«Επένδυση» στην Καθαριότητα από τον Δήμο Καισαριανής

1aaa-aporrimmatoforo1

 

Ένα νέο σύγχρονο απορριμματοφόρο ενισχύει από την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου το στόλο της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του Δήμου Καισαριανής και τις επόμενες μέρες θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στους δρόμους της πόλης.
Το νέο απορριμματοφόρο εντάσσεται στη συνολική προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού που ήδη τους προηγούμενους μήνες προσέθεσε μία νέα σκούπα-σάρωθρο, έναν νέο εκσκαφέα (JCB), ένα μηχανικό κλαδοφάγο και ένα χλοοκοπτικό και θα ολοκληρωθεί με την προμήθεια τις επόμενες μέρες ενός νέου ανατρεπόμενου φορτηγού για τις ανάγκες της περισυλλογής.


Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή, έπειτα από σχεδόν δεκαπέντε χρόνια ενισχύεται και ανανεώνεται σημαντικά ο στόλος οχημάτων του Δήμου, βελτιώνοντας τις δυνατότητες αποκομιδής και διαχείρισης, καθώς και τις συνθήκες ασφάλειας του εργαζόμενου προσωπικού της Υπηρεσίας.
«Στην ίδια κατεύθυνση, συνεχίζεται η συστηματική ετήσια ανανέωση των κάδων απορριμμάτων του Δήμου (πράσινοι και μπλε) που με την προγραμματισμένη προμήθεια για το 2019 και μέσα σε τρία χρόνια θα έχει ανανεώσει τα 2/3 του συνόλου που είναι τοποθετημένοι στην πόλη μας.
Εξαντλώντας τις δυνατότητες του Δήμου για τη βελτίωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας απαιτούμε ταυτόχρονα την άμεση κρατική χρηματοδότηση της διαχείρισης απορριμμάτων και βιοαποβλήτων που είναι απαραίτητη για τη συνολική αναβάθμιση της αποκομιδής, του εκσυγχρονισμού και εξορθολογισμού της.
Επισημαίνουμε ότι ο Δήμος Καισαριανής έχει ήδη από το 2015 διαμορφώσει, καταθέσει και ψηφίσει ολοκληρωμένο τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων (ΤΣΔΑ) αλλά και πρόταση ένταξης σε πρόγραμμα περισυλλογής βιοαποβλήτων, που έχουν αξιολογηθεί και εγκριθεί αμφότερα, αλλά παραμένουν "παγωμένα" με ακέραια την ευθύνη της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής. Ενώ την ίδια ώρα ο ΕΣΔΝΑ προχωρά σε αύξηση της παρακράτησης και έχει προαναγγείλει την επιβολή τέλους ταφής στους Δήμους, εκτοξεύοντας τα ανταποδοτικά και το τοπικό χαράτσωμα.
Συνεχίζουμε καθημερινά την προσπάθεια για την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους κατοίκους της Καισαριανής, ενάντια στην απαξίωση των δημόσιων υπηρεσιών και της καθημερινής προσφοράς των εργαζομένων. Κόντρα στην αντιδραστική θέση για ιδιωτικοποίηση του τομέα της αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων που έρχεται σε αντίθεση με τα λαϊκά συμφέροντα και τις σύγχρονες ανάγκες του λαού.»

Εφημερίδα - Τεύχος 79

    

marketinn

1aaa-afisabr-2019

 

1aaa-arkas

1aaa-gunarmu

 

Τελευταία Νέα
Δήμαρχος Βύρωνα: Στηρίζουμε στην πράξη τη συνεργασία των παρατάξεων

Δήμαρχος Βύρωνα: Στηρίζουμε στην πράξη τη συνεργασία των παρατάξεων

«Τα περισσότερα προβλήματα είναι κοινά, οπότε και κοινές πρέπει να είναι οι προσ..

Readmore

Να απομακρυνθούν τα επικίνδυνα υλικά από το σταθμό μεταφόρτωσης Βύρωνα

Να απομακρυνθούν τα επικίνδυνα υλικά από το σταθμό μεταφόρτωσης Βύρωνα

Ανακοίνωση της ΡΕΚ   «Στις 28 Ιουνίου 2019 μέσω δελτίου τύπου εκφράσαμε την ανησυ..

Readmore

Μια ξένη «Αριστερά»

Μια ξένη «Αριστερά»

Του Σπύρου ΤζόκαΠανεπιστημιακός-συγγραφέας     «…Φτάσαμε στο θλιβερό σημε..

Readmore

Ο Καισαριανιώτης με άποψη απαντά στον Θόδωρο Ιωαννίδη

Ο Καισαριανιώτης με άποψη απαντά στον Θόδωρο Ιωαννίδη

Συνέχεια στο διάλογο με τον Θόδωρο Ιωαννίδη, που άνοιξε μέσω της ιστοσελίδας ΖΩ 2, ..

Readmore

Κ. Γεωργοπούλου: «Στην Καισαριανή δεν επιτρέπουμε να περάσουν οι εκβιασμοί»

Κ. Γεωργοπούλου: «Στην Καισαριανή δεν επιτρέπουμε να περάσουν οι εκβιασμοί»

Προεκλογική συγκέντρωση των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ στην Πλατεία Παναγιώτ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.