Συναυλία του Δήμου Ζωγράφου για την 25η Μαρτίου

1aaa-andriopoulosΟ Δήμος Ζωγράφου, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, διοργανώνει μία επετειακή μουσική εκδήλωση στον Πολυχώρο ΑΛΕΚΑ (Γ΄ Ορεινής Ταξιαρχίας, Ζωγράφου) όπου θα παρουσιαστεί το μουσικό έργο «Γράμματα στο Μακρυγιάννη» του Ηλία Ανδριόπουλου.
Ο Ηλίας Ανδριόπουλος ανήκει στους κορυφαίους συνθέτες που διαθέτει ο τόπος μας, με έργο πολύπλευρο και αγαπητό από το ευρύ κοινό.
Μαζί του σε αυτό το μουσικό ταξίδι, δύο σπουδαίοι Έλληνες ερμηνευτές. Ο κλασσικός πια Μανώλης Μητσιάς που έχει αφήσει έντονο το ερμηνευτικό του στίγμα στο νεοελληνικό μας τραγούδι και η Θεοδώρα Μπάκα που ανήκει στην νεότερη καλλιτεχνική γενιά και μας έρχεται με επιτυχημένη θητεία και διακρίσεις από το λυρικό τραγούδι.

 


΄Όσοι λοιπόν βρεθούν την Κυριακή στις 20.30, στον Πολυχώρο ΑΛΕΚΑ, θα απολαύσουν εκτός από το έργο Γράμματα στο Μακρυγιάννη και μία μουσική διαδρομή σε τραγούδια-σταθμούς του Ηλία Ανδριόπουλου από τις δισκογραφικές δουλειές του «Λαϊκά Προάστια», «Ξένες Πόρτες», «Αργοναύτες», «Προσανατολισμούς», «Ωδές», «Πρώτο ΄Υμνο» , «Φιλόπατρι» κ.α. Ήχοι ελληνικοί, με τα λόγια των ποιητών.
Συμμετέχουν οι μουσικοί: Αχιλλέας Γουάστωρ - πιάνο, Αλέξανδρος Μποτίνης – βιολοντσέλο, Ηρακλής Ζάκκας -μαντολίνο ,μπουζούκι. Επιμέλεια προγράμματος Αχιλλέας Γουάστωρ.
Έχουν περάσει γύρω στα σαράντα χρόνια από τότε (1979), που ο Ηλίας Ανδριόπουλος καθιερώθηκε δυναμικά στην μουσική μας ζωή, καταθέτοντας σχεδόν ταυτόχρονα δύο εμβληματικά έργα : τα Γράμματα στο Μακρυγιάννη και τα Λαϊκά Προάστια. Στην συνέχεια ακολούθησαν με την ίδια καλλιτεχνική ένταση, ξαφνιάζοντας ευχάριστα το μουσικόφιλο κοινό της πατρίδας μας, οι Προσανατολισμοί -Ο.Ελύτη, οι Αργοναύτες –Γ Σεφέρη Ν. Γκάτσου Μ.Ελευθερίου, οι Ξένες Πόρτες, αι Ωδαί –Α. Κάλβου, ο Φιλόπατρις , ο Πρώτος ΄Υμνος κ.α.
Ο συνθέτης ξεδιπλώνει μέσα στο χρόνο μία εξελισσόμενη πορεία ωριμότητας και αυτό διακρίνεται τόσο στα απλά τραγούδια του, όσο και σε εκείνα τα πολύμορφα έργα του, που ανοίγονται σε μεγάλες συμφωνικές ορχήστρες, χορωδίες, ερμηνευτές κλπ.
Στη μακρά καλλιτεχνική του διαδρομή έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους τραγουδιστές όπως ο Μανώλης Μητσιάς, η Σωτηρία Μπέλλου, η ΄Αλκηστις Πρωτοψάλτη, η Θεοδώρα Μπάκα, η Νένα Βενετσάνου, ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος, η Μαρία Δημητριάδη ο Αντώνης Καλογιάννης και αρκετοί άλλοι.
Σημαντικές ορχήστρες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχουν παρουσιάσει το έργο του. Υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής στην Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας και Πρόεδρος της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Εφημερίδα - Τεύχος 68

    

marketinn

1aaa-MEETINGS JULY

 

Τελευταία Νέα
Απάντηση στους «έκπληκτους συκοφάντες» της ΕΑΣ από τον Δήμαρχο Καισαριανής

Απάντηση στους «έκπληκτους συκοφάντες» της ΕΑΣ από τον Δήμαρχο Καισαριανής

«Αλήθεια τι τους ενοχλεί περισσότερο; Η δική τους απουσία ή η παρουσία του Δημάρχο..

Readmore

Επιταχύνει το πρόγραμμα των ασφαλτοστρώσεων ο Δήμος Ζωγράφου

Επιταχύνει το πρόγραμμα των ασφαλτοστρώσεων ο Δήμος Ζωγράφου

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στους δρόμους του Δήμου Ζωγράφου με στόχο την ασ..

Readmore

Σε αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού με λαμπτήρες Led προχωρά ο Δ. Ζωγράφου

Σε αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού με λαμπτήρες Led προχωρά ο Δ. Ζωγράφου

  3.844 φωτιστικά παλαιάς τεχνολογίας θα αντικατασταθούν με φωτιστικά σώματα κα..

Readmore

Δίκτυο Εργαζομένων στους ΟΤΑ: Μαστίγιο και καρότο η πολιτική της κυβέρνησης

Δίκτυο Εργαζομένων στους ΟΤΑ: Μαστίγιο και καρότο η πολιτική της κυβέρνησης

Με καθυστέρηση ενός χρόνου, υπογράφηκε η ΚΥΑ για την συγκρότηση της επιτροπής και ..

Readmore

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Να πάρουμε τώρα μέτρα για τους μικρο-οφειλέτες

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Να πάρουμε τώρα μέτρα για τους μικρο-οφειλέτες

Πρόταση για διαγραφή και ρύθμιση χρεών μικρο-οφειλετών προς τον Δήμο Ζωγράφου εισ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.