Απάντηση της Δημοτικής Αρχής Βύρωνα στο «κατηγορώ» για ιδιωτικοποίηση

1aaa-dimos-birona

 

«Μετά από το θόρυβο που προκλήθηκε και τις καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα: «για την είσοδο ιδιωτικών εταιρειών στη διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο Βύρωνα», η Δημοτική αρχή αισθάνεται την υποχρέωση να ενημερώσει του δημότες για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει και τις προθέσεις της.


Στο σημερινό τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο η δημοτική Αρχή εισηγείται τη σύναψη τριών συμβάσεων που δίνουν άμεση λύση σε σοβαρά προβλήματα καθαριότητας – καθημερινότητας της πόλης μας, οι οποίες παράλληλα διευρύνουν το πρόγραμμα ανακύκλωσης υλικών στο οποίο ο Δήμος Βύρωνα είναι πρωτοπόρος.
Πιο συγκεκριμένα η Δημοτική Αρχή προωθεί προς ψήφιση συμβάσεις που αφορούν:
1. Τη συνεργασία με εταιρεία άμεσης μεταφοράς και εν συνεχεία ανακύκλωσης ογκωδών αντικειμένων (μπάζων) καθώς δεν επιτρέπεται πλέον η ταφή τους στο ΧΥΤΑ Φυλής.
2. Την υπογραφή σύμβασης για την επέκταση του προγράμματος με τους μπλε κώδωνες προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η ανακύκλωση γυαλιού.
3. Την προώθηση σύμβασης για την ανακύκλωση ρούχων και παπουτσιών, με εταιρεία η οποία θα παρέχει ανταποδοτικό όφελος για δομές κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου.

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι ο Δήμος Βύρωνα, πρωτοπόρος στον τομέα της ανακύκλωσης, καθώς είναι ο πρώτος και ο μόνος που προωθεί την ανακύκλωση στην πηγή των απορριμμάτων, διευρύνει το πρόγραμμα ανακύκλωσης που εφαρμόζει ήδη προς όφελος και των δημοτών και του Δήμου Βύρωνα.
• Με την άμεση απομάκρυνση των ογκωδών αντικειμένων από τα πεζοδρόμια του Δήμου διευκολύνεται η πρόσβαση και η κίνηση των πολιτών στην πόλη και ειδικά για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα και τις μητέρες με παιδικό καρότσι
• Παράλληλα ο Δήμος με τον τρόπο αυτό μειώνει τον όγκο των απορριμμάτων που οδηγούνται στους ΧΥΤΑ, εξοικονομώντας πόρους από τη μεταφορά τους, ενώ παράλληλα καθαρίζοντας τις γειτονιές της πόλης, αναβαθμίζεται το περιβάλλον και η εικόνα της πόλης
• Από την επέκταση της ανακύκλωσης και στο γυαλί προκύπτει σαφές όφελος για το περιβάλλον και την εξοικονόμηση ενέργειας
• Η ανακύκλωση ρούχων και παπουτσιών από εξειδικευμένη εταιρεία διαχείρισης σημαίνει ότι όσα από αυτά είναι σε καλή κατάσταση διατίθενται σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, ενώ τα κατεστραμμένα προωθούνται για ανακύκλωση. Επιπλέον, η κίνηση αυτή εκτός από το θετικό πρόσημο κοινωνικής αλληλεγγύης αποφέρει υλικά οφέλη στο Δήμο μας καθώς η συγκεκριμένη εταιρεία προσφέρει ως αντάλλαγμα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου Βύρωνα.

Επομένως, η Δημοτική Αρχή Βύρωνα όχι μόνο δεν «ιδιωτικοποιεί την διαχείριση απορριμμάτων», όπως καταγγέλλεται από το Σωματείο Εργαζομένων αλλά διευρύνει το πρόγραμμα ανακύκλωσης, ενώ παράλληλα ενισχύει το δημόσιο χαρακτήρα και τις δυνατότητες της Δημοτικής Καθαριότητας με την πρόσληψη, 21 μόνιμων εργαζομένων στην Καθαριότητα και την τοποθέτηση νέων κάδων απορριμμάτων στις γειτονιές της πόλης από ίδιους πόρους του Δήμου.»

 

(Δείτε περισσότερα: https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=9209)

Εφημερίδα - Τεύχος 82

    

marketinn

 

1aaa-gewpolitiki

 1aaa-diadromes-afisa

 

 

Τελευταία Νέα
Ένα παραμύθι δίχως δράκο

Ένα παραμύθι δίχως δράκο

Ανακοίνωση της Συνεργασίας Πολιτών Καισαριανής σχετικά με την πρώτη συνεδρίαση ..

Readmore

Η κραυγή της σιωπής…επί σκηνής

Η κραυγή της σιωπής…επί σκηνής

Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ του Σπύρου Τζόκα, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΘΕΜΕ..

Readmore

Θεοδωρικάκος: Δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ από τον «Φιλόδημο»

Θεοδωρικάκος: Δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ από τον «Φιλόδημο»

Τη διαβεβαίωση ότι όλα τα έργα που είχαν προγραμματισθεί με το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟ..

Readmore

Κέρδισε τις εντυπώσεις το Zografou City Run

Κέρδισε τις εντυπώσεις το Zografou City Run

  Σε μία μεγάλη γιορτή, όχι μόνο για την πόλη του Ζωγράφου, αλλά για όλη την Αθή..

Readmore

Τι εκπλήξεις επιφυλάσσει ακόμη ο κ. Βοσκόπουλος στους συνοδοιπόρους του;

Τι εκπλήξεις επιφυλάσσει ακόμη ο κ. Βοσκόπουλος στους συνοδοιπόρους του;

  Ο κ. Βοσκόπουλος κατήλθε στις δημοτικές εκλογές με χρίσμα του ΚΙΝΑΛ. Για την ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.