Συναυλία του Δήμου Ζωγράφου για την 25η Μαρτίου

1aaa-andriopoulosΟ Δήμος Ζωγράφου, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, διοργανώνει μία επετειακή μουσική εκδήλωση στον Πολυχώρο ΑΛΕΚΑ (Γ΄ Ορεινής Ταξιαρχίας, Ζωγράφου) όπου θα παρουσιαστεί το μουσικό έργο «Γράμματα στο Μακρυγιάννη» του Ηλία Ανδριόπουλου.
Ο Ηλίας Ανδριόπουλος ανήκει στους κορυφαίους συνθέτες που διαθέτει ο τόπος μας, με έργο πολύπλευρο και αγαπητό από το ευρύ κοινό.
Μαζί του σε αυτό το μουσικό ταξίδι, δύο σπουδαίοι Έλληνες ερμηνευτές. Ο κλασσικός πια Μανώλης Μητσιάς που έχει αφήσει έντονο το ερμηνευτικό του στίγμα στο νεοελληνικό μας τραγούδι και η Θεοδώρα Μπάκα που ανήκει στην νεότερη καλλιτεχνική γενιά και μας έρχεται με επιτυχημένη θητεία και διακρίσεις από το λυρικό τραγούδι.

 


΄Όσοι λοιπόν βρεθούν την Κυριακή στις 20.30, στον Πολυχώρο ΑΛΕΚΑ, θα απολαύσουν εκτός από το έργο Γράμματα στο Μακρυγιάννη και μία μουσική διαδρομή σε τραγούδια-σταθμούς του Ηλία Ανδριόπουλου από τις δισκογραφικές δουλειές του «Λαϊκά Προάστια», «Ξένες Πόρτες», «Αργοναύτες», «Προσανατολισμούς», «Ωδές», «Πρώτο ΄Υμνο» , «Φιλόπατρι» κ.α. Ήχοι ελληνικοί, με τα λόγια των ποιητών.
Συμμετέχουν οι μουσικοί: Αχιλλέας Γουάστωρ - πιάνο, Αλέξανδρος Μποτίνης – βιολοντσέλο, Ηρακλής Ζάκκας -μαντολίνο ,μπουζούκι. Επιμέλεια προγράμματος Αχιλλέας Γουάστωρ.
Έχουν περάσει γύρω στα σαράντα χρόνια από τότε (1979), που ο Ηλίας Ανδριόπουλος καθιερώθηκε δυναμικά στην μουσική μας ζωή, καταθέτοντας σχεδόν ταυτόχρονα δύο εμβληματικά έργα : τα Γράμματα στο Μακρυγιάννη και τα Λαϊκά Προάστια. Στην συνέχεια ακολούθησαν με την ίδια καλλιτεχνική ένταση, ξαφνιάζοντας ευχάριστα το μουσικόφιλο κοινό της πατρίδας μας, οι Προσανατολισμοί -Ο.Ελύτη, οι Αργοναύτες –Γ Σεφέρη Ν. Γκάτσου Μ.Ελευθερίου, οι Ξένες Πόρτες, αι Ωδαί –Α. Κάλβου, ο Φιλόπατρις , ο Πρώτος ΄Υμνος κ.α.
Ο συνθέτης ξεδιπλώνει μέσα στο χρόνο μία εξελισσόμενη πορεία ωριμότητας και αυτό διακρίνεται τόσο στα απλά τραγούδια του, όσο και σε εκείνα τα πολύμορφα έργα του, που ανοίγονται σε μεγάλες συμφωνικές ορχήστρες, χορωδίες, ερμηνευτές κλπ.
Στη μακρά καλλιτεχνική του διαδρομή έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους τραγουδιστές όπως ο Μανώλης Μητσιάς, η Σωτηρία Μπέλλου, η ΄Αλκηστις Πρωτοψάλτη, η Θεοδώρα Μπάκα, η Νένα Βενετσάνου, ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος, η Μαρία Δημητριάδη ο Αντώνης Καλογιάννης και αρκετοί άλλοι.
Σημαντικές ορχήστρες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχουν παρουσιάσει το έργο του. Υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής στην Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας και Πρόεδρος της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Εφημερίδα - Τεύχος 69

    

marketinn

1aaa-episxesh

 

Τελευταία Νέα
Σαν προσωπική εξομολόγηση στην Καισαριανή

Σαν προσωπική εξομολόγηση στην Καισαριανή

Με τον τίτλο «Σαν προσωπική εξομολόγηση στην Καισαριανή-Απάντηση στα σενάρια» ο Α..

Readmore

40 ακίνητα του Δήμου Βύρωνα στο Υπερταμείο

40 ακίνητα του Δήμου Βύρωνα στο Υπερταμείο

Διαμαρτυρία των 6 ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων του Δήμου Βύρωνα   -Αίτημα γ..

Readmore

«Εσύ Χριστό εγώ Αλλάχ, όμως κι οι δυο μας αχ και βαχ..»

«Εσύ Χριστό εγώ Αλλάχ, όμως κι οι δυο μας αχ και βαχ..»

Την πρόθεση τους για συμβολική, αλλά και ουσιαστική, συμπαράστασή στους φίλους Έλ..

Readmore

Απάντηση σε καταγγελία για κλοπή από το ταμείο του Φεστιβάλ Βύρωνα

Απάντηση σε καταγγελία για κλοπή από το ταμείο του Φεστιβάλ Βύρωνα

Ενημέρωση από την Πρόεδρο του Διαδημοτικού Δικτύου Πολιτισμού Δήμων Βύρωνα & Δ..

Readmore

Τον Οκτώβριο το επόμενο ραντεβού για αριστερό δημοτικό σχήμα στο Ζωγράφου

Τον Οκτώβριο το επόμενο ραντεβού για αριστερό δημοτικό σχήμα στο Ζωγράφου

Ιδρυτική συνέλευση προγραμματίζει για τον Οκτώβριο η πρωτοβουλία για ένα «ενωτικ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.