Η ΚΕΔΗΚ άλλαξε σελίδα

Τι εικόνα παρουσίαζε η εταιρεία το 2015
και ποιες δυνατότητες ανοίγονται σήμερα

 

1aaa-kedik

 

Με αφορμή την ένταξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καισαριανής (Κ.Ε.ΔΗ.Κ) στο πρόγραμμα εξόφλησης ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τρίτους, είναι απαραίτητο να δώσουμε στους Καισαριανιώτες, ιδιαίτερα στους επισκέπτες που απολαμβάνουν καθημερινά τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι δομές της (σε «ΞΥΛΙΝΑ, «ΚΑΛΟΠΟΥΛΑ», στον κινηματογράφο ΑΙΟΛΙΑ και στο Δημοτικό Νεκροταφείο), που στήριξαν και στηρίζουν την ΚΕΔΗΚ, μια συνολικότερη εικόνα της πορείας της και των προσπαθειών που καταβλήθηκαν για τη βιωσιμότητα και την αναβάθμισή της.


Αναλαμβάνοντας τη διοίκηση της Κοινωφελούς το 2015 η κατάσταση της και η εικόνα των κυλικείων που διαχειρίζεται ήταν προβληματική και δυσοίωνη. Οι οικονομικές οφειλές παρελθόντων ετών "έπνιγαν" την επιχείρηση. Αυτές στο ΙΚΑ έφταναν τις 160.000€, στην Εφορεία τις 35.000€. Σε εργαζόμενους για δεδουλευμένα τις 120.000€, ενώ σε προμηθευτές και τρίτους ξεπέρναγαν τις 450.000€. Το κυριότερο, οι ισολογισμοί των τελευταίων ετών ήταν ζημιογόνοι, παρά την αξιόλογη οικονομική κίνηση των κυλικείων που αποτελούν διαχρονικά πόλο έλξης για επισκέπτες απ’ όλη την Αθήνα.
Η εικόνα αυτή, με δεδομένη την αδυναμία του Δήμου Καισαριανής να στηρίξει οικονομικά λόγω της ραγδαίας υποχρηματοδότησης των Δήμων που έχει φτάσει πια στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων χρόνων, υπέσκαπτε κάθε πτυχή της λειτουργίας της ΚΕΔΗΚ. Χαρακτηριστικά:
• Όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί της ήταν δεσμευμένοι με κατασχετήρια, καθιστώντας αδύνατη σχεδόν κάθε τραπεζική συναλλαγή.
• Το πιστωτικό κύρος της ΚΕΔΗΚ προς τους προμηθευτές της ήταν ανύπαρκτο και το πρώτο διάστημα κανένας δε δεχόταν να την προμηθεύσει με τα απαραίτητα αναλώσιμα.
• Οι εγκαταστάσεις της είχαν χρόνια να συντηρηθούν ουσιαστικά.
Συνολικά η ΚΕΔΗΚ αδυνατούσε να προσφέρει στην πόλη και τους κατοίκους της το κοινωφελές έργο που θα θέλαμε και για το οποίο αρχικά προοριζόταν.
Στα χρόνια αυτά, με κοπιαστική προσπάθεια της διοίκησης και στηριζόμενοι αποκλειστικά στις δυνατότητες της Κοινωφελούς, έγινε εφικτό να αντιστραφεί αυτή η εικόνα. Η ΚΕΔΗΚ όχι μόνο δεν έχει δημιουργήσει νέα χρέη, αλλά και από τα έσοδά της κατόρθωσε να αποπληρώσει ένα σημαντικό μέρος των παρελθόντων οφειλών, κυρίως σε ΙΚΑ, Εφορία, και το σύνολο των δεδουλευμένων σε εργαζόμενους.
Μέσα στις πολύ δύσκολες αυτές συνθήκες, προχωρήσαμε σε μείωση των τιμών και αφομοιώσαμε όλες τις αυξήσεις του ΦΠΑ. Η λειτουργία της ΚΕΔΗΚ, ενίσχυσε σημαντικά τις κοινωνικές δομές του Δήμου, όπως το κοινωνικό συσσίτιο. Κάναμε την πρόσβαση στον πολιτισμό για τους Καισαριανιώτες ευκολότερη με το θεσμό των δωρεάν προβολών στο θερινό κινηματογράφο «ΑΙΟΛΙΑ» αλλά και τις παραστάσεις θεάτρου σκιών στα Ξύλινα. Στηρίξαμε τις αθλητικές δράσεις του Δήμου, καθώς και τη λειτουργία του καλοκαιρινού camp του Δήμου με μεγάλη επιτυχία και αναγνωρισιμότητα και με το μισό κόστος από αυτό που βάρυνε το Δήμο και τους Δημότες τα προηγούμενα χρόνια. Προχωρήσαμε σε αναγκαίες εργασίες αναβάθμισης των εγκαταστάσεων των κυλικείων, που αναδεικνύουν το φυσικό πλούτο της περιοχής και κάνουν πιο προσιτή την πρόσβαση σε αυτόν.
Με την ένταξή μας στο πρόγραμμα εξόφλησης του Υπουργείου, δρομολογείται πλέον η αποπληρωμή και των τελευταίων οφειλών, που φτάνουν τις 380.000€. Χρέη που δημιουργήθηκαν πριν από το 2015 και αφορούν αναλυτικά:

