Σταμέλος για δεύτερη θητεία στην Καισαριανή

1aaa-5stamjelosΣτη γεμάτη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής, έγινε η ανακήρυξη του δημάρχου Ηλία Σταμέλου ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης και στις εκλογές του 2019. Παράλληλα, έγινε και μια αποτίμηση του έργου που επιτέλεσε η διοίκησή του τα προηγούμενα χρόνια.
Την ανακοίνωση του Ηλία Σταμέλου ως επικεφαλής του συνδυασμού, έκανε με την ομιλία του ο Θεμης Γκιώνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Ο Θ. Γκιώνης κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ παντού και σε δράση μαζί του, γιατί τα «δύσκολα δεν πέρασαν όπως λένε, αλλά είναι μπροστά μας». «Χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ παντού, δύναμη αντίστασης και διεκδίκησης, συσπείρωσης για να ξεκινήσει μια αντίστροφη πορεία.

Για να μεγαλώσουν και να αυξηθούν τα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση και συμφωνεί και η ΝΔ. Για να πληθύνουν οι εστίες αντίστασης και διεκδίκησης. Για να νιώσουν αδύναμοι κυβέρνηση και κόμματα που τσακίζουν τη ζωή μας. Για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, να δυναμώσει η εναντίωση στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις αιτίες τους», σημείωσε.

Η τοποθέτηση του δημάρχου
Ο Δήμαρχος στην ομιλία του ανέδειξε το αντιδραστικό πλαίσιο μέσα στο οποίο καλούνται να λειτουργήσουν οι Δήμοι με «τις αντιδραστικές εξελίξεις στο χώρο της Τοπικής Διοίκησης να συνεχίζονται και με τον νέο νόμο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι αλλαγές αυτές είναι άρρηκτα δεμένες με την πολιτική και την στρατηγική της Ε.Ε, τις ανάγκες και τις επιδιώξεις του κεφαλαίου για αυτό υλοποιούνται και στηρίζονται από όλες τις αστικές δυνάμεις ανεξάρτητα από επιμέρους διαφορές.».
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην ομιλία του ο Δήμαρχος «Μέρος της ίδιας πολιτικής αποτελεί η περικοπή της χρηματοδότηση προς την τοπική διοίκηση πάνω από 65%, ενώ μόνο για το 2018 θα έχουμε μείωση κατά 250.000 ευρώ για τον δήμο μας. Την ίδια στιγμή, η κεντρική διοίκηση μεταφέρει στους Δήμους σειρά νέων αρμοδιοτήτων, προωθεί την ανταποδοτικότητα σε όλες τις υπηρεσίες, αντικαθιστά το μόνιμο προσωπικό με κάθε είδος εργασιακής σχέσης. Ταυτόχρονα, δίνει τη δυνατότητα για περεταίρω φορολόγηση από τους δήμους. Σε αυτό άλλωστε στοχεύει και η πρόταση της ΝΔ για είσπραξη του ΦΠΑ από τους δήμους με ταυτόχρονο κόψιμο της κρατικής χρηματοδότησης. Ενώ, στο αποκορύφωμα της αντιλαϊκής της πολιτικής εντάσσεται και η υποχρέωση των δήμων να κάνουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς από 500 ευρώ και πάνω».
Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση η Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης, όλα αυτά τα 4 χρόνια απέδειξε στην πράξη ότι οδηγός της αποτελεί το συμφέρον του λαού, η στήριξη στην πάλη του για τα δικαιώματά του, κόντρα σε όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές. «Πήραμε θέση ενάντια στα μνημόνια και σε κάθε μέτρο που έθιγε τα λαϊκά στρώματα, διεκδικήσαμε αυτά που δικαιούται ο λαός σε έργα και υποδομές. Πήραμε πρωτοβουλίες μαζί με άλλους δημάρχους για σημαντικά θέματα όπως στους πλειστηριασμούς. Επιλέξαμε να στηρίξουμε τις νέες οικογένειες παίρνοντας όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς και ταυτόχρονα απαλλάξαμε από τα τροφεία όσους έχουν εισόδημα μέχρι 25.00 ευρώ. Στηρίξαμε τη νεολαία της πόλης μας στο δικαίωμα στην μόρφωση, αναβαθμίζοντας τα σχολεία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό. Στηρίξαμε τους αγώνες των εργαζόμενων, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενάντια στην αντιδραστική αξιολόγηση. Η στάση μας ως δημοτική αρχή ήταν με όλους τους τρόπους ενάντια στην κυβερνητική πολιτική στο σύνολο της. Κινηθήκαμε στην κατεύθυνση που και προεκλογικά είχαμε προβάλει ότι θα είμαστε στήριγμα στον λαό και την πάλη του.»
Τόνισε ότι «αυτή η προσπάθεια μας αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστούμε σε ποια κατάσταση βρισκόταν ο δήμος .Ο δήμος ήταν πρακτικά σε πτώχευση». Από την αναλυτική παρουσίαση των στοιχείων που έκανε ο Δήμαρχος προκύπτει ότι τα συνολικά χρέη σε δάνεια, οφειλές εργαζομένων, προμηθευτών, πρώην ΔΕΚΟ κλπ ξεπερνούσαν τα 6.5 εκ. Με μεγάλη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής όλα αυτά τα χρόνια έγινε εφικτό στο μεγαλύτερο μέρος τους να έχουν αποπληρωθεί ή να εξυπηρετούνται κανονικά, με το Δήμο πλέον να είναι σε σαφώς καλύτερη κατάσταση, δίνοντας δυνατότητες να ανταποκριθεί τόσο στα ανελαστικά έξοδα αλλά και να υλοποιήσουν σειρά παρεμβάσεων στην πόλη μας απόλυτα αναγκαίες.

 

1aaa-kaisarianh-7


Στάθηκε αναλυτικά στα έργα που υλοποιήθηκαν και βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και σε όσα σχεδιάζονται το επόμενο διάστημα. «Διεκδικήσαμε και διεκδικούμε έργα που είναι αναγκαία για την πόλη μας και τους κατοίκους παρά τις δυσκολίες που πρόβαλε ο κρατικός μηχανισμός ανοικτά ή καλυμμένα». Μέσα σε αυτά αναφέρθηκαν η ολοκλήρωση του Βιοκλιματικού Παιδικού Σταθμού, η δημιουργία νέας αίθουσας στον παιδικό σταθμό στο ΠΙΚΠΑ, η κατασκευή και ανακατασκευή των παιδικών χαρών του Δήμου, η πρώτη φάση ασφαλτόστρωσης στους δρόμους της πόλης, η αναβάθμιση του πράσινου στο πάρκο του Σκοπευτηρίου, οι παρεμβάσεις στα σχολεία της πόλης και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο που ξεπερνούν το 1 εκ ευρώ, καθώς και η δημιουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης. Στάθηκε στα έργα που υλοποιούνται αυτό το διάστημα μεταξύ των οποίων είναι το έργο της αποχέτευσης ύψους 3.200.000ευρώ, η β φάση της ασφαλτόστρωσης που ξεκινά το επόμενο διάστημα στην Καισαριανή, καθώς και σε όσα βρίσκονται στην φάση των προγραμματικών συμβάσεων και της ανάδειξης μειοδότη όπως οι μελέτες για το Σκοπευτήριο ύψους 200.000ευρώ, ο οδοφωτισμός με σύγχρονα σώματα Led ύψους 1.600.000 ευρώ, η δημιουργία του ΚΗΦΗ έργο ύψους 2 εκ ευρώ, η ανακατασκευή και των υπόλοιπων παιδικών χαρών στην πόλη, οι παρεμβάσεις στο δημοτικό στάδιο Μ. Κρητικόπουλος ύψους 165.000ευρώ, καθώς και τα αντιπλημμυρικά έργα στην Θεολόγου αλλά και παρεμβάσεις στην οδό Καραμολέγκου για την οδική ασφάλεια. «αυτά είναι τα μεγάλα έργα, χωρίς να αναφερόμαστε σε μικρότερες παρεμβάσεις που υλοποιούνται καθημερινά στην πόλη, και για ορισμένες παρατάξεις αποτελούν όπως λένε ¨αδιαμφισβήτητη στασιμότητα¨. Είναι γεγονός ότι πολλά θα ξεχάσουν κατά την προεκλογική περίοδο πάρα το γεγονός ότι τα έχουν ψηφίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώ άλλα θα προσπαθήσουν να τα οικειοποιηθούν. Ορισμένοι άλλοι θα μιλήσουν ότι γίνονται προεκλογικά κάνοντας είτε ότι δεν γνωρίζουν τον αγώνα που δίνουμε να υπογραφτεί μια προγραμματική σύμβαση μέχρι την ολοκλήρωση, είτε σκόπιμα την αποσιωπούν» ανέφερε ο Δήμαρχος.
Στάθηκε στα μετρά που έχουν ληφθεί στην κοινωνική πολιτική με στόχο να στηριχθούν οι πιο αδύναμοι, να πάρουν δύναμη και να μπορέσουν να διεκδικήσουν τη ζωή που τους αξίζει. Ανέδειξε τις μεγάλες πρωτοβουλίες που πήρε η Δημοτική Αρχή για το Σκοπευτήριο και οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την παραχώρηση του πάρκου στο Δήμο, καθώς και την οριστική απομάκρυνση της Σκοπευτικής Εταιρείας από αυτόν, βρίσκοντας έτσι δικαίωση οι αγώνες δεκαετιών του Καισαριανιώτικου λαού. Σε αυτές τις παρεμβάσεις δεν θα μπορούσε να λείπει η δημιουργία του Μουσείου ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, που στα σχεδόν τρία χρόνια λειτουργίας του πάνω από 30.000 άτομα το έχουν επισκεφθεί.
Ανέδειξε τις προσπάθειες που γίνονται στο επίπεδο της καθαριότητας με έναν στόλο 15ετιας με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό λόγω της απαγόρευσης των προσλήψεων. «Πάνω σε αυτήν την κατεύθυνση ανανεώνουμε και ενισχύουμε τον μηχανολογικό εξοπλισμό με πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου και αγορά νέων κάδων.»
Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφέρει την επιμονή της Δημοτικής Αρχής στην επαφή με τον κόσμο της πόλης. «Έχουμε πραγματοποιήσει ανοιχτά δημοτικά συμβούλια για όλα τα σοβαρά θέματα όπως του μετρό, των ναρκωτικών, του Σκοπευτηρίου, αλλά και για άλλα που απασχολούσαν τους δημότες. Έχουμε πραγματοποιήσει τρεις γενικές συνελεύσεις και δεκάδες στις γειτονιές της Καισαριανής».
«Όμως η συνολική στάση της Δημοτικής Αρχής και η σταθερά της να στηρίζει την πάλη του λαού», όπως τόνισε ο Δήμαρχος, «ενόχλησε ορισμένους. Πρώτα από όλα ενόχλησε την κυβέρνηση που δεν δίστασε να εξαπολύσει τεράστιας έκταση επίθεση από τα μέσα που ελέγχει γιατί δεν υποδεχτήκαμε τον κ Τσίπρα στην Καισαριανή, αλλά και συγκεκριμένους κύκλους στην πόλη μας γνωστούς για το αντικομουνιστικό τους μένος που με συκοφαντίες και ψέματα προσπαθούν να σπιλώσουν το έργο της Δημοτικής Αρχής.
Ακόμα είναι αυτοί που στο δημοτικό συμβούλιο, που ενώ έχουν ψηφίσει το 90% των προτάσεων της δημοτικής αρχής, δεν έχουν κάνει καμιά άλλη πρόταση πέρα από γενικόλογες αναφορές για την ανάπτυξη της πόλης. Μας κατηγορούν για ¨διαχειριστική λογική¨ όταν οι ίδιοι είναι μέλη των κομμάτων που έχουν φορτώσει τον ελληνικό λαό με μνημόνια και αντιλαϊκά μέτρα . Αυτοί μας κατηγορούν για κομματισμό χωρίς να μπορούν να αναφέρουν ούτε μία απόφαση μας που να μην υπηρέτησε τα συμφέροντα του λαού της Καισαριανής.»
Κλείνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος ανέφερε πως: «Πολλοί θα υποτιμήσουν το έργο που έχουμε κάνει και το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, θα κάνουν την τρίχα- τριχιά, θα φορτώσουν στην δημοτική αρχή τα προβλήματα της αντιλαϊκής πολιτικής που οι ίδιοι στηρίζουν, θα προχωρήσουν σε προβοκάτσιες, ήδη κάνουν πρόβες.
Σε όλους αυτούς όλοι μαζί θα απαντήσουμε ότι έχουμε πείρα από αγώνες, από τις δυσκολίες. Οι πράξεις μας αποδεικνύουν περίτρανα ότι υπηρετούμε τη μεγάλη πλειοψηφία τους λαού της Καισαριανής ανεξάρτητα ποιο κόμμα έχει ψηφίσει .
Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη ορμή, διεκδικώντας την ψήφο του λαού της Καισαριανής έχοντας σαν εφόδιο την προσφορά μας όλα αυτά τα χρόνια, κοιτώντας τους στα μάτια ότι κάναμε το καθήκον μας.».

 

Παρέμβαση Βασιλάκη

 

Τέλος, παρέμβαση στην συγκέντρωση έκανε η περιφερειακή σύμβουλος Άννα Βασιλάκη, δηλώνοντας τη στήριξή της στο ΚΚΕ και λέγοντας μεταξύ άλλων: «Κι εγώ όπως και πολλοί άλλοι, με τη λογική του εφικτού, πιστέψαμε πως μια αριστερή διακυβέρνηση, στο πλαίσιο του καπιταλισμού θα μπορούσε να ασκήσει φιλολαϊκή πολιτική. Ωστόσο η ίδια η ζωή μέρα τη μέρα επιβεβαίωσε το αντίθετο, ότι δηλαδή τα μεγάλα προβλήματα του λαού δεν μπορούν να λυθούν χωρίς σύγκρουση με τις αιτίες που τα γεννούν. Τα συμπεράσματά μου με οδήγησαν πολύ σύντομα στο να διαχωρίσω τη θέση μου από τον ΣΥΡΙΖΑ στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής. Η άμεση πείρα που απέκτησα σε συνδυασμό με τη γενική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση απέδειξαν αυτό που το ΚΚΕ έλεγε στο λαό από την πρώτη στιγμή, ότι δηλαδή είναι ταγμένη ενάντια στην εργατική τάξη και το λαό και κάνουν τα πάντα για λογαριασμό του κεφαλαίου, των μονοπωλίων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Εφημερίδα - Τεύχος 82

    

marketinn

 

1aaa-agora-biron

 

1aaa-afisaesamea

Τελευταία Νέα
Θεοδωρικάκος: Δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ από τον «Φιλόδημο»

Θεοδωρικάκος: Δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ από τον «Φιλόδημο»

Τη διαβεβαίωση ότι όλα τα έργα που είχαν προγραμματισθεί με το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟ..

Readmore

Κέρδισε τις εντυπώσεις το Zografou City Run

Κέρδισε τις εντυπώσεις το Zografou City Run

  Σε μία μεγάλη γιορτή, όχι μόνο για την πόλη του Ζωγράφου, αλλά για όλη την Αθή..

Readmore

Τι εκπλήξεις επιφυλάσσει ακόμη ο κ. Βοσκόπουλος στους συνοδοιπόρους του;

Τι εκπλήξεις επιφυλάσσει ακόμη ο κ. Βοσκόπουλος στους συνοδοιπόρους του;

  Ο κ. Βοσκόπουλος κατήλθε στις δημοτικές εκλογές με χρίσμα του ΚΙΝΑΛ. Για την ..

Readmore

«Αγαπώ Ζωγράφου»: Βαδίζω-συμβαδίζω με την πόλη μου

«Αγαπώ Ζωγράφου»: Βαδίζω-συμβαδίζω με την πόλη μου

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Δημοτική Κίνηση «Αγαπώ Ζωγράφου» αναλαμβάνει την..

Readmore

ΕΑΣ: Όχι βρεφικός σταθμός στο Κέντρο ΑΜΕΑ Καισαριανής

ΕΑΣ: Όχι βρεφικός σταθμός στο Κέντρο ΑΜΕΑ Καισαριανής

«Η ΕΑΣ εργαζομένων Δήμου Καισαριανής, παίρνοντας υπόψη τη θέση των εργαζομένων στ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.