Ξεκινάει σήμερα η μεγάλη γιορτή Αθλητισμού του Δήμου Καισαριανής

1aaa-giorti athlitismou

 

Φθάνοντας φέτος στην ολοκλήρωση των προγραμμάτων άθλησης για όλους για το έτος 2018 διοργανώνεται στην πόλη μας μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού.
Για πάνω από ένα μήνα στην Καισαριανή θα πραγματοποιηθούν πληθώρα εκδηλώσεων με αθλητικές επιδείξεις, διαλέξεις για τον αθλητισμό, τουρνουά μπάσκετ, καθώς και η καθιερωμένη πλέον τριήμερη αθλητική γιορτή για το ποδόσφαιρο.


Με τη διοργάνωση αυτών των αθλητικών εκδηλώσεων επιθυμούμε να ευαισθητοποιήσουμε περισσότερο κόσμο στον αθλητισμό και τη φυσική άσκηση, να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Καισαριανής. Γιατί για εμάς ο αθλητισμός δεν είναι μια πολυτέλεια, είναι ανάγκη του λαού και της νεολαίας για τη βελτίωση της υγείας, για την αρμονική ανάπτυξη του ανθρώπινου οργανισμού. Γιατί ο αθλητισμός και η φυσική αγωγή βοηθούν τον άνθρωπο να ενταχθεί στην κοινωνία, να δουλεύει συλλογικά, να έχει στόχους, να αντιμετωπίζει τα προβλήματά του.
Γι’ αυτό και στο Δήμο μας αποτελεί προτεραιότητα. Για τρίτη χρονιά λειτουργούμε τα προγράμματα Αθλητισμού για όλους, με πληθώρα τμημάτων και αθλημάτων όπου όλες οι ηλικίες μπορούν να αθληθούν δωρεάν ή με χαμηλό αντίτιμο από εξειδικευμένο προσωπικό. Ρίξαμε βάρος στην συντήρηση και βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου, ενώ ταυτόχρονα στηρίξαμε τον σχολικό αθλητισμό με την παροχή στα σχολεία των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου ώστε το μάθημα της φυσικής αγωγής να πραγματοποιείται σε ασφαλείς, σύγχρονους, αθλητικούς χώρους.
Συνεχίζουμε αυτήν μας την προσπάθεια και καλούμε όλο το λαό να συμμετέχει στη μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
• Τετάρτη 16/5 στο ειδικό σχολείο «Ρόζα Ιμβριώτη», 6.00μμ: «Ένταξη μέσα από τη φυσική αγωγή», ομιλητής ο Αν/της Καθηγητής ΤΕΦΑΑ Εμμανουήλ Σκορδίλης. Πριν από τη διάλεξη θα πραγματοποιηθούν γυμναστικές επιδείξεις από τα αθλητικά τμήματα ΑμεΑ του Δήμου Καισαριανής.
• Κυριακή 20/5, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής, 6.00μμ: «Αγάπη και όρια ο χρυσός κανόνας στην ψυχολογική ανάπτυξη των παιδιών» ομιλήτρια η Αν/ρια Καθηγήτρια ΤΕΦΑΑ Μαρία Ψυχουντάκη. Πριν από τη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί επίδειξη Μπάσκετ από τα τμήματα του Δήμου Καισαριανής.
• Δευτέρα 21/5, στα Δημοτικά Σχολεία Βενιζέλου, 6.00μμ: «Διατροφή και φυσικά δραστήρια παιδιά», ομιλητής ο Επ/ρος Καθηγητής ΤΕΦΑΑ Βασίλης Πασχάλης. Πριν από τη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί επίδειξη βόλεϊ από τα τμήματα του Δήμου Καισαριανής.
• Τρίτη 29/5, στο Α ΚΑΠΗ Καισαριανής, 6.00μμ: «Άσκηση για ηλικιωμένα άτομα: ανάγκη και όχι πολυτέλεια», ομιλήτρια η Αν/ρια Καθηγήτρια ΤΕΦΑΑ Μαρία Κοσκολού. Πριν από τη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί αθλητική επίδειξη των τμημάτων του Δήμου Καισαριανής αθλητισμός και Τρίτη ηλικία.
• Κυριακή 3/6, στα 3ο-6ο Δημοτικά Σχολεία Καισαριανής, 6.00μμ: «Αντιμετώπιση υποκινητικότητας παιδιών σχολικής ηλικίας» ομιλήτρια η ΕΙΔΙΠ ΤΕΦΑΑ Ειρήνη Κόσσυβα. Πριν από τη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί επίδειξη ενόργανης γυμναστικής και πυγμαχίας από τα τμήματα του Δήμου Καισαριανής.
Το τριήμερο 8,9 και 10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η 3η Αθλητική Γιορτή του Δήμου μας με αγώνες μεταξύ των ποδοσφαιρικών ακαδημιών στο γήπεδο ποδοσφαίρου ΝΗΑΡ-ΗΣΤ. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Ιουνίου στις 5.00μμ στο κλειστό γήπεδο ΝΗΑΡ-ΗΣΤ διάλεξη του Κοσμήτορα του ΤΕΦΑΑ Νικόλαου Γελαδά με θέμα «Παιδικό Άσθμα: η άσκηση είναι ευλογία ή κατάρα;».
Η μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού θα κλείσει με το τουρνουά μπάσκετ ενηλίκων 3x3, το οποίο φέτος θα είναι αφιερωμένο στη ζωή χωρίς εξαρτήσεις. Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο Μπάσκετ στα «Ξύλινα» στις 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου, ενώ τις δύο αυτές ημέρες θα πραγματοποιηθεί και επίδειξη των αερόβιων τμημάτων του Δήμου Καισαριανής.

Εφημερίδα - Τεύχος 69

    

marketinn

 

Τελευταία Νέα
Παραμένει η εργασιακή ομηρία σε εργαζόμενους με το ΕΣΠΑ

Παραμένει η εργασιακή ομηρία σε εργαζόμενους με το ΕΣΠΑ

Ανακοίνωση του Δικτύου Εργαζομένων στους ΟΤΑ   «Δημοσιεύτηκε ο Νόμος 4563, Αρ. Φύ..

Readmore

Σαν προσωπική εξομολόγηση στην Καισαριανή

Σαν προσωπική εξομολόγηση στην Καισαριανή

Με τον τίτλο «Σαν προσωπική εξομολόγηση στην Καισαριανή-Απάντηση στα σενάρια» ο Α..

Readmore

40 ακίνητα του Δήμου Βύρωνα στο Υπερταμείο

40 ακίνητα του Δήμου Βύρωνα στο Υπερταμείο

Διαμαρτυρία των 6 ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων του Δήμου Βύρωνα   -Αίτημα γ..

Readmore

«Εσύ Χριστό εγώ Αλλάχ, όμως κι οι δυο μας αχ και βαχ..»

«Εσύ Χριστό εγώ Αλλάχ, όμως κι οι δυο μας αχ και βαχ..»

Την πρόθεση τους για συμβολική, αλλά και ουσιαστική, συμπαράστασή στους φίλους Έλ..

Readmore

Απάντηση σε καταγγελία για κλοπή από το ταμείο του Φεστιβάλ Βύρωνα

Απάντηση σε καταγγελία για κλοπή από το ταμείο του Φεστιβάλ Βύρωνα

Ενημέρωση από την Πρόεδρο του Διαδημοτικού Δικτύου Πολιτισμού Δήμων Βύρωνα & Δ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.