Συγκέντρωση της Λαικής Συσπείρωσης στο Γουδί

 

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε συζήτηση με κατοίκους της περιοχής στο Πάρκο Γουδή, μπροστά από το κέντρο «Ρυθμός» με ομιλητή τον υποψήφιο δήμαρχο Ζωγράφου με τη «», Ανδρέα Καραβίδα.

Τη συζήτηση προλόγισε η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Ζωγράφου, Ειρήνη Καλογερή, καλώντας τους παρευρισκόμενους να συμμετάσχουν στην απεργία, με τα ταξικά συνδικάτα, δίνοντας απάντηση πως Μόνο ο λαός σώζει το λαό, πως δε θα ανεχτούμε τη νέα αντεργατική επίθεση, δε θα ανεχτούμε το ξεσπίτωμα, την ακρίβεια, την επιλεκτική ανικανότητα των κυβερνήσεων να προστατέψουν την ανθρώπινη ζωή…

Ο Ανδρέας Καραβίδας ανέφερε μεταξύ άλλων:

« Η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων είναι ευθύνη τόσο των κυβερνήσεων, όσο και των διοικήσεων σε περιφέρειες και δήμους όλες τις τελευταίες δεκαετίες. Υπάρχει και στην περιοχή του Ζωγράφου αντίστοιχο πρόβλημα με πολλά σημεία του δήμου να πλημμυρίζουν όταν βρέχει, αφού τα τελευταία αντιπλημμυρικά έργα έγιναν πριν 40 χρόνια. Οι ιθύνοντες το γνωρίζουν καλά, αλλά δεν προκρίνονται τα αντιπλημμυρικά έργα, καθώς θεωρούνται κόστος χωρίς να αποφέρει κέρδη στα ταμεία του δήμου. »

Αναφερόμενος στις επικείμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές κάλεσε τους κατοίκους να επιλέξουν μια αγωνιστική δημοτική αρχή, που αφουγκράζεται τα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες τους και διεκδικεί να ικανοποιηθούν, τόσο με τη στάση της στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και με τους αγώνες που αναπτύσσονται έξω από αυτό. Να επιλέξουν τη Λαϊκή Συσπείρωση, που είναι η μόνη που δεν είναι δεσμευμένη στην πολιτική που θέτει ως προτεραιότητα τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και υλοποιούν όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις στον δήμο Ζωγράφου. Αναφέρθηκε εκτενώς σε ζητήματα που απασχολούν το λαό του Ζωγράφου και αποτελούν έκφραση αυτής της πολιτικής.

Συγκεκριμένα σε σχέση με την μεγάλη έλλειψη ελεύθερων χώρων πρασίνου στη γειτονιά ανέδειξε τα εξής στοιχεία:

«Το Πάρκο Γουδή όπου βρισκόμαστε είναι αναξιοποίητο και απεριποίητο εδώ και χρόνια. Καταγγέλλουμε και από αυτό το βήμα πως πριν 10 μέρες στο δημοτικό συμβούλιο οι παρατάξεις Θώδα – Αγγελόπουλου – Καφατσάκη παραχώρησαν για 99 χρόνια 600τμ του Πάρκου, την επιφάνεια που καλύπτει η εκκλησία και τον περίβολο, στην Αρχιεπισκοπή. Εμείς ως «Λαϊκή Συσπείρωση» το καταψηφίσαμε, θέτοντας το θέμα πως είναι χώρος μέσα στο πάρκο και επηρεάζει τη χρήση γης.

Όσον αφορά τη Βίλα Ζωγράφου, δεν ψηφίσαμε την αποδοχή της δωρεάς για συγκεκριμένους λόγους. Υπάρχουν συναλλαγές επιχειρηματικών συμφερόντων, ενώ χθες που έγινε επίσημα η αποδοχή, παρουσιάστηκε από τη δημοτική αρχή Θώδα μακέτα που δείχνει τη μεγαλύτερη έκταση τσιμεντοποιημένη – γεγονός απαράδεκτο!

Ο χώρος του «Ρυθμού» παραχωρήθηκε σε γνωστή αλυσίδα εστίασης και παύει πλέον να είναι χώρος που θα αξιοποιείται από τους δημότες ελεύθερα, άλλο ένα παράδειγμα πώς μπαίνουν όλα στο ζύγι κόστος-όφελος …»

Αναφέρθηκε επίσης στα δημοτικά τέλη και την κατάσταση των σχολικών κτιρίων της περιοχής επισημαίνοντας τα παρακάτω:

«Άλλο θέμα που αντιπαλεύουμε χρόνια τώρα, είναι τα δημοτικά τέλη που έχουν φτάσει στα ύψη. Από εκεί βγάζουν πλεόνασμα 8,5 εκ. ευρώ στο αποθεματικό, γονατίζοντας και πάλι το λαό του Ζωγράφου, που δε βλέπει αντίκρυσμα σε καλύτερες υποδομές, σχολεία, πάρκα κλπ. παρά μόνο χαρατσώνεται από παντού. Τα 5 εκ. ευρώ που έδωσε η προηγούμενη διοίκηση Καφατσάκη, μαζί με τους υπόλοιπους δήμους, στην Τράπεζα της Ελλάδας για να εξυπηρετηθούν τα δάνεια του μνημονίου είναι ακόμα εκεί. Παρ’ όλα αυτά απορρίπτουν όλοι τους την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για μείωση 30% στα δημοτικά τέλη.»

«Δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στα σχολικά κτίρια του δήμου Ζωγράφου που είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι 50-60 χρόνων, νηπιαγωγεία στεγάζονται σε κοντέινερ, σε ισόγεια πολυκατοικιών, μέσα σε ασφυκτικά φορτωμένα προαύλια άλλων σχολείων… Ωστόσο η ανοικοδόμηση νέων σχολικών κτιρίων δεν προωθείται ως έργο. Επιλέγουν τα pocket parks, με εφοπλιστές-χορηγούς και τα τσιμέντα παντού…»

Κάλεσε τους παρευρισκόμενους να διαδώσουν το μήνυμα στήριξης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» παντού στις 8 Οκτωβρίου, «γιατί βγαίνοντας ενισχυμένη θα μεταφέρει καλύτερα τις ανάγκες και τις αγωνίες των λαϊκών ανθρώπων, θα αντιπαλεύει από καλύτερες θέσεις την αντιλαϊκή λαίλαπα και – αν πιστέψουμε στη δύναμή μας – μπορεί να αποτελέσει τη δημοτική αρχή εκείνη που θα κάνει τη διαφορά, για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων.»

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *