Ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2019 του Δήμου Καισαριανής

1aaa-Budget-FiscallΣτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καισαριανής την Τρίτη 27 Νοεμβρίου συζητήθηκε και ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου για το έτος 2019, καθώς επίσης και το τεχνικό πρόγραμμα.
Με την εισηγητική ομιλία του ο Αντιδήμαρχος Σίμος Πολυχρονάκης ανέδειξε το πλαίσιο λειτουργίας των Δήμων και τα ασφυκτικά οικονομικά δεδομένα τους, καθώς καλούνται από την κεντρική εξουσία να παίξουν ειδικό ρόλο στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των προηγούμενων ετών, που γίνεται -παρά την προπαγάνδα για το αντίθετο- πιο αντιδραστική, παίρνει μόνιμα χαρακτηριστικά και στη "μεταμνημονιακή" περίοδο, την εποχή της "ανάπτυξης".


Αποκάλυψε τα πραγματικά οικονομικά μεγέθη και τις συνεχιζόμενες μειώσεις της κρατικής χρηματοδότησης για την λειτουργία των Δήμων, καθώς και τον πραγματικό χαρακτήρα της νέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη Τοπική Διοίκηση, τον Κλεισθένη, αλλά και το σύνολο των σχετικών νομοθετημάτων που προωθήθηκαν με φρενίτιδα τα χρόνια που προηγήθηκαν, και τα οποία δεν συνεχίζουν απλά την πολιτική που γνωρίσαμε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά την εμβαθύνουν και την εκσυγχρονίζουν.
Ο Αντιδήμαρχος στην εισήγησή του τόνισε το γεγονός ότι σε όλο αυτό το διάστημα η δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο με τις αποφάσεις του, στάθηκε αντιπολίτευση στην κυρίαρχη πολιτική. Εναντιώθηκε στη νέα διοικητική μεταρρύθμιση, καταδίκασε τη νέα παραχώρηση της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας, δεν επέτρεψε, με την αμέριστη συμπαράσταση των εργαζομένων του, την υλοποίηση στο Δήμο του μέτρου των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, προστατεύοντας στην πράξη τις πιο ταλαιπωρημένες οικογένειες της συνοικίας μας. Ταυτόχρονα, συνέχισε την προσπάθεια ανακούφισης και στήριξης της λαϊκής οικογένειας εξαντλώντας τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου βάζοντας προτεραιότητες στους εξής βασικούς άξονες: Την πρόσβαση στην Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά της συνοικίας χωρίς προϋποθέσεις και φραγμούς, τη διαμόρφωση ολοκληρωμένου Τεχνικού Προγράμματος με έργα και παρεμβάσεις που απαντάνε σε αναγνωρισμένες λαϊκές ανάγκες στην πόλη και στη διεκδίκηση της χρηματοδότησής τους, την ανάπτυξη προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού και πολιτισμού με λαϊκά χαρακτηριστικά και συμμετοχή αλλά και περιεχόμενο.
Για τον Προϋπολογισμό του Δήμου για το έτος 2019:
Υπέρ ψήφισαν όλοι οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο Ευάγγελος Κακανάκης (από την «Καισαριανή πόλη για όλους») και ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Κατσαρέλης Νικόδημος.
Κατά ψήφισαν οι: Βοσκόπουλος Χρήστος, Αντωνόπουλος Δημήτριος (από την «Καισαριανή Τώρα») και ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Γαβρίλης Γεώργιος.
Λευκό ψήφισαν οι: Κοντόσταυλος Γεώργιος, Σοφιανόπουλος Γεώργιος (από τη «Συνεργασία Πολιτών») Καμπάκας Αντώνιος, Λυκούδης Αλεβίζος, Νίκος Βερλέκης (από την «Καισαριανή Δημιουργία»)
Για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το έτος 2019:
Υπέρ ψήφισαν όλοι οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο Καμπάκας Αντώνιος, Λυκούδης Αλεβίζος, Νίκος Βερλέκης (από την «Καισαριανή Δημιουργία»), ο Βοσκόπουλος Χρήστος, Αντωνόπουλος Δημήτριος (από την «Καισαριανή Τώρα»), ο Ευάγγελος Κακανάκης (από την «Καισαριανή πόλη για όλους») και ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Κατσαρέλης Νικόδημος.
Κατά ψήφισε ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Γαβρίλης Γεώργιος.
Λευκό ψήφισαν οι: Κοντόσταυλος Γεώργιος, Σοφιανόπουλος Γεώργιος (από τη «Συνεργασία Πολιτών»).
Στην ιστοσελίδα του Δήμου Καισαριανής υπάρχει αναρτημένη η εισηγητική ομιλία του Αντιδημάρχου Καισαριανής Σίμου Πολυχρονάκη, καθώς και βιντεοσκοπημένη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τις ομιλίες όλων των Δημοτικών Συμβούλων που μίλησαν στη συνεδρίαση.

 

Δείτε εδώ τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εφημερίδα - Τεύχος 71

    

marketinn

 

1aaa-pazari13

 1aaa-agapw-zu

1aaa-afisa-npdd

1aaa-nipiagwgeio

1aaa-christmas-2018

 

Τελευταία Νέα
Κοινωνικό «πρόσωπο» μόνον τα Χριστούγεννα;

Κοινωνικό «πρόσωπο» μόνον τα Χριστούγεννα;

Της Κορίνας Δαμουλιάνου     Κοινωνικό μέρισμα, μπαζάρ, εκδηλώσεις… ο Δεκέμ..

Readmore

Παρουσιάζεται στην ΑΛΕΚΑ το σχέδιο βιώσιμης κινητικότητας στο Ζωγράφου

Παρουσιάζεται στην ΑΛΕΚΑ το σχέδιο βιώσιμης κινητικότητας στο Ζωγράφου

  Σε παρουσίαση συζήτηση των αποτελεσμάτων του ερυνητικού προγράμματος του Ε...

Readmore

Δωρεάν δημόσιο Wi Fi  σε 14 δήμους με την υποστήριξη της Π.Ε.Δ.Α

Δωρεάν δημόσιο Wi Fi σε 14 δήμους με την υποστήριξη της Π.Ε.Δ.Α

  Ποσοστό επιτυχίας 87,5% στην διεκδίκηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττική..

Readmore

Ανανεώνεται ο στόλος οχημάτων και ο εξοπλισμός του Δήμου Καισαριανής

Ανανεώνεται ο στόλος οχημάτων και ο εξοπλισμός του Δήμου Καισαριανής

Με την προμήθεια οχημάτων και μηχανολογικού εξοπλισμού ο Δήμος Καισαριανής ενισχ..

Readmore

Για τη δικιά μας Ελένη..

Για τη δικιά μας Ελένη..

Ανακοίνωση της Συνεργασίας Πολιτών για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη   &nb..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.