Συναγερμός στους δήμους για το χιονιά-Ειδικά μέτρα σε Ζωγράφου-Καισαριανή-Βύρωνα

1aaa-xioniasΆμεση και επικαιροποιημένη ενημέρωση σχετικά με τους θερμαινόμενους χώρους που λειτουργούν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής, παρέχει η Περιφέρεια Αττικής στην ιστοσελίδα της, μέσω του συνδέσμου: https://goo.gl/zNV3UH


Πρόκειται για θερμαινόμενους χώρους που έχουν κοινοποιηθεί από τους Δήμους στην Περιφέρεια και τους οποίους λειτουργούν οι Δήμοι και άλλοι φορείς, με στόχο την προστασία των πολιτών και ιδιαίτερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων από ακραία καιρικά.

 

 

Για τη διευκόλυνση των πολιτών τα σημεία καταγράφονται σε πίνακες και απεικονίζονται σε χάρτη Google, ενώ παράλληλα παρατίθενται βασικές πληροφορίες αυτοπροστασίας των πολιτών από παγετό και χιόνια.

 


Ειδικότερα, με ανακοίνωσή του ο Δήμος Ζωγράφου ενημερώνει ότι:

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Ζωγράφου λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, προκειμένου να προστατευθούν από το κρύο, πολίτες που δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε θερμαινόμενο χώρο.
Για το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Δεκεμβρίου 2019 θα λειτουργεί θερμαινόμενος χώρος στην αίθουσα του Β΄ΚΑΠΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ (ΓΡΑΜΜΟΥ 19, ΓΟΥΔΗ) και ώρες 8:00 – 20:00, ενώ μέχρι και σήμερα Παρασκευή 4/01/2019, λειτουργούν θερμαινόμενοι χώροι, τις ίδιες ώρες, στις αίθουσες των τριών ΚΑΠΗ του Δήμου. Α΄ ΚΑΠΗ (ΚΡΑΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΛΙΒΥΗΣ 11, ΙΛΙΣΙΑ), Β΄ ΚΑΠΗ (ΓΡΑΜΜΟΥ 19, ΓΟΥΔΗ), Γ΄ ΚΑΠΗ (ΚΡΗΤΗΣ 5, ΖΩΓΡΑΦΟΥ).

 

Σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα ο Δήμος Καισαριανής

 

1aaa-imittos-xioni

 


Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και της προειδοποίησης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας περί έκτακτων καιρικών συνθηκών, ο Δήμος Καισαριανής θα βρίσκεται σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα με 24ωρη επιφυλακή προσωπικού, καθώς και η Εθελοντική Δασοπροστασία Δήμου Καισαριανής.
Το προηγούμενο διάστημα στο πλαίσιο της αντιπλημμυρικής προστασίας ο Δήμος Καισαριανής προχώρησε σε εργασίες καθαρισμού και απόφραξης φρεατίων όμβριων υδάτων και σήμερα συνεργείο του Δήμου ελέγχει τα φρεάτια για αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων.
Για έκτακτα περιστατικά οι πολίτες μπορούν να ειδοποιούν στα τηλέφωνα: 2107293391, 2107243100 (Συνεργεία Δήμου Καισαριανής) και 2107244042 - 2107344150 (Εθελοντική Δασοπροστασία Δήμου Καισαριανής)
Στο πλαίσιο της προστασίας των πολιτών και ιδιαίτερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ο Δήμος Καισαριανής θα λειτουργήσει θερμαινόμενους χώρους,
από 3/1/2019 έως 6/1/2019, στο:

 

Α ΚΑΠΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ (Φιλαδελφείας 37) Πέμπτη 3/1/2019 και Σάββατο 5/1/2019 από τις 8.00πμ έως τις 8.00μμ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ 2107240661
Β ΚΑΠΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ (Πανιωνίου 13) Παρασκευή 4/1/2019 και Κυριακή 6/1/2019 από τις 8.00πμ έως και τις 8.00μμ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ 2107216100
Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr


Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό ή λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.


Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Δήμου Καισαριανής kaisariani.gr, καθώς και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr

 

1aaa-omprela-viron

 

Θερμαινόμενος χώρος στη διάθεση των πολιτών από τον Δήμο Βύρωνα

 

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που αναμένονται -και για όσο διατηρηθεί ο παγετός- ο Δήμος Βύρωνα θέτει ως θερμαινόμενο χώρο στη διάθεση των πολιτών και σε 24ωρη βάση από σήμερα Πέμπτη 3 Ιανουαρίου έως το μεσημέρι της Παρασκευής 4 Ιανουαρίου:
Το Πολυδύναμο Κέντρο Πρόνοιας Δήμου Βύρωνα (Καλλιπόλεως 59 & Αγίας Σοφίας), τηλ. 2107624403.
Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.

 

Εφημερίδα - Τεύχος 72

    

marketinn

 

1aaa-afisaspk16

 1aaa-EmeisDuo

 

1aaa-afisa-xar2

 

Τελευταία Νέα
Δ. Κουτσούμπας: Τη μάχη στο Δήμο της Καισαριανής θα την ξανακερδίσουμε

Δ. Κουτσούμπας: Τη μάχη στο Δήμο της Καισαριανής θα την ξανακερδίσουμε

  Κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ στις καθημερινές μάχες, στους τόπους δουλειάς,..

Readmore

Πάνω από 500 σχολικοί φύλακες επιστρέφουν στα σχολεία

Πάνω από 500 σχολικοί φύλακες επιστρέφουν στα σχολεία

  Με διάταξη, η οποία περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερ..

Readmore

Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ τη Δευτέρα στην Καισαριανή

Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ τη Δευτέρα στην Καισαριανή

Readmore

Η εκλογική διακήρυξη της Πρωτοβουλίας Πολιτών Βύρωνα

Η εκλογική διακήρυξη της Πρωτοβουλίας Πολιτών Βύρωνα

  «Κάλεσμα ενότητας και συμμετοχής» απευθύνει η Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα μ..

Readmore

Περιοδεία του Γιώργου Πατούλη στην Καισαριανή

Περιοδεία του Γιώργου Πατούλη στην Καισαριανή

  Η ανάγκη στήριξης της γυναικείας συμμετοχής στο κοινωνικό και επιχειρηματι..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.