Σεμινάρια φιλοζωικής ευαισθητοποίησης στο θερινό camp του Δήμου Καισαριανής

Την Πέμπτη 4 Ιουλίου τα τμήματα των παιδιών που θα φοιτήσουν στην Α’ και Β’ τάξη δημοτικού είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάριο φιλοζωικής ευαισθητοποίησης από τον εκπαιδευτή σκύλων Πέτρο Σιδερέα και τη συνοδεία του πιστοποιημένου Therapy Dog, Sintra.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η καλλιέργεια των φιλοζωικών αντανακλαστικών των παιδιών όπως η σημασία της υιοθεσίας και η ευαισθητοποίηση προς τα αδέσποτα ζωάκια, η ασφαλής προσέγγιση και επαφή με σκύλους και η μάθηση των κανόνων ευζωίας που χρειάζεται να τηρούνται ώστε να πετύχουμε μια αρμονική και ισορροπημένη συμβίωση με τον σκύλο μας.

Tα παιδιά είχαν επίσης την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον σκύλο και να συμμετάσχουν σε διαδραστικό παιχνίδι μαζί του σε ασφαλές περιβάλλον, να συζητήσουν τις απορίες και τα δικά τους βιώματα με τους σκύλους. Η παρουσία ενός ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου σε μια εκπαιδευτική διαδικασία έχει πολλαπλά οφέλη για τα παιδιά, μεταξύ άλλων τη βελτίωση της συγκέντρωσης, της αυτοπεποίθησης και της συμμετοχικότητας.

Ο Πέτρος και η Σίντρα έχουν την εμπειρία εκατοντάδων επισκέψεων σε σχολικές τάξεις όλης της Αττικής και σκοπός μας είναι την ερχόμενη σχολική χρονιά να αναπτύξουμε το πρόγραμμα σε όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία της πόλης μας.

 

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον εκπαιδευτή σκύλων κ. Πέτρο Σιδερέα για τα υπέροχα σεμινάρια στα τμήματα, καθώς και τα παιδιά για τη συμμετοχή τους!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *