθίου και του Γραφείου των Ιερέων της ενορίας του Αγ. Θεράποντος Ζωγράφου και της ενορίας των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Γουδή. Ανάλογες απολυμάνσεις πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στους Ι. Ν. Αγ. Θωμά Γουδή και στους δύο ναούς του Κοιμητηρίου Ζωγράφου. Απολυμάνσεις θα πραγματοποιηθούν εφ’ όσον το ζητηθεί και στους υπόλοιπους ναούς του Δήμου.

 


Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ΙΒ΄Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας (Ζωγράφου-Ιλίσια- Γουδή) Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Χαράλαμπος Πανόπουλος, μεταφέροντας τις πατρικές ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου προς τον Δήμαρχο Ζωγράφου κ. Β. Θώδα, «…εκφράζει τις βαθύτατες ευχαριστίες του προς το πρόσωπο του Δημάρχου Ζωγράφου όχι μόνο για τις απολυμάνσεις στους ως άνω ιερούς ναούς αλλά κυρίως για την άμεση αντιμετώπιση όλων των καταστάσεων που έχουν δημιουργηθεί λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού στην τοπική εκκλησία της πόλης μας καθώς και την άριστη συνεργασία για την επίλυση κάθε ανακύπτοντος προβλήματος. Παρακαλεί δε τον αξιότιμο Δήμαρχο Ζωγράφου να μεταφέρει προς όλους τους υπαλλήλους του Δήμου μας την ευγνωμοσύνη της εκκλησίας προς κάθε εργαζόμενο για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την διατήρηση των αναγκαίων συνθηκών υγιεινής ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση της νόσου και ευχόμαστε να αξιωθούμε σύντομα να επανέλθουμε στους φυσιολογικούς ρυθμούς της ζωής μας».


«Μέχρι τότε», τονίζει στην επιστολή του ο Αρχιερατικός Επίτροπος, «θέτουμε κάθε στέλεχος της εκκλησίας του Χριστού, ιερείς και λαϊκούς, στην διάθεση κάθε συλλογικής προσπάθειας με στόχο τον τερματισμό της φονικής επιδημίας και γονατίζουμε στην πρόξενο της σωτηρίας του κόσμου, που αύριο θα εορτάσουμε με εκκωφαντική σιγή την φοβερά προστασία της, την Παναγία Μητέρα μας, προσευχόμενοι αδιαλείπτως υπέρ των δοκιμαζόμενων ασθενών αδελφών μας, των ιατρών, του νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας μας όπως και όλου του πλανήτη όπως επίσης για τις ψυχές των συνανθρώπων μας απανταχού γης που λόγω της φονικής νόσου τελείωσαν μαρτυρικά τον επίγειο βίο τους.»

Εφημερίδα - Τεύχος 87

    

 

1aaa-agora-viron

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

Τελευταία Νέα
Να διεκδικήσουμε (για) τον Πολιτισμό!

Να διεκδικήσουμε (για) τον Πολιτισμό!

Καταθέσαμε 6 συγκεκριμένες προτάσεις στην Περιφέρεια Αττικής για τη στήριξη του ..

Readmore

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΤΣΙΟΣ: «Εγώ και η ζωγραφική γίναμε ένα…»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΤΣΙΟΣ: «Εγώ και η ζωγραφική γίναμε ένα…»

«Ο χρόνος ήταν λίγος, θα ήθελα μια ζωή ακόμα. Η δίψα μου για δουλειά και δημιουργί..

Readmore

Με επιτυχία η ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου

Με επιτυχία η ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου

Την ανοιχτή συνέλευσή της πραγματοποίησε με επιτυχία, η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συ..

Readmore

Ο Δήμος Βύρωνα θωρακίζεται απέναντι στις δασικές πυρκαγιές

Ο Δήμος Βύρωνα θωρακίζεται απέναντι στις δασικές πυρκαγιές

  Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτία..

Readmore

Θεοδωρικάκος: Σε κάθε γειτονιά μια «κυψέλη» αθλητισμού

Θεοδωρικάκος: Σε κάθε γειτονιά μια «κυψέλη» αθλητισμού

Την αξιοποίηση του κινήματος άσκησης που αναπτύχθηκε την περίοδο της καραντίνας ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.