Και εγένετο… γήπεδο «Δημήτρης Νικολαΐδης»

1aaa-nikolaidis12Γιόρτασε ο Βύρωνας το νέο γήπεδο που παρέδωσε η Δημοτική Αρχή, χθες, Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την ανακατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου, των 5χ5 και του περιβάλλοντος χώρου, στην περιοχή Εργάνη.

Πλήθος κόσμου στις κερκίδες, παιδιά των ακαδημιών, γονείς, απλοί φίλαθλοι, αιρετοί, εκπρόσωποι φορέων της πόλης, στελέχη και υπάλληλοι του Δήμου, συνέθεσαν ένα όμορφο ανθρώπινο «μωσαϊκό», δίνοντας χρώμα και παλμό, τιμώντας τον αείμνηστο Δημήτρη Νικολαΐδη και βοηθώντας τους αθλητές που αγωνίσθηκαν.

 

Σε μια σεμνή τελετή που έδωσε το παρών όλος σχεδόν ο αθλητικός και πολιτικός Βύρωνας, τιμήθηκε ο αείμνηστος Δήμαρχος Βύρωνα Δημήτρης Νικολαΐδης. Μετά την ονοματοδοσία από το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης παρέδωσε τιμητική πλακέτα στους συγγενείς του εμβληματικού Δημάρχου, την κόρη του Αικατερίνη Νικολαΐδη και τα εγγόνια του Δημήτρη και Μαρία Γεωργακάκη, τιμώντας τη μνήμη του Δημήτρη Νικολαΐδη, ενός ανθρώπου που συνέδεσε το όνομά του με τη δράση του στην ευρύτερη περιοχή της Εργάνης με αγωνιστικές κινητοποιήσεις που αποτέλεσαν την αρχή ώστε να διαμορφωθεί ο χώρος και να δημιουργηθούν το Θέατρο Βράχων, κοιτίδα πολιτισμού όλης της Αθήνας και φυσικά ο αθλητικός πυρήνας με την πλειάδα αθλητικών εγκαταστάσεων όπου δίνουν καθημερινά το παρών αθλητές και αθλούμενοι.

Στον Δήμαρχο Βύρωνα δόθηκε από το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου μας, συμβολικά μια αγωνιστική αμφίεση (σαν και αυτή που φορούσαν οι αθλητές της μεικτής Βύρωνα), όπου είχε το σύνθημα «Ο Αθλητισμός μας ενώνει», ενώ έφερε τον αριθμό «1», ως ο πρώτος πολίτης της πόλης. Θα τολμούσαμε να αναφέρουμε και για να αποκρούει τις «μπαλιές» της αντιπολίτευσης.

 

Δήμαρχος Βύρωνα: «Προσφορά στον αθλητισμό της πόλης μας»

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, στον σύντομο χαιρετισμό του, απέδωσε τα εξής:

«Παραδίνουμε σήμερα επίσημα για χρήση, στη νεολαία και στο λαό του Βύρωνα το ανακαινισμένο αυτό γήπεδο με πραγματικά μεγάλη χαρά και ικανοποίηση. Πρόκειται για ένα στολίδι για την πόλη μας, που ολοκληρώθηκε παρά τις δυσκολίες που συναντήσαμε. Μία προσφορά στον Αθλητισμό του Βύρωνα.

Θέλουμε όλοι να το προσέχουν, κυρίως οι ομάδες και οι αθλητές. Να το έχουν καθαρό και περιποιημένο, να το προστατεύουν από βανδαλισμούς και άλλες φθορές.

Θέλω στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω την Περιφερειάρχη Αττικής την κα Δούρου, καθώς και την Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών την κα Κυπριανίδου. Όχι μόνο για τη χρηματοδότηση αυτού του έργου, αλλά για το μεγάλο ενδιαφέρον για τα προβλήματα του Δήμου μας και τη διάθεση που έχουν να χρηματοδοτήσουν και άλλα μεγάλα έργα στην πόλη μας. Τις ευχαριστούμε όχι μόνο για την πολύτιμη αρωγή τους στο Δήμο μας, αλλά και για τη συνεισφορά τους σε πολλά μεγάλα και σπουδαία έργα του Λεκανοπεδίου Αττικής του οποίου έχουν την ευθύνη.

Η εκδήλωση αυτή έχει και ένα δεύτερο σκοπό. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ονομάζουμε το γήπεδο αυτό «Δημήτρης Νικολαΐδης» προς τιμήν του εμβληματικού Δημάρχου του Βύρωνα Δημήτρη Νικολαΐδη. Ο Δημήτρης Νικολαΐδης διετέλεσε 15 χρόνια Δήμαρχος Βύρωνα, από το 1979 μέχρι το 1994, βοηθώντας σε μεγάλο βαθμό το Δήμο και τους Δημότες του Βύρωνα. Ο ίδιος διετέλεσε αθλητής και προερχόταν από τα «σπλάχνα» του αθλητισμού. Κυρίως όμως γιατί ήταν επικεφαλής μιας μεγάλης προσπάθειας, ώστε αυτός ο χώρος, που ήταν εγκαταλελειμμένα λατομεία και «κρανίου τόπος» να κατακτηθεί από το Δήμο και να δημιουργηθούν συν τω χρόνω με την προσπάθεια και άλλων Δημάρχων - και του κ. Ρογκάκου και του κ. Χαρδαλιά - σπουδαίες εγκαταστάσεις, όπως το γήπεδο αυτό, το Θέατρο Βράχων, το αναψυκτήριο των Άστρων, τα γήπεδα 5χ5, η παιδική χαρά, τα σχολεία μας κ.α..

Τιμούμε λοιπόν σήμερα τον πρωτεργάτη αυτής της προσπάθειας.

Ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας σήμερα εδώ, καθώς και το τμήμα αθλητισμού του Δήμου για την οργάνωση, καθώς και τους Παλαίμαχους αθλητές του Βύρωνα και του Παναθηναϊκού. Καλό αγώνα να έχουν.»

Εκ μέρους της οικογένειας του αείμνηστου Δημάρχου Δημήτρη Νικολαΐδη, τον λόγο έλαβε ο εγγονός του, Δικηγόρος Δημήτρης Γεωργακάκης, ο οποίος και στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω κατά σειρά τη Δημοτική Αρχή της πόλης μας, στο πρόσωπο του Δημάρχου μας κου Γρηγόρη Κατωπόδη, καθώς επίσης και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και το καθένα ξεχωριστά, για την ιδέα της ονοματοδοσίας και της υλοποίησής της. Θα ήθελα να αναφερθώ προσωπικά στο πρόσωπο του Δημήτρη Νικολαΐδη, εστιάζοντας στο σπάνιο ήθος που τον χαρακτήρισε ως Δήμαρχο, ως πολιτική οντότητα, ως επιστήμονα νομικό, αλλά και ως άνθρωπο πιστό σύζυγο και οικογενειάρχη. Θα ήθελα να συγχαρώ προσωπικά τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του για το έργο που παραδίδουν και επισήμως στους δημότες του Βύρωνα και όχι μόνο και να ευχαριστήσω και όλους εσάς που αφιερώσατε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας για να τιμήσετε αυτή τη σεμνή αλλά ιδιαίτερα συμβολική εκδήλωση.»


Ο Αθλητισμός ενώνει

 

1aaa-domazosΤο πρόγραμμα περιλάμβανε αρχικά ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στα τμήματα υποδομής των ποδοσφαιρικών σωματείων της πόλης μας. Οι λιλιπούτειοι αθλητές αγωνίσθηκαν για τη…φανέλα που είχε το σύνθημα «Ο Αθλητισμός Ενώνει». Αναφορά στην αθλητική αμφίεση που είχε ετοιμάσει και προσέφερε ο Δήμος Βύρωνα στους μικρούς αθλητές, που τίμησαν με την αγωνιστική τους παρουσία όντας μέλη διαφορετικών αθλητικών συλλόγων του Βύρωνα, δείχνοντας πως το μέλλον είναι λαμπρό και ενιαίο για την πόλη μας.

Αγώνας Παλαιμάχων: Ο Μίμης, ο Τότης και τα άλλα «παιδιά»…..του ΠΑΟ και του Βύρωνα

Την ανακατασκευή του γηπέδου, τον Δημήτρη Νικολαΐδη και τον Βύρωνα τίμησαν με την παρουσία τους οι Παλαίμαχοι του Παναθηναϊκού και της Μεικτής Βύρωνα.

Έδωσαν το παρών η γενιά του «Γουέμπλει» - της μεγαλύτερης επιτυχίας αθλητικού συλλόγου στην Ευρώπη - της συμμετοχής στον Τελικό Πρωταθλητριών του 1971 εναντίον του μεγάλου Άγιαξ, ο Στρατηγός Μίμης Δομάζος, ο Παναγιώτης (Τότης) Φυλακούρης, ο Γιώργος Γονιός, ο Γιώργος Τομαράς, ο Αντώνης Αντωνιάδης (δεν αγωνίσθηκε), παλαιότεροι αθλητές του Παναθηναϊκού όπως ο Δημήτρης (Λώρης) Θεοφάνης (δεν αγωνίσθηκε), αλλά και νεότεροι, όπως ο Κώστας Μπατσινίλας (δεν αγωνίσθηκε), ο Κώστας Φρατζέσκος, ο Ανδρέας Λαγωνικάκης και άλλοι, καθώς και αθλητές της «χρυσής» εποχής του Αθηναϊκού που μεσουρανούσε τη δεκαετία του ’90 - με κομβικό σημείο τη συμμετοχή στο Κύπελλο Κυπελλούχων το 1991, όταν και παραλίγο να αποκλείσει τη θρυλική Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Άλεξ Φέργκιουσον – όπως ο Τάσος Χατζηαγγελής, ο Γιώργος Αναστασίου, ο Βασίλης Τζαλακώστας, ο Δημήτρης Θανόπουλος, ο Κώστας Τσαβαλιάς, αλλά και αθλητές άλλων σωματείων της Δόξας, του Βύρωνα κ.λπ. όπως οι Ανδρέας Μηλιάς, Γιώργος Ζώταλης, Άγγελος Ζαφειράκης, Τάσος Γιαρλέλης κ.α..

Για την ιστορία τα τέρματα πέτυχαν για τον Παναθηναϊκό οι: Λαγωνικάκης (2), Σάμιος και για τη Μεικτή Βύρωνα οι: Ζαφειράκης (2), Θανόπουλος. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο βετεράνος Μελέτης Βουτσαράς που ξεχώρισε για τα ακριβοδίκαια «σφυρίγματά» του.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκ μέρος της Μητρόπολης Καισαριανής-Βύρωνα-Υμηττού ο Πανοσιώτατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κανδαράς, ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμίνα Κυπριανίδου, ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Ρογκάκος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Βύρωνα Τρύφωνας Ζάγκλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Αγγέλης, οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Καραγιάννης, Δημήτρης Κόκκαλης, Ιωάννης Μαυρίκης, Λεμονιά Κλωνάρη και Χρήστος Σπυρόπουλος, οι επικεφαλής των Παρατάξεων Αλέξης Σωτηρόπουλος και Σταύρος Τζιορτζιώτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ελένη Βασιλοπούλου, Μάριος Κατωπόδης, Ιουλία Κιούπη, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα Βασίλης Πάγκαλος, οι Διευθυντές Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Γιάννης Μοναστηριώτης, Τεχνικής Υπηρεσίας Τάσος Βαλλιάνατος, εκπρόσωποι Αθλητικών Σωματείων κ.α..

Εφημερίδα - Τεύχος 69

    

marketinn

 

Τελευταία Νέα
Παραμένει η εργασιακή ομηρία σε εργαζόμενους με το ΕΣΠΑ

Παραμένει η εργασιακή ομηρία σε εργαζόμενους με το ΕΣΠΑ

Ανακοίνωση του Δικτύου Εργαζομένων στους ΟΤΑ   «Δημοσιεύτηκε ο Νόμος 4563, Αρ. Φύ..

Readmore

Σαν προσωπική εξομολόγηση στην Καισαριανή

Σαν προσωπική εξομολόγηση στην Καισαριανή

Με τον τίτλο «Σαν προσωπική εξομολόγηση στην Καισαριανή-Απάντηση στα σενάρια» ο Α..

Readmore

40 ακίνητα του Δήμου Βύρωνα στο Υπερταμείο

40 ακίνητα του Δήμου Βύρωνα στο Υπερταμείο

Διαμαρτυρία των 6 ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων του Δήμου Βύρωνα   -Αίτημα γ..

Readmore

«Εσύ Χριστό εγώ Αλλάχ, όμως κι οι δυο μας αχ και βαχ..»

«Εσύ Χριστό εγώ Αλλάχ, όμως κι οι δυο μας αχ και βαχ..»

Την πρόθεση τους για συμβολική, αλλά και ουσιαστική, συμπαράστασή στους φίλους Έλ..

Readmore

Απάντηση σε καταγγελία για κλοπή από το ταμείο του Φεστιβάλ Βύρωνα

Απάντηση σε καταγγελία για κλοπή από το ταμείο του Φεστιβάλ Βύρωνα

Ενημέρωση από την Πρόεδρο του Διαδημοτικού Δικτύου Πολιτισμού Δήμων Βύρωνα & Δ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.