Συμμετοχή και συγκίνηση στην «Γιορτή του Αθλητή»

Ο πολιτικός και αθλητικός Βύρωνας γιόρτασε, χειροκρότησε, συγκινήθηκε στη «Γιορτή του Αθλητή», το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Βύρωνα, που ήταν ασφυκτικά γεμάτο και τίμησε τους αθλητές του – τους διαχρονικούς και τους σημερινούς – για τις διακρίσεις τους και την προσφορά τους στον αθλητισμό και στην πόλη.

 

1aaa-athlix4

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης δήλωσε για την εκδήλωση:

«Ο Δήμος μας τίμησε τους ανθρώπους του. Τους αθλητές του. Συγκινητική βραδιά, έντονα φορτισμένη και πλούσια σε συναισθήματα στο «Κλειστό» του Βύρωνα στη «Γιορτή του Αθλητή». Εκεί όπου ο Δήμος Βύρωνα βράβευσε τους αθλητές και τις ομάδες που διακρίθηκαν το 2016-17, καθώς και προσωπικότητες της πόλης για την προσφορά τους στον αθλητισμό. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους πολίτες που γέμισαν ασφυκτικά το Κλειστό Δημοτικό Γήπεδο Βύρωνα και τίμησαν με την παρουσία τους βραβευθέντες. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές για την άρτια οργάνωση.»

 

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών - Διοικητικών Υπηρεσιών και Υπεύθυνος Αθλητισμού, Δημήτρης Κόκκαλης, στον χαιρετισμό του τόνισε τα εξής:

«Σας καλωσορίζουμε στην σημερινή γιορτή του Αθλητή, που διοργανώνουμε για 2η χρονιά φέτος. Στη σημερινή γιορτή θα βραβεύσουμε τους αθλητές των αθλητικών συλλόγων για τις επιτυχίες τους, αλλά τονίζουμε μέσα από αυτό ότι βραβεύουμε κυρίως την προσπάθεια που κάνουν χιλιάδες παιδιά και μαζί με αυτά τα μέλη των συλλόγων και οι γονείς τους που τα υποστηρίζουν. Επιτρέψτε μου να αναφέρω για μια ακόμη φορά τα αθλήματα που αναπτύσσονται στο Δήμο μας. Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, πάλη, Τάε Κβον Ντο, τζούντο, σκοποβολή, ενόργανη γυμναστική, πυγμαχία, πινγκ-πονγκ, στίβο και ποδόσφαιρο σάλας. Ο Δήμος μας για όλες αυτές τις δραστηριότητες διαθέτει, 2 γήπεδα ποδοσφαίρου, 5 γήπεδα 5χ5, 4 κλειστά γυμναστήρια, 7 ανοικτά, 5 κλειστές αίθουσες. Ιδιαίτερη μνεία θα κάνω για το κολυμβητήριο, το οποίο σήμερα χρησιμοποιείται περισσότερο από 1.300 δημότες παιδιά και μεγάλους. Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στην συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Ήδη την περασμένη Δευτέρα εγκαινιάσαμε την ανακατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου στα νταμάρια που πλέον θα το λέμε γήπεδο «Δημήτρης Νικολαΐδης».»

Η γιορτή είχε πλούσιο πρόγραμμα το οποίο περιλάμβανε βραβεύσεις και αθλητικές επιδείξεις από τα σωματεία.Πιο συγκεκριμένα βραβεύθηκαν για την προσφορά τους στον αθλητισμό και στην πόλη του Βύρωνα οι:

1. Δημήτρης Θεοφάνης, διεθνής Έλληνας ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, από τον Δήμαρχο Βύρωνα. Ο κ. Θεοφάνης, ιδιαίτερα συγκινημένος δήλωσε πως «είναι η πιο συγκινητική βράβευση που μου έχουν κάνει».

2. Αναστάσιος Τασούλας, με πολλές διακρίσεις στη σφαίρα, το δίσκο και την λιθοβολία, από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστα Αγγέλη.3. Μάρκος Αλιφραγκής, Διεθνής Διαιτητής Μπάσκετ από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοικητικών υπηρεσιών και υπεύθυνο Αθλητισμού Δημήτρη Κόκκαλη.

4. Στέφανος Καραλής, αθλητής στίβου (Βάδην) και ιδρυτής του τμήματος Χάντμπολ του Αθηναϊκού το 1976 και 1978 (Ανδρών και Γυναικών αντίστοιχα), από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Μιχάλη Καραγιάννη.

Οι βραβεύσεις συνεχίστηκαν με την τιμητική βράβευση των αθλητικών σωματείων της πόλης μας για την προσφορά τους και την άριστη συνεργασία με τον Δήμο Βύρωνα, ο οποίος σε συνεργασία με τα σωματεία στηρίζει τον αθλητισμό και αναγνωρίζει τη συμβολή των σωματείων στην ανάπτυξη του, ενώ είναι αρωγός κάθε αθλητικής προσπάθειας στοχεύοντας πάντα τόσο στην αθλητική όσο και στην πολιτιστική καλλιέργεια των δημοτών.

 

1aaa-brabefseis

 

Τα σωματεία που βραβεύθηκαν είναι τα εξής:

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΒΥΡΩΝΑ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΒΥΡΩΝΑ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΥΡΩΝΑ
Α.Ο ΒΥΡΩΝ
ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΒΥΡΩΝΑ
Α.Ο ΚΑΡΕΑΣ
ΝΕΟΙ ΒΥΡΩΝΟΣ
Α.Π.Σ ΚΟΜΠΡΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΥΡΩΝΟΣ
ΜΑΧΗΤΗΣ ΒΥΡΩΝΑ
ΝΙΚΗ ΒΥΡΩΝΑ
Τα τιμητικά βραβεία στους Προέδρους και στους εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων παρέδωσε ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης. Μετά τη βράβευση, ο Φίλιππος Κανταράκης, συνιδρυτής του Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Συλλόγου «Κόμπρα» προσέφερε το πρώτο αντίτυπο του βιβλίου με την ιστορία του Συλλόγου με συγγραφέα τον ίδιο, στον κ. Κατωπόδη, στον πρώτο πολίτη του Βύρωνα.

 

Στη συνέχεια της εκδήλωσης βραβεύθηκαν τα σωματεία και οι αθλητές:

1. Γυναικεία ομάδα Μπάσκετ του Αθηναϊκού η οποία κατέκτησε τη 2η θέση στο Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας με προπονητή τον Γαβρήλο Καλογερόπουλο, από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Παιδείας και Νέας Γενιάς Λεμονιά Κλωνάρη.

2. Γυναικεία Ομάδα Βόλεϊ της Ένωσης Βύρωνα η οποία πέτυχε την άνοδο της στην Α2 Εθνική Κατηγορία με προπονητή τον Δήμο Κυριαζή, από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Χρήστο Σπυρόπουλο.

3. Γυναικεία Ομάδα Μπάσκετ της Δόξας Βύρωνος η οποία πέτυχε την άνοδο της στην Β' κατηγορία ΕΣΚΑ, με αρχηγό αποστολής την Χρυσούλα Μικράκη και προπονητή τον Φώτη Γρηγορόπουλο, από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Γιάννη Μαυρίκη.

4. Αθλητή Πάλης της Δόξας Βύρωνος Δημήτρη Σπυλιώτη ο οποίος κατέκτησε την 3η θέση στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα με προπονητή τον πρωταθλητή Ελλάδος Ιωάννη Μαυραγάνη, από τον επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τον Βύρωνα» Μίλτο Μπαντή.

5. Γυναικεία Ομάδα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης του Αθλητικού Ομίλου Καρέα, η οποία πέτυχε την άνοδο της στην Α2 Εθνική Κατηγορία με προπονητή τον Γεβόν Χανεγιάν (δεν παρευρέθηκαν).

6. Αθλητές και τις Αθλήτριες Στίβου του Γυμναστικού Συλλόγου Νίκη Βύρωνα, από τον επικεφαλής παράταξης «Δύναμη Ελπίδας» Αλέξη Σωτηρόπουλο και την Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ιουλία Κιούπη.

Πιο συγκεκριμένα βραβεύθηκαν οι:

Αναστασία Σκομοπούλου, 1η στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία των Παγκορασίδων στα 2 km.
Όλγα Κοντογιάννη, 1η στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία των Παγκορασίδων στα 600 m.
Οδυσσέας Καρκαβίλας, 2ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία των Παμπαίδων στα 600 m.
Σταύρος Λίζος, 3ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία των Παίδων στα 4 km.
Μανώλης Γιουρίκας, 3ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία Νέων στα 3.000 m με φυσικά εμπόδια.

 

7. Αθλητές και τις Αθλήτριες Ταε Κβο Ντο του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Βύρωνος με προπονητή τον Κωνσταντίνο Καπάνη, από τους Δημοτικούς Συμβούλους Ελένη Βασιλοπούλου (Πρόεδρος Διαδημοτικού Δικτύου Πολιτισμού Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού), Νίκο Κορρέ, Κωνσταντίνο Ζούμπο και Πηνελόπη Δάφνη.

Βραβεύθηκαν οι:

Ελένη Τελιοπούλου, 3η στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών.
Παναγιώτης Χαγιάς, 2ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών.
Κώστας Μπεκούλης, 1ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων και 5ος στο Παγκόσμιο Εφήβων (Νοέμβριος 2016).
Γιάννης Παναγιωτόπουλος, 2ος στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα.
Αναστασία Κοκόση, 1η στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων (2016).
Άννα-Μαρία Κριατσιώτη, 3η στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων.
Δήμητρα Κουρσούμη, 3η στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων.
Γεώργιος Σιμιτζής, 3ος στο Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Presented, 3ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών. Είναι στους 15 καλύτερους αθλητές στον κόσμο.
Χριστιάνα Τυρολόγου, 1η στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών, 1η στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών, 17η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Βασιλική Αντωνίου, 1η στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών.
Νίκος Καλαϊτζίδης, 2ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών, 2ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων.
Νατάσα Γαλαζούλα, 3η στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών.
Νίκος Γκριμόπουλος, 1ος στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα.

8. Αθλητές και Αθλήτριες JUDO του ΜΑΧΗΤΗ ΒΥΡΩΝΑ, από τους Δημοτικούς Συμβούλους Ελένη Βασιλοπούλου, Γιώργο Κριατσιώτη και Θανάση Οικονόμου. Βραβεύθηκαν οι:

Κωνσταντίνος Κατσιάρης , 3ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία Παίδων.
Διονύσης Σιώπης, 2ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία Παίδων.
Αλέξανδρος Πεπάι, 3ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία Παίδων.
Γεώργιος Δάμης, 1ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία Παίδων.
Γεωργία Λουκοπούλου, 3η στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα στην κατηγορία Νεανίδων.
Αλέξανδρος Διονυσιάδης, 2ος στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα στην κατηγορία Εφήβων.
Ελένη Καρτσωνάκη, 2η στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών.

 

9. Γυναικεία Ομάδα Βόλεϊ της Ένωσης Βύρωνα, η οποία κατέκτησε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα της ΕΣΠΑΑΑ, από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Δημήτρη Κόκκαλη.
Στη «Γιορτή του Αθλητή» παρουσιάσθηκαν τα τμήματα υποδομής των σωματείων «Αστέρας Βύρωνα» με το προπονητικό team Πέτρο Μήτρου, Βαγγέλη Μαρτίδη και Νίκο Παύλου, Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος «Κόμπρα» με τους προπονητές Κίμων Αναστασίου, Φίλιππο Κανταράκη και Νίκο Σολδάτο και «Αθηναϊκός» (τμήμα Χάντμπολ) με τους προπονητές Δημήτρη Τζοανόπουλο, Βασιλεία Μακρόγλου, Νατάσα Μπαράκου, Στράτο Κοτελίδα και Μαίρη Ταράση.

Οι θεατές της εκδήλωσης είχαν επίσης την ευκαιρία να θαυμάσουν τις αθλητικές επιδείξεις του τμήματος Πυγμαχίας της «Δόξας Βύρωνος» με προπονητή τον Ιωάννη Γρηγορέα, του Γυμναστικού Συλλόγου «Νίκη Βύρωνα» (Στίβος) με προπονητές τους Ανδρέα Τουμπέκη και Δημήτρη Φραντζή και παρουσίαση αθλημάτων Ταε Κβο Ντο του «Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Βύρωνος» με προπονητή τον Κωνσταντίνο Καπάνη.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Αγγέλης, οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Καραγιάννης, Δημήτρης Κόκκαλης, Γιάννης Μαυρίκης, Λεμονιά Κλωνάρη, Χρήστος Σπυρόπουλος, οι επικεφαλής παρατάξεων Μίλτος Μπαντής και Αλέξης Σωτηρόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ελένη Βασιλοπούλου (Πρόεδρος Διαδημοτικού Δικτύου Πολιτισμού Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού), Νίκος Κορρές, Κωνσταντίνος Ζούμπος, Ιουλία Κιούπη (Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου), Πηνελόπη Δάφνη, Γιώργος Κριατσιώτης και Θανάσης Οικονόμου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Βασίλης Πάγκαλος, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας Γιάννης Μοναστηριώτης και ο εκπρόσωπος της ΣΑΝ Σμηναγός Τζέισον - Μάικλ Ντουράκος. Ευχαριστούμε τον Χρήστο Θεοτόκη για τις ψηφιακές υπηρεσίες του.

Εφημερίδα - Τεύχος 69

    

marketinn

 

Τελευταία Νέα
Παραμένει η εργασιακή ομηρία σε εργαζόμενους με το ΕΣΠΑ

Παραμένει η εργασιακή ομηρία σε εργαζόμενους με το ΕΣΠΑ

Ανακοίνωση του Δικτύου Εργαζομένων στους ΟΤΑ   «Δημοσιεύτηκε ο Νόμος 4563, Αρ. Φύ..

Readmore

Σαν προσωπική εξομολόγηση στην Καισαριανή

Σαν προσωπική εξομολόγηση στην Καισαριανή

Με τον τίτλο «Σαν προσωπική εξομολόγηση στην Καισαριανή-Απάντηση στα σενάρια» ο Α..

Readmore

40 ακίνητα του Δήμου Βύρωνα στο Υπερταμείο

40 ακίνητα του Δήμου Βύρωνα στο Υπερταμείο

Διαμαρτυρία των 6 ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων του Δήμου Βύρωνα   -Αίτημα γ..

Readmore

«Εσύ Χριστό εγώ Αλλάχ, όμως κι οι δυο μας αχ και βαχ..»

«Εσύ Χριστό εγώ Αλλάχ, όμως κι οι δυο μας αχ και βαχ..»

Την πρόθεση τους για συμβολική, αλλά και ουσιαστική, συμπαράστασή στους φίλους Έλ..

Readmore

Απάντηση σε καταγγελία για κλοπή από το ταμείο του Φεστιβάλ Βύρωνα

Απάντηση σε καταγγελία για κλοπή από το ταμείο του Φεστιβάλ Βύρωνα

Ενημέρωση από την Πρόεδρο του Διαδημοτικού Δικτύου Πολιτισμού Δήμων Βύρωνα & Δ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.