Ποιόν συμφέρει το ρήγμα στην κεντροδεξιά του Ζωγράφου;

ριγμαΟνόματα που βγαίνουν νωρίς, καίγονται και νωρίς…έλεγαν κάποιοι παλιοί πολιτικοί, που τους θυμούνται τώρα οι νεώτεροι καθώς επιχειρούν μια πρώτη αποτίμηση της επίσημης αναγγελίας του Παν. Αγγελόπουλου ως υποψηφίου της ΔΑΔΑ, ή για να ακριβολογούμε ως υποψηφίου στηριζόμενου από τη ΔΑΔΑ.


Αυτό που κατάφερε ο Γιάννης Καζάκος, με τον τρόπο που επέλεξε να παραδώσει το δαχτυλίδι στον εκλεκτό του, ήταν-όπως ισχυρίζονται οι «κακεντρεχείς» να δημιουργήσει ένα ρήγμα στην κεντροδεξιά του Ζωγράφου, αλλά κι έναν σίγουρο υποψήφιο: ό,τι και να γίνει πλέον στη συνέχεια, εκτιμούν, ο Θόδωρος Μετικαρίδης δεν παίρνει με τίποτε πίσω την υποψηφιότητά του! Και βέβαια, πολύ δύσκολα θα μπει στη στρούγγα του ενωτικού ψηφοδελτίου ο Γιάννης Βούρτσης. Είναι άραγε κέρδος αυτό για την παράταξη; Ή μήπως είναι ένα δώρο στον Κώστα Καλλίρη;
Όμως οι προβληματισμοί δε σταματούν εδώ, καθώς υπάρχουν πληροφορίες στο παρασκήνιο, αλλά και κάποιες δεύτερες ερμηνείες για τις κινήσεις Καζάκου.

 

Πρώτα οι πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες γνωστό πολιτικό στέλεχος από τη δραστηριότητά του στη Β’ Αθηνών, βολιδοσκοπεί ήδη πιθανότητες αποδοχής του από τους τοπικούς παράγοντες της ΝΔ, δεν αποκλείεται δε- εφόσον εκτιμήσει ότι την έχει κι αφού δει και τις σχετικές έρευνες κοινής γνώμης, να προχωρήσει στο επόμενο βήμα, δηλαδή την υποβολή υποψηφιότητας.
Ας πάμε τώρα και στο «γρίφο» Καζάκου, για τον οποίο συνομιλητές μας τόσο απ’ το χώρο της ευρύτερης παράταξης της κεντριδεξιάς, όσο και από άλλους χώρους, μας θύμιζαν το πώς άδειασε τον Τάκη Ρήγα πριν λίγα χρόνια, ενώ τον «πουσάριζε» ως υπψήφιο της ΔΑΔΑ. Γιατί να μην κάνει το ίδιο και με τον Παν. Αγγελόπουλο μετά από μερικούς μήνες, λέγοντας με το γνωστό του ύφος: «αφού δεν μπορείτε να τα βρείτε, θα κατέβω μόνος μου!» Βλέποντας κανείς τη δραστηριότητα του πρώην δημάρχου, ότι δηλαδή παρίσταται παντού, ότι δεν ανακόπτει τους ρυθμούς δημοσίων εμφανίσεών του, ενώ αν το είχε πάρει απόφαση να αποσυρθεί, θα έπρεπε μάλλον να αρκείται στη «συμβολική» βαρύτητα της παρουσίας του, έχει ένα επιχείρημα ακόμη.
Κοντολογίς, μιας που θα έχουμε παρα πολλές ευκαιρίες να «βυθομετρήσουμε» στις εξελίξεις της κεντροδεξιάς, για να απαντήσουμε στο ερώτημα του τίτλου: το ρήγμα στην παράταξη δεν συμφέρει τον Αγγελόπουλο, μπορεί κάλλιστα να αποδειχτεί λαγός, και δε συμφέρει το σημερινό-χαλαρό ούτως ή άλλως-μόρφωμα της ΔΑΔΑ.
Συμφέρει, όμως, τον Γιάννη Καζάκο, γιατί του δίνει χρόνο να αποφασίσει και ίσως να απαλλαχθεί από κάποια «βαρίδια» και συμφέρει οπωσδήποτε τη «φυτευτή» υποψηφιότητα του πολιτικού, που όλο και ψήνεται στο παρασκήνιο.
Φυσικά, συμφέρει και ευνοεί τον χαμηλών τόνων Κώστα Καλλίρη!

 

1aaa-atomiki

1aaa-agora-viron

 

1aaa-biro-ana

 1aaa-demo-xr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 91

     

Τελευταία Νέα
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Η μεθόδευση μιας «ειδικής» πρόσληψης

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Η μεθόδευση μιας «ειδικής» πρόσληψης

Μεθόδευση: Ουσιαστικό θηλυκό, η λέξη που ταιριάζει για κάποιον που κρύβει τις επιλ..

Readmore

Μένουμε σπίτι με…Μουσείο Γουναρόπουλου

Μένουμε σπίτι με…Μουσείο Γουναρόπουλου

  Ψηφιακό παρών δίνει εφέτος το Μουσείο Γουναρόπουλου, μιας που ο κορωνοϊός κρ..

Readmore

Μπεττίνα Γραφίδου: Να εξασφαλίσει ο Δήμος πρόσβαση όλων στην τηλεκπαίδευση

Μπεττίνα Γραφίδου: Να εξασφαλίσει ο Δήμος πρόσβαση όλων στην τηλεκπαίδευση

Τη σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την αγορά του απαραίτητου εξοπ..

Readmore

«Απαιτούμε όλα τα αναγκαία μέτρα για ασφαλή σχολεία ανοιχτά»

«Απαιτούμε όλα τα αναγκαία μέτρα για ασφαλή σχολεία ανοιχτά»

Το Κοινό ψήφισμα της Ένωσης Γονέων Βύρωνα και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ρόζα..

Readmore

Νέες διαγραμμίσεις σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας από την Περιφέρεια

Νέες διαγραμμίσεις σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας από την Περιφέρεια

  Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη συνεχίζεται με εντατικούς ρυ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.