«Επένδυση» στην Καθαριότητα από τον Δήμο Καισαριανής

1aaa-aporrimmatoforo1

 

Ένα νέο σύγχρονο απορριμματοφόρο ενισχύει από την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου το στόλο της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του Δήμου Καισαριανής και τις επόμενες μέρες θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στους δρόμους της πόλης.
Το νέο απορριμματοφόρο εντάσσεται στη συνολική προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού που ήδη τους προηγούμενους μήνες προσέθεσε μία νέα σκούπα-σάρωθρο, έναν νέο εκσκαφέα (JCB), ένα μηχανικό κλαδοφάγο και ένα χλοοκοπτικό και θα ολοκληρωθεί με την προμήθεια τις επόμενες μέρες ενός νέου ανατρεπόμενου φορτηγού για τις ανάγκες της περισυλλογής.


Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή, έπειτα από σχεδόν δεκαπέντε χρόνια ενισχύεται και ανανεώνεται σημαντικά ο στόλος οχημάτων του Δήμου, βελτιώνοντας τις δυνατότητες αποκομιδής και διαχείρισης, καθώς και τις συνθήκες ασφάλειας του εργαζόμενου προσωπικού της Υπηρεσίας.
«Στην ίδια κατεύθυνση, συνεχίζεται η συστηματική ετήσια ανανέωση των κάδων απορριμμάτων του Δήμου (πράσινοι και μπλε) που με την προγραμματισμένη προμήθεια για το 2019 και μέσα σε τρία χρόνια θα έχει ανανεώσει τα 2/3 του συνόλου που είναι τοποθετημένοι στην πόλη μας.
Εξαντλώντας τις δυνατότητες του Δήμου για τη βελτίωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας απαιτούμε ταυτόχρονα την άμεση κρατική χρηματοδότηση της διαχείρισης απορριμμάτων και βιοαποβλήτων που είναι απαραίτητη για τη συνολική αναβάθμιση της αποκομιδής, του εκσυγχρονισμού και εξορθολογισμού της.
Επισημαίνουμε ότι ο Δήμος Καισαριανής έχει ήδη από το 2015 διαμορφώσει, καταθέσει και ψηφίσει ολοκληρωμένο τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων (ΤΣΔΑ) αλλά και πρόταση ένταξης σε πρόγραμμα περισυλλογής βιοαποβλήτων, που έχουν αξιολογηθεί και εγκριθεί αμφότερα, αλλά παραμένουν "παγωμένα" με ακέραια την ευθύνη της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής. Ενώ την ίδια ώρα ο ΕΣΔΝΑ προχωρά σε αύξηση της παρακράτησης και έχει προαναγγείλει την επιβολή τέλους ταφής στους Δήμους, εκτοξεύοντας τα ανταποδοτικά και το τοπικό χαράτσωμα.
Συνεχίζουμε καθημερινά την προσπάθεια για την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους κατοίκους της Καισαριανής, ενάντια στην απαξίωση των δημόσιων υπηρεσιών και της καθημερινής προσφοράς των εργαζομένων. Κόντρα στην αντιδραστική θέση για ιδιωτικοποίηση του τομέα της αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων που έρχεται σε αντίθεση με τα λαϊκά συμφέροντα και τις σύγχρονες ανάγκες του λαού.»

Εφημερίδα - Τεύχος 72

    

marketinn

1aaa-afisa-xar2

 

Τελευταία Νέα
Πού έχει βάλει τον πήχη το «Αγαπώ Ζωγράφου»;

Πού έχει βάλει τον πήχη το «Αγαπώ Ζωγράφου»;

  Δυναμική παράταξης με προοπτική, που κάποιοι μάλιστα την βλέπουν να αποτελε..

Readmore

Η Π.Ε.Δ.Α. χαιρετίζει τη ρύθμιση  των οφειλών προς τους Δήμους

Η Π.Ε.Δ.Α. χαιρετίζει τη ρύθμιση των οφειλών προς τους Δήμους

H Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής χαιρετίζει την ανταπόκριση του Υπουργείου Εσω..

Readmore

«Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία», την Κυριακή στο Δημαρχείο Καισαριανής

«Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία», την Κυριακή στο Δημαρχείο Καισαριανής

  Το θεατρικό έργο «Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία» του Ροζέ Βιτράκ, παρουσ..

Readmore

Εκδήλωση παρουσίασης απολογισμού Δημάρχου Ζωγράφου Τίνας  Καφατσάκη

Εκδήλωση παρουσίασης απολογισμού Δημάρχου Ζωγράφου Τίνας Καφατσάκη

  «Η Δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη παρουσίασε τον πλούσιο απολογισμό του έ..

Readmore

Δωρεάν wi fi για όλους στον Βύρωνα

Δωρεάν wi fi για όλους στον Βύρωνα

Δωρεάν συνδεσιμότητα Wi-Fi θα παρέχει στους δημότες και τους επισκέπτες του ο Δήμος ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.