Ποιόν συμφέρει το ρήγμα στην κεντροδεξιά του Ζωγράφου;

ριγμαΟνόματα που βγαίνουν νωρίς, καίγονται και νωρίς…έλεγαν κάποιοι παλιοί πολιτικοί, που τους θυμούνται τώρα οι νεώτεροι καθώς επιχειρούν μια πρώτη αποτίμηση της επίσημης αναγγελίας του Παν. Αγγελόπουλου ως υποψηφίου της ΔΑΔΑ, ή για να ακριβολογούμε ως υποψηφίου στηριζόμενου από τη ΔΑΔΑ.


Αυτό που κατάφερε ο Γιάννης Καζάκος, με τον τρόπο που επέλεξε να παραδώσει το δαχτυλίδι στον εκλεκτό του, ήταν-όπως ισχυρίζονται οι «κακεντρεχείς» να δημιουργήσει ένα ρήγμα στην κεντροδεξιά του Ζωγράφου, αλλά κι έναν σίγουρο υποψήφιο: ό,τι και να γίνει πλέον στη συνέχεια, εκτιμούν, ο Θόδωρος Μετικαρίδης δεν παίρνει με τίποτε πίσω την υποψηφιότητά του! Και βέβαια, πολύ δύσκολα θα μπει στη στρούγγα του ενωτικού ψηφοδελτίου ο Γιάννης Βούρτσης. Είναι άραγε κέρδος αυτό για την παράταξη; Ή μήπως είναι ένα δώρο στον Κώστα Καλλίρη;
Όμως οι προβληματισμοί δε σταματούν εδώ, καθώς υπάρχουν πληροφορίες στο παρασκήνιο, αλλά και κάποιες δεύτερες ερμηνείες για τις κινήσεις Καζάκου.

 

Πρώτα οι πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες γνωστό πολιτικό στέλεχος από τη δραστηριότητά του στη Β’ Αθηνών, βολιδοσκοπεί ήδη πιθανότητες αποδοχής του από τους τοπικούς παράγοντες της ΝΔ, δεν αποκλείεται δε- εφόσον εκτιμήσει ότι την έχει κι αφού δει και τις σχετικές έρευνες κοινής γνώμης, να προχωρήσει στο επόμενο βήμα, δηλαδή την υποβολή υποψηφιότητας.
Ας πάμε τώρα και στο «γρίφο» Καζάκου, για τον οποίο συνομιλητές μας τόσο απ’ το χώρο της ευρύτερης παράταξης της κεντριδεξιάς, όσο και από άλλους χώρους, μας θύμιζαν το πώς άδειασε τον Τάκη Ρήγα πριν λίγα χρόνια, ενώ τον «πουσάριζε» ως υπψήφιο της ΔΑΔΑ. Γιατί να μην κάνει το ίδιο και με τον Παν. Αγγελόπουλο μετά από μερικούς μήνες, λέγοντας με το γνωστό του ύφος: «αφού δεν μπορείτε να τα βρείτε, θα κατέβω μόνος μου!» Βλέποντας κανείς τη δραστηριότητα του πρώην δημάρχου, ότι δηλαδή παρίσταται παντού, ότι δεν ανακόπτει τους ρυθμούς δημοσίων εμφανίσεών του, ενώ αν το είχε πάρει απόφαση να αποσυρθεί, θα έπρεπε μάλλον να αρκείται στη «συμβολική» βαρύτητα της παρουσίας του, έχει ένα επιχείρημα ακόμη.
Κοντολογίς, μιας που θα έχουμε παρα πολλές ευκαιρίες να «βυθομετρήσουμε» στις εξελίξεις της κεντροδεξιάς, για να απαντήσουμε στο ερώτημα του τίτλου: το ρήγμα στην παράταξη δεν συμφέρει τον Αγγελόπουλο, μπορεί κάλλιστα να αποδειχτεί λαγός, και δε συμφέρει το σημερινό-χαλαρό ούτως ή άλλως-μόρφωμα της ΔΑΔΑ.
Συμφέρει, όμως, τον Γιάννη Καζάκο, γιατί του δίνει χρόνο να αποφασίσει και ίσως να απαλλαχθεί από κάποια «βαρίδια» και συμφέρει οπωσδήποτε τη «φυτευτή» υποψηφιότητα του πολιτικού, που όλο και ψήνεται στο παρασκήνιο.
Φυσικά, συμφέρει και ευνοεί τον χαμηλών τόνων Κώστα Καλλίρη!

 

1aaa-brachoi

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 97

     

Τελευταία Νέα
«Οι θαλασσιές οι χάντρες»-Ζωγράφου 1 Αυγούστου

«Οι θαλασσιές οι χάντρες»-Ζωγράφου 1 Αυγούστου

Τη μουσική παράσταση «Οι θαλασσιές οι χάντρες» προγραμματίζει ο Δήμος Ζωγράφου τ..

Readmore

Πώς δικαιολογείται δώρο 30000 ευρώ από τον Δήμο Αθηναίων στον ΣΚΑΪ;

Πώς δικαιολογείται δώρο 30000 ευρώ από τον Δήμο Αθηναίων στον ΣΚΑΪ;

Ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης   «Στην τελευταία συνεδρίασή του, την Παρασκευή ..

Readmore

Με οχήματα και προσωπικό των Δήμων οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί

Με οχήματα και προσωπικό των Δήμων οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί

Το θέμα των εμβολιασμών και η συμμετοχή των Δήμων σε αυτούς συζητήθηκε στη χτεσιν..

Readmore

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Τι είδους εκδηλώσεις σχεδιάζει ο Δήμος για τα 100ά γενέθλια της πόλης;

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Τι είδους εκδηλώσεις σχεδιάζει ο Δήμος για τα 100ά γενέθλια της πόλης;

«Κόκκινη κάρτα» και από τον Νίκο Βερλέκη στην νεοσύστατη οργανωτική επιτροπή που ..

Readmore

Εμβολιασμένοι το 99, 3 % των Δημάρχων της χώρας

Εμβολιασμένοι το 99, 3 % των Δημάρχων της χώρας

Δ. Παπαστεργίου-Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε.: Όλοι μαζί, χτίζουμε «τείχος ανοσίας» ενάντια στο..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.