 

ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΕΙΔΟΣ ΟΦΕΙΛΗΣ

ΠΟΣΟ

2004-2005

Εργασίες για τη διαμόρφωση του Μνημείο των πεσόντων στο Σκοπευτηρίου και στο Κέντρο Υγείας Παιδιού.

86.419

2008-2009-2010

Αποπληρωμή του χώρου φιλοξενίας των Καλοκαιρινών Campτου Δήμου Καισαριανής.

99.750€

2010

Προμήθειες αναλώσιμων για τα κυλικεία.

75.697€

2014

Προμήθειες αναλώσιμων για τα κυλικεία.

22.527€

2008-2010

Διάφορες εργολαβίες έργων

27.748€

2011

Υπηρεσίες λογιστών

34.133,00€

2014

Υπηρεσίες λογιστών

38.809,60€

 


Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι οφειλές της ΚΕΔΗΚ σε προμηθευτές και τρίτους πρακτικά μηδενίζονται.
Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της τεράστιας προσπάθειας που καταβλήθηκε, η ΚΕΔΗΚ πλέον όχι μόνο λειτουργεί και προσφέρει, αλλά λειτουργεί με διαφάνεια και έλεγχο από τα όργανα του Δήμου Καισαριανής και τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες. Εξάλλου με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου είναι σε εξέλιξη ο διαχειριστικός έλεγχος για τα χρόνια 2012-2014.
Η ΚΕΔΗΚ απαλλαγμένη πλέον από βαρίδια του παρελθόντος και τις παθογένειες παίρνει ανάσα. Με νέους όρους πια, δίνεται δυνατότητα να σχεδιάζει με σκοπό την αναβάθμιση του κοινωφελούς της έργου, για να μπορεί ο λαός της πόλης μας αλλά και όλοι οι επισκέπτες της να απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, να στηρίζονται οι ανάγκες τους σε αναψυχή, πολιτισμό και αθλητισμό.
Έχοντας συναίσθηση ότι έχουν ακόμη να γίνουν πολλά, συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα σε αυτό το δρόμο.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΔΗΚ
ΙΩΣΗΦ ΤΣΙΤΣΙΡΙΔΗΣ

Εφημερίδα - Τεύχος 72

    

marketinn

1aaa-afisa-xar2

 

Τελευταία Νέα
Πού έχει βάλει τον πήχη το «Αγαπώ Ζωγράφου»;

Πού έχει βάλει τον πήχη το «Αγαπώ Ζωγράφου»;

  Δυναμική παράταξης με προοπτική, που κάποιοι μάλιστα την βλέπουν να αποτελε..

Readmore

Η Π.Ε.Δ.Α. χαιρετίζει τη ρύθμιση  των οφειλών προς τους Δήμους

Η Π.Ε.Δ.Α. χαιρετίζει τη ρύθμιση των οφειλών προς τους Δήμους

H Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής χαιρετίζει την ανταπόκριση του Υπουργείου Εσω..

Readmore

«Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία», την Κυριακή στο Δημαρχείο Καισαριανής

«Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία», την Κυριακή στο Δημαρχείο Καισαριανής

  Το θεατρικό έργο «Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία» του Ροζέ Βιτράκ, παρουσ..

Readmore

Εκδήλωση παρουσίασης απολογισμού Δημάρχου Ζωγράφου Τίνας  Καφατσάκη

Εκδήλωση παρουσίασης απολογισμού Δημάρχου Ζωγράφου Τίνας Καφατσάκη

  «Η Δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη παρουσίασε τον πλούσιο απολογισμό του έ..

Readmore

Δωρεάν wi fi για όλους στον Βύρωνα

Δωρεάν wi fi για όλους στον Βύρωνα

Δωρεάν συνδεσιμότητα Wi-Fi θα παρέχει στους δημότες και τους επισκέπτες του ο Δήμος ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.