ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Κρητικόπουλος και Σκοπευτήριο στη «μετεκλογική ατζέντα» των έργων

1aaa-ergasies-kritikopoulos

 

Την Τρίτη 18 Ιουνίου ξεκίνησε στο Δήμο Καισαριανής το έργο «Επεμβάσεις προς αποκατάσταση ασφάλειας αγωνιστικού χώρου Μ. Κρητικόπουλος» ύψους 112.902,84€. Αφορά εκτεταμένες εργασίες με σκοπό την εξασφάλιση της ασφάλειας του γηπέδου.

Οι εργασίες που προβλέπονται να γίνουν αφορούν: την αντικατάσταση της υπάρχουσας περίφραξης και τοποθέτηση νέας με σύγχρονα κιγκλιδώματα, αποκατάσταση της λειτουργικότητας και της ασφάλειας του αγωνιστικού χώρου του ποδοσφαίρου και τοποθέτηση νέων πάγκων για τους αθλητές, διαμόρφωση των αιθουσών της δυτικής και ανατολικής εξέδρας με εκτεταμένες εργασίες συντήρησης ώστε να γίνουν χρηστικές σε αθλήματα και δραστηριότητες, καθώς και παρεμβάσεις για την πυροπροστασία του γηπέδου.
Με τις παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια στο Μ. Κρητικόπουλος και στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Γ. Μελισσηνός και την ολοκλήρωση των νέων παρεμβάσεων, το δημοτικό στάδιο θα αποτελεί έναν σύγχρονο και ασφαλή χώρο άθλησης για τις ανάγκες των κατοίκων της Καισαριανής και των αθλητών των σωματείων.

 

1aaa-meletes-skopeytirioΕπίσης, την Τρίτη 18 Ιουνίου υπογράφτηκε από το Δήμαρχο Καισαριανής η ανάθεση της εκπόνησης της μελέτης του έργου «Ανάδειξη και αξιοποίηση του Πάρκου του Σκοπευτηρίου» ύψους 190.000€.
Με τη διαμόρφωση των μελετών ανοίγει ο δρόμος για τη διεκδίκηση των έργων εντός του πάρκου του Σκοπευτηρίου που θα αναβαθμίσουν συνολικά το χώρο. Οι μελέτες, ακολουθώντας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 12/09/2017, θα σχεδιάσουν:

 

1. τη μετατροπή του ιστορικού κέντρου «ΧΑΡΑΜΑ» σε έναν πολυχώρο φιλοξενίας των μουσικών δραστηριοτήτων της πόλης, με λειτουργία Ωδείου εκμάθησης λαϊκών οργάνων, χώρο εκμάθησης παραδοσιακών χορών κα μαθήματα μπαλέτου. Δημιουργία εκθεσιακού χώρου με αναφορές στο ρεμπέτικο τραγούδι, στούντιο ηχογραφήσεων, γραφεία και αναψυκτήριο που θα εξυπηρετεί όλο το πάρκο Σκοπευτηρίου.

 

2. τη διαμόρφωση του κτηρίου των πρώην γραφειακών χώρων ως χώρου πολιτιστικών δραστηριοτήτων, απευθυνόμενος κυρίως στους νέους της πόλης που θα περιλαμβάνει: τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, χώρους αναγνωστηρίου και επιτραπέζιων παιχνιδιών για νέους και ενήλικες, ειδικά διαμορφωμένο χώρο βιβλιοθήκης και αναγνωστηρίου για παιδιά, τα εργαστήρια εικαστικών του πολιτιστικού κέντρου, χώρο εκθέσεων, υπαίθριο θέατρο στον εξωτερικό περίκλειστο χώρο.

 

3. τη δημιουργία κέντρου άθλησης των δημοτών εντός του πάρκου. Διαμορφώνεται το Κ3 σε χώρο άθλησης με στίβο, επισκευάζονται τα γήπεδα μπάσκετ και τοποθετούνται υπαίθρια όργανα γυμναστικής ενηλίκων σε δύο σημεία.

 

4. την ηλεκτρομηχανολογική αναβάθμιση με την αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων και την αναβάθμιση των δικτύων φωτισμού με νέα σύγχρονης τεχνολογίας εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς και ο εκσυγχρονισμός των συστημάτων άρδευσης του πάρκου και η επαναλειτουργία των καναλιών νερού.

 

5. οργάνωση των χώρων στάθμευσης που βρίσκονται στα όρια του πάρκου και σήμανση του Πάρκου με τοποθέτηση πινακίδων, διαγράμματα θέσεων και διαδρομών αλλά και με σύντομες περιγραφές των σημαντικών σημείων του.

 

6. την περαιτέρω ανάδειξη των χώρων που περιβάλλουν το Μνημείο και το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης.
Η υλοποίηση των παραπάνω είναι αποτέλεσμα της διεκδίκησης και των προτεραιοτήτων που τέθηκαν τα προηγούμενα χρόνια από τη Δημοτική Αρχή. Είναι αποτέλεσμα του ολοκληρωμένου τεχνικού προγράμματος που έστησαν οι Υπηρεσίες του Δήμου Καισαριανής με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων της Καισαριανής.
Αποτελούν άλλη μία αδιαμφισβήτητη απάντηση στην προσπάθεια μείωσης αλλά και συκοφάντησης του έργου που προωθήθηκε και εξασφαλίστηκε τα προηγούμενα χρόνια, κατά την οποία επιδόθηκαν διάφοροι στην προεκλογική περίοδο.
Το επόμενο διάστημα, ανάλογα με την πορεία υλοποίησής τους, ακόμα περισσότερα από τα προγραμματισμένα έργα θα ξεκινήσουν στην πόλη μας απαντώντας στις μεγάλες λαϊκές ανάγκες.

Εφημερίδα - Τεύχος 82

    

marketinn

1aaa-festival-viron

1aaa-23 XM Color

 1aaa-diadromes-afisa

 

 

Τελευταία Νέα
Η Κραυγή της σιωπής του Σπύρου Τζόκα στο Ζωγράφου

Η Κραυγή της σιωπής του Σπύρου Τζόκα στο Ζωγράφου

Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ του Σπύρου Τζόκα, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΘΕΜΕΛ..

Readmore

Έκοψε την πίτα του ο Όμιλος Αντισφαίρισης Καισαριανής

Έκοψε την πίτα του ο Όμιλος Αντισφαίρισης Καισαριανής

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής έκοψε σήμερα το πρωί την πίτα ..

Readmore

Άννα Παραγυιού: Ήμασταν θετικοί για συνεργασία σε προγραμματική βάση

Άννα Παραγυιού: Ήμασταν θετικοί για συνεργασία σε προγραμματική βάση

«Εφόλης της ύλης»- όπως λένε, η συνέντευξη με τη Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής, τ..

Readmore

Θεοδωρικάκος: Θα χρηματοδοτήσoυμε τα έργα για τον Υμηττό που προτείνει ο ΣΠΑΥ

Θεοδωρικάκος: Θα χρηματοδοτήσoυμε τα έργα για τον Υμηττό που προτείνει ο ΣΠΑΥ

  Το υπουργείο Εσωτερικών είναι διατεθειμένο να χρηματοδοτήσει το σύνολο των ..

Readmore

Εμπρησμός στα λυόμενα της Καλαβρύτων στο Γουδή

Εμπρησμός στα λυόμενα της Καλαβρύτων στο Γουδή

  Εμπρησμό δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από την πυρκαγιά που κατέκαψε ξημερώματ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.