ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Αίτημα του Ευγένιου Μαζαράκη για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου

 

 Με αφορμή τη δημόσια συζήτηση  για αλλαγές στις λειτουργίες του Πνευματικού Κέντρου, ο επικεφαλής της Νέας Προοπτικής, δημοτικός σύμβουλος, Ευγένιος Μαζαράκης, ζητεί σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, θέτοντας στην «ατζέντα» 4 θέματα: για πολιτική προστασία, ενημέρωση για ΚΕΔΗΚ, ΚΕΜΙΠΟ και Σχολικές Επιτροπές, για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας και του Σκοπευτηρίου και τέλος ενημέρωση για θέματα της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε ζητήσει πριν λίγες μέρες ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ηλίας Σταμέλος, καλώντας τις παρατάξεις σε έμπρακτη στήριξη του αιτήματος.

 

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Μαζαράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, με κοινοποίηση προς τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων:

 

«Την προηγούμενη εβδομάδα ενημερωθήκαμε από πολίτες, για τις αλλαγές που προέκυψαν στο Πνευματικό Κέντρο. Λίγές ώρες αργότερα ήρθε η επίσημη ανακοίνωση από το Δήμο Καισαριανής, μέσω facebook.

Θεωρούμε ότι έπρεπε να γίνει δημοτικό συμβούλιο, να υπάρξει συζήτηση και να αποφασιστεί από κοινού η μεταβατική λειτουργία του Πνευματικού Κέντρου από όλες τις παρατάξεις. Έτσι ώστε ο καθένας και η καθεμία να αναλάβει την ευθύνη των πράξεων και των λεγομένων του, απέναντι στους κατοίκους της πόλης μας.

Για να μην υπάρξουν παρόμοια θέματα στο άμεσο μέλλον, θεωρούμε επιβεβλημένη τη σύγκλιση όσων δημοτικών συμβουλίων χρειάζονται,  ώστε να υπάρχει η κατάλληλη ενημέρωση  και να συν αποφασιστούν, στο βαθμό που μπορεί να γίνει αυτό,  από  το Δημοτικό Συμβούλιο που είναι το ανώτατο όργανο του Δήμου όλες οι απαραίτητες ενέργειες για το μεταβατικό στάδιο λειτουργίας του δήμου.

Η ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ζητάει σύγκλιση Δ.Σ. και αιτείται την ένταξη των παρακάτω θεμάτων:

  1. Ενημέρωση για τα θέματα πολιτικής προστασίας

Ζητάμε να γνωρίζουμε τις ενέργειες που έχει κάνει και θα κάνει η δημοτική αρχή του κ. Βοσκόπουλου ως το τέλος της θητείας της για να θωρακίσει την πόλη απέναντί στα ακραία καιρικά φαινόμενα. Υπενθυμίζουμε ότι η νέα σύνθεση του Δημοτικού συμβουλίου αναλαμβάνει από 1/1/2024.

  1. Ενημέρωση για το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ, τη Κ.Ε.ΔΗ.Κ. και τις Σχολικές Επιτροπές

Ζητάμε ενημέρωση για το ΚΕΜΙΠΟ, τη ΚΕΔΗΚ και τις Σχολικές Επιτροπές. Τι υποχρεώσεις και εκκρεμότητες έχουν μέχρι το τέλος του έτους. Διότι βάσει του νέου νόμου Ν. 5056/6-10-2023 θα υπάρξουν δομικές αλλαγές ως προς τον τρόπο λειτουργία τους.

  1. Ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης των έργων «Ανάπλαση Κεντρικής Πλατείας» και «Ανάπλαση του Πάρκου του Σκοπευτηρίου Καισαριανής»

Ζητάμε ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης της ανάπλασης του Πάρκου του Σκοπευτηρίου διότι  εντός του Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία ανάδειξης αναδόχου. Επίσης θέλουμε ενημέρωση για την ημερομηνία έναρξης των εργασιών στην πλατεία Κοιμήσεως Θεοτόκου , που αφορούν  την ανάπλασή της κεντρικής πλατείας.

 

  1. Ενημέρωση για Οικονομική Επιτροπή & Ποιότητα Ζωής του Δήμου Καισαριανής

Ζητάμε ενημέρωση για τις εκκρεμότητες που μπορεί να έχει η επιτροπή ποιότητας ζωής και η οικονομική επιτροπή του Δήμου Καισαριανής. Διότι βάσει του νέου νόμου Ν. 5056/6-10-2023, θα καταργηθούν και στη θέση τους θα υπάρξει η δημοτική επιτροπή. Οπότε μέχρι να συσταθεί το νέο συμβούλιο της επιτροπής, να ενημερωθεί η νέα διοίκηση του δήμου και να προτεραιοποιήσει τα θέματα θα χαθεί πολύτιμος χρόνος που πιθανώς θα δημιουργήσει προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Τέλος, η ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ απέφυγε την τοξικότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Παρ’ όλα αυτά, υπήρξε ένα ζήτημα που μας προκάλεσε μεγάλη εντύπωση και αρκετά ερωτήματα. Τώρα όμως, θεωρούμε  ότι  είναι η ώρα των απαντήσεων.

Η ανακαίνιση του Πάρκου Κοινωνικοποίησης & Άθλησης Σκύλων που πραγματοποιήθηκε 5 ημέρες πριν την 1η Κυριακή των  δημοτικών εκλογών, διεγείρει αρκετά ερωτήματα.

Για το λόγο αυτό θέλουμε να υπάρξει ενημέρωση στο Δ.Σ. από τον καθ’ ύλην αρμόδιο αντιδήμαρχο και να μας απαντήσει στα παρακάτω.

  1. Πόσο κόστισε η ανακαίνιση του πάρκου.
  2. Ήρθε σε επικοινωνία με την 5-μελη επιτροπή, πριν προχωρήσει στην ανακαίνιση του χώρου.
  3. Υπήρξε κάποια μελέτη βάσει της οποίας, προχώρησε η δημοτική αρχή στην ανακαίνιση του χώρου.

 

ΥΓ. Το παρόν να διανεμηθεί στους δημοτικούς συμβούλους και να αναρτηθεί στο site του Δήμου.

Φιλικά,                                                                                                               Ευγένιος Μαζαράκης                                                                                               Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ»

Καισαριανή 30/10/2023

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *