Με δημοκρατικό «μπρα ντε φερ» Μπαντή-Σωτηρόπουλου οι δημαιρεσίες στον Βύρωνα

Το «νήμα» της νέας θητείας έκοψε χτες το δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα, εκλέγοντας- σύμφωνα με τους κανόνες του νέου θεσμικού πλαισίου-το προεδρείο του και τη δημοτική επιτροπή, που «αντικαθιστά» την οικονομική επιτροπή και την επιτροπή ποιότητας ζωής.

Πρόεδρος του Δ.Σ. εξελέγη από την διοικούσα παράταξη ο Νεκτάριος Αποστολάκης, όπως από τις 9 Δεκεμβρίου είχε γράψει το zo2.gr, αντιπρόεδρος ο Άρης Γώγος, πρωτοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Βύρωνας Μπροστά» και γραμματέας από τη «Στάση Βύρωνα» ο Θέμης Τέγος.

-Στη δημοτική επιτροπή που είναι 8μελής και προεδρεύεται από τον δήμαρχο, εξελέγησαν:

-Από την διοικούσα παράταξη, οι: Θανάσης Τριανταφύλλου, Λευτέρης Οικονόμου, Θανάσης Κλειάσιος, Δημήτρης Καρακώστας και Μάρω Γκανέτσου.

-Από την αντιπολίτευση, οι: Γιώργος Ντόβολος, Κατερίνα Σφακιανάκη και Γρηγόρης Κατωπόδης.

 

Η όλη διαδικασία συγκρότησης των οργάνων ήταν σύντομη, και μπορούμε να πούμε ότι τις  εντυπώσεις κέρδισαν δυο κινήσεις:

-Η παράταξη «Βύρωνας Μπροστά» με βάση τον νέο νόμο μπορούσε να εκλέξει και τα 3 μέλη της μειοψηφίας στη δημοτική επιτροπή. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο Μίλτος Μπαντής, προκειμένου να υπάρχει πολυφωνία και καλύτερη αντιπροσώπευση της αντιπολίτευσης, παραχώρησε τη δυνατότητα εκλογής ενός μέλους από τις άλλες παρατάξεις.

-Με πρόταση του δημάρχου Αλέξη Σωτηρόπουλου, στη δημοτική επιτροπή θα συμμετέχουν με τον εκπρόσωπό τους, χωρίς δικαίωμα ψήφου, και οι άλλες τρεις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *