ΖΩΓΡΑΦΟΥ: To N.Π. Πολιτισμού-Αθλητισμού στηρίζει τους συμβασιούχους

1aaa-npddΤο ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει τους συμβασιούχους υπαλλήλους που διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους.

Σύμφωνα με την εισήγηση του Προέδρου του ΝΠΔΔ Γιώργου Γιαννακόπουλου, οι υπάλληλοι που εργάζονται μέσω του κοινωφελούς προγράμματος του ΟΑΕΔ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η συγκεκριμένη απόφαση θα προστεθεί στη νομική επιχειρηματολογία τους στο δικαστήριο όπου θα διεκδικήσουν τη μονιμοποίησή τους στην εργασία.

 

Η εισήγηση του Γιώργου Γιαννακόπουλου στο Δ. Σ. ήταν η εξής: «Πράγματι, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, αν και τυπικά προσελήφθησαν από την προηγούμενη διοίκηση με την διαδικασία των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου, χωρίς καμία αμφιβολία, καλύπτουν εξ’ αρχής και μέχρι σήμερα, πάγιες και διαρκείς ανάγκες του ΝΠ.

Νοιώθουμε την υποχρέωση να αρθρώσουμε και να διαμαρτυρηθούμε, ότι αν και είναι σαφής και ξεκάθαρη η ανάγκη ενίσχυσης του ΝΠ σε προσωπικό, λόγω της ισχύουσας εδώ και χρόνια περιοριστικής νομοθεσίας προσλήψεων, υποχρεωνόμαστε και εμείς να καταφεύγουμε στην πεπατημένη – που ακολουθείται άλλωστε από όλους τους οργανισμούς της χώρας – να προσπαθούμε δηλαδή να αντιμετωπίσουμε το πελώριο πρόβλημα υποστελέχωσης, καταφεύγοντας σε λύσεις προσλήψεων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Λύσεις , με ξεκάθαρα μειονεκτήματα που έχει αυτή η επιλογή, τόσο για τους εργαζόμενους οι οποίοι βιώνουν ένα αβέβαιο βιοποριστικό μέλλον ενώ καταστρατηγούνται στην ουσία εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα τους, όσο και για την εύρυθμη λειτουργία του».

Θέση για το θέμα πήρε και ο Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου Δήμος Μπουλούκος που τόνισε: «Μπορεί να μην είμαστε πολύ καιρό στη διοίκηση του Νομικού Προσώπου, αλλά τους δύο μήνες αυτούς έχω εξαιρετική συνεργασία με τους συγκεκριμένους εργαζόμενους και έχω διαπιστώσει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η συνέχιση της εργασία τους είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία του Νομικού Προσώπου και στεκόμαστε στο πλευρό τους, στη διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματος για να παραμείνουν στη δουλειά».

Εφημερίδα - Τεύχος 82

    

marketinn

 1aaa-ergasti-biron

1aaa-ekdi-pontii

Τελευταία Νέα
ΒΥΡΩΝΑΣ: Συμβιβαστική λύση για την ανακύκλωση με ευρεία συναίνεση

ΒΥΡΩΝΑΣ: Συμβιβαστική λύση για την ανακύκλωση με ευρεία συναίνεση

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου έγινε τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο για την επέκταση του..

Readmore

Τι πρόστιμα προβλέπονται για καπνιστές και καταστήματα

Τι πρόστιμα προβλέπονται για καπνιστές και καταστήματα

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών, Προστ..

Readmore

Το Σωματείο Εργαζομένων Βύρωνα απαντά στον δήμαρχο για την ανακύκλωση

Το Σωματείο Εργαζομένων Βύρωνα απαντά στον δήμαρχο για την ανακύκλωση

Συνέχεια στο διάλογο με τη Δημοτική Αρχή για το θέμα της ανακύκλωσης δίνει το Σωμα..

Readmore

Δήμαρχος Καισαριανής VS Λ. Μανωλίδη

Δήμαρχος Καισαριανής VS Λ. Μανωλίδη

Είχα γράψει ότι το νέο δημοτικό συμβούλιο στην Καισαριανή θα έχει μεγάλο ενδιαφέρ..

Readmore

Ζωγράφου: 6 παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο τελευταίο Δ. Συμβούλιο

Ζωγράφου: 6 παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο τελευταίο Δ. Συμβούλιο

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, στις 14.11.2019 οι παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.