ΖΩΓΡΑΦΟΥ: To N.Π. Πολιτισμού-Αθλητισμού στηρίζει τους συμβασιούχους

1aaa-npddΤο ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει τους συμβασιούχους υπαλλήλους που διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους.

Σύμφωνα με την εισήγηση του Προέδρου του ΝΠΔΔ Γιώργου Γιαννακόπουλου, οι υπάλληλοι που εργάζονται μέσω του κοινωφελούς προγράμματος του ΟΑΕΔ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η συγκεκριμένη απόφαση θα προστεθεί στη νομική επιχειρηματολογία τους στο δικαστήριο όπου θα διεκδικήσουν τη μονιμοποίησή τους στην εργασία.

 

Η εισήγηση του Γιώργου Γιαννακόπουλου στο Δ. Σ. ήταν η εξής: «Πράγματι, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, αν και τυπικά προσελήφθησαν από την προηγούμενη διοίκηση με την διαδικασία των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου, χωρίς καμία αμφιβολία, καλύπτουν εξ’ αρχής και μέχρι σήμερα, πάγιες και διαρκείς ανάγκες του ΝΠ.

Νοιώθουμε την υποχρέωση να αρθρώσουμε και να διαμαρτυρηθούμε, ότι αν και είναι σαφής και ξεκάθαρη η ανάγκη ενίσχυσης του ΝΠ σε προσωπικό, λόγω της ισχύουσας εδώ και χρόνια περιοριστικής νομοθεσίας προσλήψεων, υποχρεωνόμαστε και εμείς να καταφεύγουμε στην πεπατημένη – που ακολουθείται άλλωστε από όλους τους οργανισμούς της χώρας – να προσπαθούμε δηλαδή να αντιμετωπίσουμε το πελώριο πρόβλημα υποστελέχωσης, καταφεύγοντας σε λύσεις προσλήψεων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Λύσεις , με ξεκάθαρα μειονεκτήματα που έχει αυτή η επιλογή, τόσο για τους εργαζόμενους οι οποίοι βιώνουν ένα αβέβαιο βιοποριστικό μέλλον ενώ καταστρατηγούνται στην ουσία εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα τους, όσο και για την εύρυθμη λειτουργία του».

Θέση για το θέμα πήρε και ο Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου Δήμος Μπουλούκος που τόνισε: «Μπορεί να μην είμαστε πολύ καιρό στη διοίκηση του Νομικού Προσώπου, αλλά τους δύο μήνες αυτούς έχω εξαιρετική συνεργασία με τους συγκεκριμένους εργαζόμενους και έχω διαπιστώσει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η συνέχιση της εργασία τους είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία του Νομικού Προσώπου και στεκόμαστε στο πλευρό τους, στη διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματος για να παραμείνουν στη δουλειά».

 

1aaa-atomiki

1aaa-agora-viron

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

Τελευταία Νέα
«Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων»

«Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων»

Ζωγράφου-Ανυπότακτη Πόλη:"Πού πήγαν οι δεσμεύσεις του Δημάρχου ότι δεν θα μείνει κ..

Readmore

«Λέτε ψέματα…»

«Λέτε ψέματα…»

Επιστολή των μαθητών του 1ου ΓΕΛ προς τη Δημοτική Αρχή Καισαριανής     Σε έν..

Readmore

ΥΜΗΤΤΟΣ: άλλη μια μάχη με τη φωτιά που την κέρδισαν πυροσβέστες και εθελοντές

ΥΜΗΤΤΟΣ: άλλη μια μάχη με τη φωτιά που την κέρδισαν πυροσβέστες και εθελοντές

  Το χρονικό μιας μάχης με τη φωτιά που απείλησε το απόγευμα του περασμένου Σα..

Readmore

Στην Καρδίτσα ο Γ. Πατούλης με τα 22 φορτηγά με είδη πρώτης ανάγκης

Στην Καρδίτσα ο Γ. Πατούλης με τα 22 φορτηγά με είδη πρώτης ανάγκης

«Στήσαμε μία γέφυρα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για τους συμπολίτες μας στη Θεσσα..

Readmore

«Μαζί με τα παιδιά μας…»

«Μαζί με τα παιδιά μας…»

Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ζωγράφου για τις μαθητικές ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.