ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Περιοδεία στους εργάτες του Δήμου Ζωγράφου-Αποκομιδή

Την Τρίτη ο Ανδρέας Καραβίδας υποψήφιος δήμαρχος Ζωγράφου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, και η Μαρία Βουρνά, σχολική καθαρίστρια εργαζόμενη στο Δήμο Ζωγράφου, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση μαζί με  υποψήφιους δημοτικούς σύμβουλους επισκέφθηκαν τους εργάτες του δήμου Ζωγράφου στο Τμήμα Αποκομιδής.

Συνομιλώντας με τους εργαζόμενους ο Ανδρέας Καραβίδας μετέφερε πως συχνά στις περιοδείες του τις τελευταίες εβδομάδες οι δημότες εκφράζουν τον προβληματισμό γιατί δεν είναι καθαρή η πόλη.

 

 

«Εμείς το λέμε ξεκάθαρα: η υποστελέχωση, οι εργασιακές σχέσεις «λάστιχο», το πόσοι άνθρωποι εργάζονται σε έναν τομέα και τι μέσα διαθέτουν.. όλα αυτά επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα – στην περίπτωση του δήμου μας προς το χειρότερο.»

 

Τόνισε πως είναι ιδιαίτερος ο χαρακτήρας αυτών των εκλογών και κάλεσε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την πολιτική του «πάμε κι όπου βγει». Αναφέρθηκε στο τελευταίο εργατικό δυστύχημα στον Πειραιά με έναν ακόμη τραγικό θάνατο εργάτη στο βωμό της λογικής κόστους-οφέλους που ακολουθείται και από τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, της οποίας ήταν το έργο με ανάθεση σε εργολάβο όπου ο νέος εργαζόταν χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας … Στη Θεσσαλία είναι ίδια η λογική με βάση την οποία πνίγηκαν χωριά ολόκληρα… λεφτά υπάρχουν, όχι όμως για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Αναφορικά με τα απορρίμματα, συζητήθηκε το γεγονός πως η διοίκηση του δήμου έφερε κάδους για τα βιοαπόβλητα, αλλά την ίδια στιγμή ζητά από την κεντρική διοίκηση μόνο 10 μόνιμους και 15 συμβασιούχους 8μηνίτες εργαζόμενους. Ο Ανδρέας Καραβίδας ενημέρωσε τους εργαζόμενους πως μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε το συγκεκριμένο σχεδιασμό, όπως είχε κάνει και με το οργανόγραμμα και τις προσωποπαγείς θέσεις. Είναι καθαρό πως οι εξελίξεις αυτές σημαίνουν τριπλάσιο όγκο δουλειάς για τους εργάτες του δήμου, χωρίς ουσιαστική ενίσχυση σε προσωπικό.

 

«Κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι οι ανάγκες μας και όχι η συγγενική/φιλική σχέση με υποψήφιο σε δήθεν ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο», είπε χαρακτηριστικά. Αναφέρθηκε εξάλλου και στα πάμπολλα κομπρεμί μεταξύ των υπόλοιπων παρατάξεων στο δήμο Ζωγράφου, με υποψήφιους της δημοτικής αρχής να φιγουράρουν στο ψηφοδέλτιο της αντιπολίτευσης, με ψηφοδέλτια που επιθυμούν να φορέσουν τον μανδύα του “ανεξαρτητου και προοδευτικού” όμως συμπορεύονται μέχρι και με ακροδεξιούς που εύχονται την 4η Αυγούστου χρόνια πολλά στην Ελλάδα… Είναι λογικό, αφού τους ενώνει η πολιτική «φτιάχνω μόνο ό,τι μου αποδίδει κέρδη», η εξυπηρέτηση των οικονομικών προτεραιοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ στην οποία τους δοκιμάσαμε και ήταν πάντοτε πιστοί.

Ο Ανδρέας Καραβίδας υπογράμμισε πως στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης υπάρχουν άνθρωποι αγωνιστές, προοδευτικοί, που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των αγώνων όλο το προηγούμενο διάστημα. Πως υπάρχει δυνατότητα να ενισχυθεί σημαντικά η φωνή των εργαζομένων, το πραγματικό αντίβαρο στην αντιλαϊκή πολιτική του 13ωρου που ψηφίστηκε, το οποίο έτρεξαν να εφαρμόσουν πριν καλά – καλά περάσει ο νόμος.

 

Προέτρεψε τους εργάτες να αξιοποιήσουν την πείρα τους από τους αγώνες που έκαναν να μην περάσει ο νόμος Χατζηδάκη, τους αγώνες για μέσα ατομικής προστασίας, για την απληρωσιά και πολλούς άλλους όπου δίπλα τους είδαν πάντα την Λαϊκή Συσπείρωση. Τόνισε πως η κυβέρνηση της ΝΔ δεν κάνει διάλειμμα, ξεκίνησε ήδη με νέους αντιδραστικούς νόμους για τα εργασιακά. Καταλήγοντας ανέφερε :

«Τώρα ήρθε η ώρα όλοι εμείς να το πάρουμε αλλιώς, να οργανώσουμε την αντίθεσή μας, να βγει ο λαός στο προσκήνιο.»

 

Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζωγράφου την Πέμπτη στις 19.30 στην πλατεία Τερζάκη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *