Λαθροχειρία στο ταμείο Σχολικής Επιτροπής του Δ. Αθήνας βλέπει η «Ανοιχτή Πόλη»

1aaa-anixti-poli«Με έκπληξη διαπιστώσαμε, από δελτίο τύπου του Δήμου Αθηναίων του Σαββάτου 4/1/2020, ότι στη νεοσύστατη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της 1ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων υπήρξαν αδικαιολόγητες και ύποπτες κινήσεις ποσών στον τραπεζικό λογαριασμό της.
Καθώς μετράμε λίγες μόλις μέρες από την έναρξη της λειτουργίας του Νομικού Προσώπου, η εξέλιξη αυτή είναι σχεδόν αδιανόητη, πέρα από κάθε φαντασία.
Έχοντας την εμπειρία της λειτουργίας των προηγούμενων μοντέλων (ενοποιημένες σχολικές επιτροπές και αποκεντρωμένες με μία ανά βαθμίδα εκπαίδευσης), η Ανοιχτή Πόλη είχε προειδοποιήσει έγκαιρα με προτάσεις της για την αναγκαιότητα να τηρηθούν αυστηρά κριτήρια σε σχέση με το ήθος αλλά και την επάρκεια των επιλογών για τη στελέχωση των Σχολικών Επιτροπών.


Μας λυπεί πραγματικά αυτή η τόσο άμεση επιβεβαίωση των ανησυχιών μας.
Ο χειρισμός του Δημάρχου με υποβολή μήνυσης κατ’ αγνώστων, αν και είχε χαρακτηριστικά άμεσης αντίδρασης, εντούτοις μας προβληματίζει καθώς η καθυστέρηση που θα προκύψει ενδέχεται να δώσει χρόνο στη συγκάλυψη. Επίσης η επιλογή της μήνυσης κατ’ αγνώστων παραπέμπει σε κυνήγι φαντασμάτων, τη στιγμή που δικαίωμα κίνησης των λογαριασμών είχαν και έχουν μόνο τα άτομα που προβλέπει ο νόμος.
Δεν είδαμε όμως στο Δελτίο Τύπου του Δήμου την απαιτούμενη ευαισθησία από το Δήμαρχο για την άμεση απομάκρυνση των ατόμων που έχουν την ευθύνη της κίνησης των λογαριασμών. Θεωρούμε αυτονόητη την ανάγκη της άμεσης αντικατάστασής τους ως ελάχιστη εγγύηση για την απονομή δικαιοσύνης.
Τέλος εκτός από την απονομή δικαιοσύνης υπάρχει και ο διοικητικός έλεγχος του Νομικού Προσώπου στον οποίο ο Δήμος οφείλει να προσφύγει.
Επειδή το τελευταίο τετράμηνο η σχολική κοινότητα βρίσκεται εν αναμονή της ομαλοποίησης της κατάστασης και της επαναφοράς της ρευστότητας στα σχολεία, καθώς από τις αρχές της φετινής σχολικής χρονιάς υπήρξαν καθυστερήσεις που οφείλονται είτε στην ατυχή επιλογή εντεταλμένης δημοτικού συμβούλου και της αλλαγής αυτής, είτε σε καθυστερήσεις που υπήρξαν λόγω των επιλογών της Δημοτικής Αρχής να σταματήσει την ρευστότητα στα σχολεία περιμένοντας τη σύσταση των νέων Διοικητικών Συμβουλίων των 14 Σχολικών Επιτροπών.

 


Επειδή με βάσει το νομικό πλαίσιο που διέπει την λειτουργία των σχολικών επιτροπών έχει ανατεθεί στον Δήμο η ευθύνη και η φροντίδα για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων.
Επειδή οι ανάγκες των σχολείων δεν μπορούν να περιμένουν άλλο.
Επειδή ένας Δήμος που κοιτάζει τα συμφέροντα της σχολικής κοινότητας έχει υποχρέωση να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να πατάξει αυτά τα νοσηρά φαινόμενα αυτά και βεβαίως να μην επιτρέψει να ξανασυμβούν.
Επειδή σε θέματα διαφάνειας και διαχείρισης των χρημάτων των σχολείων αλλά και όλων των δημοτών δεν πρέπει να υπάρξει καμιά ανοχή.
Ζητάμε την άμεση απομάκρυνση των ατόμων που έχουν την ευθύνη της κίνησης των λογαριασμών και την άμεση αντικατάστασή τους ώστε να προχωρήσει το Νομικό Πρόσωπο στην εύρυθμη λειτουργία του.»

 

1aaa-kout

1aaa-agora-viron

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

Τελευταία Νέα
Η ΜΑΞΙΑΔΗΖ απαντά στις ανακοινώσεις του Μαζί - Αγαπώ Ζωγράφου

Η ΜΑΞΙΑΔΗΖ απαντά στις ανακοινώσεις του Μαζί - Αγαπώ Ζωγράφου

Το πολιτικό θάρρος εναντίον του πολιτικού θράσους     «Μέχρι τον Οκτώβριο 2..

Readmore

«ΜΑΖΙ» και «Αγαπώ Ζωγράφου» (ξανά) κατά της ΜΑΞΙΑΔΗΖ

«ΜΑΖΙ» και «Αγαπώ Ζωγράφου» (ξανά) κατά της ΜΑΞΙΑΔΗΖ

  Με ταυτόσημες σχεδόν ανακοινώσεις τους το «Μαζί για την πόλη μας» και το «Αγ..

Readmore

Τα δικαιώματα των ταξιδιωτών σε αέρα και θάλασσα!

Τα δικαιώματα των ταξιδιωτών σε αέρα και θάλασσα!

Του Χρήστου Φασλή   Το καλοκαίρι του 2020 είναι αναντίρρητα πολύ διαφορετικό από..

Readmore

Έδρεψε μετάλλια και διακρίσεις ο Ποσειδώνας Ιλισίων

Έδρεψε μετάλλια και διακρίσεις ο Ποσειδώνας Ιλισίων

  Ένα ασημένιο μετάλλιο, δυο χάλκινα και αρκετές διακρίσεις απέσπασε ο Ποσειδ..

Readmore

Σήκωσε το κύπελλο του βόλεϊ στο Ζωγράφου!

Σήκωσε το κύπελλο του βόλεϊ στο Ζωγράφου!

Ο πρωταθλητής Ελλάδας στο βόλεϊ Παναγιώτης Πελεκούδας επισκέφθηκε τον Δήμο Ζωγρά..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.