Συνειδητή παραποίηση της αλήθειας για το Σκοπευτήριο – «Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι…»

Ανοιχτή συνεδρίαση άνω των 4 ωρών, στη μεγάλη αίθουσα των εκδηλώσεων, πραγματοποίησε προχτές η Δημοτική Αρχή Καισαριανής, με θέμα την ανάπλαση του Σκοπευτηρίου. Πολλές οι ερωτήσεις, σχοινοτενής ο διάλογος, και δεν θα διστάζαμε-καθώς είχαμε τη δυνατότητα να τον παρακολουθήσουμε μέσω Ίντερνετ- να τον χαρακτηρίσουμε άγονο, καθώς ακόμη και για θέματα τεχνικής φύσεως-εντελώς συγκεκριμένα και απτά-ευχερώς διακρινόταν στο «σκεπτικό» της ερώτησης η παραπληροφόρηση και η προκατάληψη.

Στην ανακοίνωση που ακολουθεί, η Διοίκηση του Δήμου αποδίδοντας συνοπτικά, τις βασικές παραμέτρους της ανάπλασης, κάνει λόγο για συνειδητή παραποίηση της αλήθειας και «δείχνει» τη στόχευση που πιθανώς έχουν κάποιοι «αυτόκλητοι σωτήρες», απόντες από τους μεγάλους αγώνες της πόλης:

 

«Στην ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 28/05, απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα για τον χαρακτήρα της ανάπλασης, την χρήση των χώρων που παραδίδονται με την ολοκλήρωση του έργου στον λαό και την νεολαία για την καλύτερη κάλυψη των αναγκών σε αναψυχή, άθληση, πολιτισμό, τη διάδοση της ιστορικής κληρονομιάς, την αναγκαιότητα κοπής συγκεκριμένων δέντρων.

Επαναλαμβάνουμε όσα διευκρινίστηκαν και μέσω της ανοιχτής διαβούλευσης. Η κοπή αφορά αποκλειστικά 40 δέντρα που εφάπτονται τα ίδια ή το ρίζωμά τους με τα ιστορικά κτίρια που θα γίνουν εργασίες ανάπλασης  και υπάρχει κίνδυνος στατικότητάς τους  και ασφάλειας των πολιτών που θα τα χρησιμοποιούν. Θα φυτευτούν 180 δέντρα στον χώρο του πάρκου όπως προβλέπεται από τη μελέτη, 42 εξ αυτών θα είναι κοντά στο σημείο κοπής. Τα δέντρα που επιλέγονται είναι ύψους 3,5 έως 4 μέτρα. Αποτελούν είδη που υποστηρίζονται από το κλίμα της χώρας μας, είναι κατάλληλα για σκίαση και παρέχουν υψηλή ποσότητα οξυγόνου.

Ξεκαθαρίστηκε πως δεν θα γίνει καμία «τσιμεντοποίηση», καμία αλλαγή χρήσης γης, καμία παράδοση του Σκοπευτηρίου από τη Δημοτική Αρχή για επιχειρηματική δράση. Ορισμένοι όμως, όψιμοι αγωνιστές, που «κουνάνε το δάχτυλο» σε όσους ήταν μπροστά στους αγώνες για την απόδοση του Σκοπευτηρίου και του ιερού χώρου του Θυσιαστηρίου στο λαό της πόλης και τις ανάγκες του, συνεχίζουν τα συνειδητά – όπως αποδεικνύεται – ψέματα.

Τοποθέτησαν ταμπέλες με συνθήματα όπως «σώσε με» σε δεκάδες κορμούς δέντρων που ουδέποτε μπήκε ζήτημα κοπής τους, προσπαθώντας έτσι να δημιουργήσουν συγχύσεις. Οι ενέργειές τους που παραπέμπουν σε συστηματική παραπληροφόρηση θα πέσουν στο κενό!

Η Δημοτική Αρχή με όλους τους τρόπους συνεχίζει την ενημέρωση για το έργο ανάπλασης του Σκοπευτηρίου. Τέτοιες ενέργειες δεν αποτελούν ζήτημα κατανόησης και είναι αλλότριες εύλογων αποριών που μπορεί να δημιουργούνται με την εξέλιξη του έργου από τους κατοίκους της πόλης. Αντίθετα είναι συνέχιση μιας συγκεκριμένης και απαράδεκτης στόχευσης στο περιεχόμενο της ανάπλασης με αποδέκτη τις ανάγκες του λαού της πόλης μας.

Η ανοχή στο ψέμα από αυτόκλητους σωτήρες, που ήταν άφαντοι στους μεγάλους αγώνες της πόλης μας, έχει και τα όριά της.

Να σταματήσει εδώ και τώρα η παραπληροφόρηση!»

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *